Najbolji način prevoza?

Redmond

Elita
Poruka
17.421
Interesuje me koji je najbolji način prevoza kada se putuje na malo dalje destinacije, pre svega mislim na međugradsku vožnju, mada me interesuje i putovanje u inostranstvo. Temu otvaram iznerviran prethodnim iskustvom gde sam se uverio prošli put kada sam busom hteo da otputujem u Kruševac da autobusi prodaju više karata nego što ima mesta i očekuju od nekih putnika da stoje tokom vožnje iako je to zakonom jasno zabranjeno. Ovakva praksa se vidim sprovodi godinama bez ikakvih sankcija što je prosto maltretiranje, ugrožavanje bezbednosti i vređanje dostojanstva putnika.

Da li je putovanje vozom nešto bolje? Da li postoji neki autobuski prevoznik ili agencija koji mogu da mi garantuju da ću imati mesto za sedenje? Kakva su vam iskustva sa onom Bla Bla Car službom? Kad sam putovao na ekskurzije preko agencije mesto tokom vožnje su imali svi, to se uopšte nije dovodilo u pitanje, jel to znači da je bolje organizovati prevoz preko posrednika? Dajte neka iskustva i savete.

Poslednja izmena:
Auto definitivno na destinacije tako do 1000km,stajes kad hoces gde hoces koliko hoces,skrenes levo-desno i mobilan si i na krajnjoj destinaciji.

Druga opcija su mi mini kombi prevoz al samo zato sto su nama vozovi ocajni.Inace bas volim vozove,u inostranstvu dobijes broj sedista,tj.imas rezervciju tako da ne moze da se dogodi kao kod nas da te u uz punu placenu cenu karte strpaju u teretni vagon,barem je bilo tako pre oko 15 god :mrgreen:
Vozovi su mi super i na dalje destinacije,mozes da se seckas,izvalis,koristis toalet kada god zelis.
Meni su na poslednjem mestu autobusi i izbegavam ih kako god mogu.

A zelja mi je jednom da napravim jedan tuk tuk za ono neke blize destinacije :D sve sa pravim saksijskim cvece :D
tuk tuk.jpg

Auto definitivno na destinacije tako do 1000km,stajes kad hoces gde hoces koliko hoces,skrenes levo-desno i mobilan si i na krajnjoj destinaciji.

Druga opcija su mi mini kombi prevoz al samo zato sto su nama vozovi ocajni.Inace bas volim vozove,u inostranstvu dobijes broj sedista,tj.imas rezervciju tako da ne moze da se dogodi kao kod nas da te u uz punu placenu cenu karte strpaju u teretni vagon,barem je bilo tako pre oko 15 god :mrgreen:
Vozovi su mi super i na dalje destinacije,mozes da se seckas,izvalis,koristis toalet kada god zelis.

A zelja mi je jednom da napravim jedan tuk tuk za ono neke blize destinacije :D sve sa pravim saksijskim cvece :D
Pogledajte prilog 616914

Podržavam. Sa sve veselim presvlakama,saksijom i novčanicom od 20 tajlandskih bata na retrovizoru :lol:

Samo nemoj ko oni da praviš ture do rođaka koji drži zlataru ili krojački salon...;)

Pogledajte prilog 616914

Ја сам се возио овим лудим назови возилом у Мозамбику. Тамо се зову чапа (заправо неки глас између ш и ч). И било је невероватно искуство, успели смо чак нас 4 оро да се спакујемо позади што је за неверовати, али руку на срце није било ни удобно, али фора је била у самом доживљају и томе што смо се током целе вожње од пар минута кидали од смеха. Чапе практично врше функцију таксија, нарочито у градовима у унутрашњости и нека је смешна цифра за њихов најам.

Da vozila sam se i ja dosta puta po Aziji...Mnogo mi se svideloooo :) Dobro po kisi,po suncu,stabilno,a mozes da napravis svoj raj od njega.
Stvarno ono par godina smisljam sto se to tu ne vozi...Ne znam da li bi se takvo nesto tu moglo registrovati..Zna li iko?

Kakav je taj mini kombi prevoz? Znas li kolika je cena?

ma kakav tuk tuk, za kombi te pitam, postoje li agencije koje organizuju prevoz kobijem?
Licno sam koristila Gea tours i Terra Travel...Ok je,nisam imala negativnih iskustva.
Uglavnom voze sa adrese na adresu,u skoro sve vece gradove Evrope,mada moze se dogovoriti sa njima,kupe i iz manjih mesta.
Cena npr. do Budipeste,povratna karta je bila 50 evra mislim da je i sada tolika.

Licno sam koristila Gea tours i Terra Travel...Ok je,nisam imala negativnih iskustva.
Uglavnom voze sa adrese na adresu,u skoro sve vece gradove Evrope,mada moze se dogovoriti sa njima,kupe i iz manjih mesta.
Cena npr. do Budipeste,povratna karta je bila 50 evra mislim da je i sada tolika.

Hvala, mozda cu ubuduce koristiti taj kombi, koliko vidim skuplji je od busa ali jeftiniji od taksija, tako da najoptimalnije deluje za sad

Al pazi,ako si iz Bg-a kupite sa adrese,kazes im u koje vreme trebas/zelis da stignes negde i odnese na adresu,malo vas je unutra i brze se prelazi granica posto gledaju uglavnom da ne ide u kategoriju buseva.Tako si vec ustedeo na vremenu i parama,ako racunas da trebas da stignes i nekako sa stanica na odrediste.
Kad se vracas recimo ista procedura,ako ti recimo kasni avion,sacekaju te.

Najbolji medjugradski prevoz je voz ali u zemljama gde je zeleznicki saobracaj uredjen, gde su vozovi cisti , udobni, klimatizovani vagoni, imaju wifi, tacan red voznje , bez zakasnjenja i slicno
primer kako izgleda jedan obican vagon medjugradski za Torino ili Milano,..sedista su okrenuta naspram i izmedju ima stocic, pojas je obavezan itd..kada sam tamo duze vreme koristim njihovu zeleznicu koja je besprekorna

IMG_3868.jpg

Al pazi,ako si iz Bg-a kupite sa adrese,kazes im u koje vreme trebas/zelis da stignes negde i odnese na adresu,malo vas je unutra i brze se prelazi granica posto gledaju uglavnom da ne ide u kategoriju buseva.Tako si vec ustedeo na vremenu i parama,ako racunas da trebas da stignes i nekako sa stanica na odrediste.
Kad se vracas recimo ista procedura,ako ti recimo kasni avion,sacekaju te.
nisam iz Bg-a iz Nisha sam

Najbolji medjugradski prevoz je voz ali u zemljama gde je zeleznicki saobracaj uredjen, gde su vozovi cisti , udobni, klimatizovani vagoni, imaju wifi, tacan red voznje , bez zakasnjenja i slicno
primer kako izgleda jedan obican vagon medjugradski za Torino ili Milano,..sedista su okrenuta naspram i izmedju ima stocic, pojas je obavezan itd..kada sam tamo duze vreme koristim njihovu zeleznicu koja je besprekorna

Pogledajte prilog 617219
Da super su, prosto da ne prezalis sto zivis u banana drzavi

Back