Najbolji i najgori film/serija o vampirima

-Northerian-

Ističe se
Poruka
2.056
Primetio sam da su u zadnje vreme filmovi/serije sa ovom tematikom veoma popularni, ali i da kvalitet istih naglo opada u proteklih par godina. Vampiri su od mracnih zveri koje nemilosrdno kolju svoje zrtve postali metrosexualci koji sijaju na suncu. Koja su po vama najbolja i najgora ostvarenja sa ovom tematikom?

Mene je Underworld trilogija odusevila, kao i Nosferatu i Drakula sa Oldmanom, a najgori je svakako Tvajlajt

Hm, šta znam... "Near Dark" i Karpenterovi "Vampiri" mi prvi padaju na pamet kada se upita za dobar vampirski film. Pa, onda, kad se dobro napregnem da se setim padne mi na pamet i onaj sa Alisom Milano... kako se zvaše... "Embrace of the Vampire" (tu gluma škripi na pojedinim deonicama, ali generalno mi nije jasno zašto je taj film tako potcenjen). I The Last Man on Earth sa Vinsentom Prajsom. To bi bilo otprilike to, a nije i da sam se nešto nagledo takije filmova. Kopolin "Drakula" mi je kriminalno loš... Ima i neki sa Dejvidom Karadinom, nemrem se sad setit naziva, treščina neka i sumanutost... Aha: "Sundown: The Vampire in Retreat" - sad vidim i Bruce Campbell je tudena. Sve ove novotarije ne podnosim, Blejd-dnevna transfiguracija-k.urac-palac... eto, pogledaću nekad "Underworld" ako uzmognem, iz pijeteta prema Bekinsejlovoj.

Sve u svemu, B-produkcija ovoj kategoriji čini mi se ima mnogo više da ponudi... ako ćemo pošteno to i jeste B-tema i samo B-imaginacija tu može nešto iščeprkat'... zato bih na par stvarčica svakako obratio pažnju, evo, recimo, ovo bih voleo da pogledam: "Martin" Džordža Romera i "Vamp" Ričarda Venka od tih Beova, pa onda "Ganja & Hess", "Vampyres" Jose Ramon Larraza, "Black Sunday" Maria Bave i Hercogovog Nosferatua...

Sećam se i nekog sa Nikolasom Kejdžom, što sam gledo ko vrlo mlad na crno-belom televizoru, e, to bih voleo da reevaluiram.

Underworld mi je tu ubedljivo najjaci, samo mi je krivo sto Lucian i Raze nisu dobili veci deo u celoj seriji, jer mi deluju kao da imaju mnogo potencijala. Nadam se (ali i sumnjam) da ce uraditi jos neki prequel posle ovog cetvrtog dela :)

A ovaj Tvajlajt je djubre neopevano, igrom slucaja sam pogledao prva dva dela i gluma je ocajna, prica jos gora (mozda i obrnuto), ali sta ces kad ima na milione tinejdzerki koje ce platiti da gledaju to smece...

Od filmova: Let the Right One In, 30 Days of Night, Near Dark, The Hunger, Interview with the Vampire do poslednjih nekoliko sekundi (Gunsi sve upropaste), Sveto mesto koji bih stavila malo ispred Leptirice, mada je i taj dobar.
Od serija iznad svega Buffy the Vampire Slayer (mada je pitanje koliko se to može smatrati serijom o vampirima, jer nije na njima akcenat), zatim Being Human - britanska verzija, ne američki rimejk, Angel, Ultraviolet (britanska mini serija s kraja 90tih), a i True Blood ima svoje momente mada umeju i da zaseru (jedno vreme me počela serija da nervira, ali onda je došao ovaj
iz 3. sezone.

Najgora je naravno saga Twilight, bez konkurencije, s tim što je svaki sledeći film gori.
Dracula 2000 je bio užasan film, potpuna propast.

Kopolin Drakula je negde u sredini... volim Gerija i njegovu interpretaciju grofa, ali ruku na srce, film nije dobar.

Ovako najbolji po meni : Vampires mislim da je Carpenter to radio,From dusk till dawn,30days of the night,naravno prvi deo,drugi je Boze placi,Blade II,prvi mi je ok,treci mi se nikako ne svidja,a drugi obozavam,....Ne mogu trenutno da se setim jos nekog koji volim....Underworld sam gledala samo prvi deo i nije mi bio nesto posebno,pa stoga nisam imala zelje da gledam druge delove....
30days of the night drugi deo je tragican i bilo je sigurno jos vampirskih filmova koji su mi ocaj,ali ne mogu momentalno da se setim.....I da,Buffy ubica vampira mi je bila interesantna kad sam imala 16-17,sa ovog stanovista mislim da bi mi bila smesna

Back