Najbrži recepti za samce?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.943
Neka jela se pripremaju satima a neka mogu vrlo brzo.

Osim prženih ili kuvanih jaja, koji su to još brzi recepti zgodni za samce ili one koji ne vole ili nemaju vremena da se dugo zadržavaju u kuhinji?

sal.jpg

pasulj čorbast je nešto najednostavnije

Pasulj pustiš da provri par minuta pa prospeš tu vodu, onda naspeš hladnu pa dodaš jednu glavicu luka par šargarepa,suvo meso,suvu papriku ako imaš ali može i bez njei pustiš da se kuva sat vremena ili dva dok pasulj ne omekša. Onda napraviš zapršku od masti,belog luka,brašna i aleve parike i dosaš u pasulj. Pustiš još par minuta da se sjedini i skineš sa ringle.

Nasečeš kupusa za salatu ili izvadiš teglu feferona , spremiš kile hleba i udariš kao junak ...ostane i za sutra :lol:

pasulj čorbast je nešto najednostavnije

Pasulj pustiš da provri par minuta pa prospeš tu vodu, onda naspeš hladnu pa dodaš jednu glavicu luka par šargarepa,suvo meso,suvu papriku ako imaš ali može i bez njei pustiš da se kuva sat vremena ili dva dok pasulj ne omekša. Onda napraviš zapršku od masti,belog luka,brašna i aleve parike i dosaš u pasulj. Pustiš još par minuta da se sjedini i skineš sa ringle.

Nasečeš kupusa za salatu ili izvadiš teglu feferona , spremiš kile hleba i udariš kao junak ...ostane i za sutra :lol:
uh, sve mi voda curi na usta dok ovo čitam i zamišljam završni rezultat :)

probao sam jednom odočno da napravim zapršku ali misliim da sam stavio previše brašna... nije ispalo kako treba
ako hoces zdraviju,u zavisnosti od porcije ,stavi u neku solju ili casu supenu kasiku do 2 brasna i stavi alevu papriku,dodaji vode da bude retko ko za palacinke i nali pasulj,smanji temperaturu kuvanja,i desetak minuta mesaj da ne zagori i bice tip top...Mi smo tako na kampovanju radili...

pusti pasulj i to što dodaš malo soka pa ispadne ko neka supica. Nije uopšte loše
razliciti ukusi...

Back