Najbolji reper trenutno u Srbiji

Eda Defence , ekipa iz Nisa, ja se secam ono cinili su se onako talentovani i delovali su onako obecavajuce mada cini mi se da nazalost nikad nisu dostigli neki ocekivani nivo i postali neki narocito relevantan faktor na domacoj sceni.

E da recimo pomenuo bi i Who See , momci iz Kotora i na neki nacin naslednici Monteniggersa (iako po meni ipak nisu dostigli bas taj nivo kao svojevremeno Monteniggersi dok su bili na vrhuncu tamo u drugoj polovini 90-ih).

Nisu losi svakako ali realno ni blizu Monteniggersima kada su bili na vrhuncu sa onim njihovim hitovima Duka dizel, Mladi pistolero, Ko je sprstio baba Joku na dzadu, Jean Claude, So i tekila, 2028. , Aj Aj (pa se kroz grad zajebaj) , Voljeli bi dasi tu , Pasji pas, Mala plava................znaci to su sve bile takve hitcine u ono vreme da su ono svi znali sve njihove stvari napamet (ja mislim da neke njihove stvari i dan danas znam cele napamet) , pa cak i neki koji nisu slusali Hip Hop, takodje na jedan odlican nacin su priblizili Hip Hop i malo siroj publici i mnogo klinci bas zahvaljujuci njima su krenuli da slusaju i da se loze na Hip Hop.
Znaci u jednom momentu uz Grua su bili broj 1 na domacoj sceni (pa cak mozda u jednom momenti i popularniji malo od Grua).

Ona njihova dva albuma koja su izdali : Tajna marenda iz 1996 i Alboom iz 1998 su zaista klasici i nesto sto i dan danas rado volim da poslusam.

Who See ipak nisu imali ni blizu ni tako upecatljive hitove (koji se slusaju decenijama) a ni tako jak uticaj kao Monteniggersi svojevremeno.

Secam se mnogi su ih jos onda kao nesto osporavali ali realno te njihove stvari su bolje od 85% domaceg repa koji je izasao posle njih i u medjuvremenu, realno bili su zakon za te neke VIP-ove, Struke, Marcele i slicne.

Kakvo smo zaboravili thc😂
Zato što je THC počeo da se bavi zaštitom ugroženih vrsta kao što su pande. To što oni rade nema veze sa repom. Ljudi su se prodali i krenuli da snimaju komercijalna sranja koje slušaju džiberi na splavovima. Đus je veliki talenat ali me je razočarao iz istog razloga. Čovek koji radi nešto iz ljubavi nikada neće to izdati kao što su to uradili THC I Đus. Zbog toga najbolji reper koji nikada neće izdati je Smoke Mardeljano. Respect!!!

Back