Bjankilina
Domaćin
- Poruka
- 3.628
Za mene je trenutno Smoke Mardeljano, iako daleko vise volim Mikrija, Nigrutina i Eufrata, ali sto se kvaliteta tice moj izbor je pokojni Moskri, pa sad Smoke. Ko je po vama najbolji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam vise za oldskul
Gru je u mojoj glavi neko ko je doneo RAP na velika vrata, Sunshine sa pocetka
Vudu Popaj mi je jak, jer tekstovi su i jaki i sprdacina...
Marcelo je sad kao stara skola ...
Ali kao i svi muzicki pravci i RAP ima svoje krake pa ko sta voli...
Skabo Maestro ,Ajzak barapcina …legendeZa mene je trenutno Smoke Mardeljano, iako daleko vise volim Mikrija, Nigrutina i Eufrata, ali sto se kvaliteta tice moj izbor je pokojni Moskri, pa sad Smoke. Ko je po vama najbolji?
Poznajem Ivana, slazem seKad pričamo o repu, tu mora Juice da se uzme kao neko ko je pokazao kako se to radi. Smoke je novi talas koji je zaista, ali zaista dobar, ali mi je Juice i dalje tu tata, uz sve ispade koje je pravio jer on nečeg mora da se živi.
Njegovi HipHopium-i su nešto što će teško neko ponoviti.
Poznajem Ivana, slazem se
Bigru i Paja su sjajni, slusam ih dugo. Ah, industrijaГру је направио први реп концерт као извођач који је издао албум, а не као демо група. Мислим да је било 1996. године у Дому омладине. Имао сам част да присуствујем. Био је врхунски наступ, имао је само онај албум "Право у рај", а вокале му је певала, веровали или не, Маја Николић, из периода док је још била иоле нормална. Све пре тога били су наступи група који су имали неке песме и синглове, али не и албуме. Гру је први који је комерцијализовао свој успех и онда отишао из класичног репа у неке комерцијалније верзије, што му многи замерају, али не виде колико је његов албум био битан да отвори врата другима.
Најбољи реп концерт којем сам икада присуствовао направио је Саншајн, тамо негде 1997. године у СКЦ-у, када су имали наступ не на матрици, него лајв. Њихов хип-хоп у пратњи електричних гитара. Песма "Манијак" какав су визуал направили то је било за причу.
Бед копи сам први пут чуо када су имали две неке дебилне песме "Мирко и Славко" и нешто о пецању дге рефрен иде "забаци домаћине, домаћине забаци". Имали су наступ у клубу који се тада звао Индустрија, на Платоу. Чак и тада су сами говорили да се они репом баве из зезања, на познате реп матрице убацују неки текст где се спрдају.
Један од најбољих албума те старе школе по мом мишљењу имао је Робин Худ. У живом наступу нису били ништа посебно, али и данас је њихов албум (на жалост једини макар да ја знам) невероватно добар. Од Гето стори, преко других песама, били су озбиљно добри.
У то време мени се посебно свидео Who is the Best, екипица коју је предводио MC Best који је четвртком на радио Политици имао емисију Гето, где се једино тада пуштала реп музика. Јако квалитетан албум "Добродошли у Београд" имали су и један добар концерт у Пионирском граду, где сам имао част да присуствујем. Омиљена песма наравно "Таблица множења" баш сам је пре неки дан слушао.
И из те екипе још бих издвојио C-YA. Момци су имали тврди наступ, најагресивнији од свих. За оно време су били одлични.
Ђуса никада нисам волео. Мислио да је био део неке Фул Мун екипе, са неким Жоблом и дебилима, у том периоду ми је баш ишао на ******, али касније ми је постао готивнији.
Након тог првог дела дуго нисам пратио нашу реп сцену, јер је ту почело све и свашта да се појављује. Онда тамо негде 2003. сам чуо случајно на радију Београдски синдикат. Нисам знао ни ко су ни шта су, али када сам узео први албум баш сам се одушевио. Бед Копи је у међувремену од екипице која се заје-бавала, постала екипа која из заје.банције прави квалитетан реп. Недавно сам послушао пар ствари од Смоке Мардељана, одличне су. Лик из краја ми је препоручио недавно да слушам екипу са Медака, Бигру и Паја кратак. Баш ми лепо легли.
Када би ми дали да изаберем ко је најбољи, увек Саншајн, Робин Худ и Синдикат. Али то је само онако зарад ове теме.
ja sam vise za oldskul
Gru je u mojoj glavi neko ko je doneo RAP na velika vrata, Sunshine sa pocetka
Vudu Popaj mi je jak, jer tekstovi su i jaki i sprdacina...
Marcelo je sad kao stara skola ...
Ali kao i svi muzicki pravci i RAP ima svoje krake pa ko sta voli...
E, njega sam slusala pre 10ak godina prvi put na rap battle u Domu omladine. Do finala su dosli on i Arafat. Bio je top u feestyle-u, stvarno dobre rime, odlican
Ova pesma.
A dobro, tu vec dolazimo do onog cuvenog stvar ukusaa i pomalo sukob generacija. Ja recimo 187, CYA nikada nisam volela, ali da sam slusala po koju stvar, jesam. Voodoo popay je neprevazidjen, Robin hud isto. Mislim da ima danas kvalitetnog repa, samo smo zatrpani glupostima, pa se do pravog zvuka teze dolazi. Ne znam jeste slusači FTP?
Poptuni ludaci. Blok, brate, bruklin brate, blok, bruklin bato
![]()
Da, FTP nije nesto wow sto se tice celokupnog opusa njihovog, ali su, brate, smešni, show. Ulepsaju mi dan svojim budalastinamaCYA i 187 ni ja nisam nikad nesto gotivio ili slusao nesto (mada bas mi zao bilo kad sam cuo da je Bane 187 umro relativno skoro) ali da slazem se da je Robin Hud sjajan i da je Vudu Popaj neprevazidjen.
FTP znam, njih predvodi Zobla (inace Skabov burazer mislim od tetke, ujaka ili tako nesto) koga inace i znam ovako iz kraja, inace kad smo kod tih manje poznatih izvodjaca recimo dobri su mi bili PIK (Podrska iz kraja ili Prozivka iz kraja) , oni su tu isto iz bloka 70 i zaista imali su dobrih stvari (iskreno ne znam da li su jos uvek aktivni i da li se jos bave muzikom), po meni dosta kvalitetnija i ozbiljnije grupa od FTP-a.