Najbolji gitarista ex-yu rock'n'roll-a?

Kakvi ste to ljudi kada cenite tudje,a ne postujete svoje. To sto nasi nisu tolika komercijala ili nisu uspeli da se procuju u svetu to ne znaci da su za podcenjivanje.
Volela bih da znam kakvi su vasi kriterijumi za dobrog gitaristu i da li iko od vas svira.?

Od nasih gitarista pomenula bih Anu Popovic...

Kakvi ste to ljudi kada cenite tudje,a ne postujete svoje. To sto nasi nisu tolika komercijala ili nisu uspeli da se procuju u svetu to ne znaci da su za podcenjivanje.
Volela bih da znam kakvi su vasi kriterijumi za dobrog gitaristu i da li iko od vas svira.?

Od nasih gitarista pomenula bih Anu Popovic...

Molio bih za trunku polne korektnosti...gitaristkinja :D.
Nije da ne cenim domace muzicare, zaista ih ima fenomenalnih, ali rock muzika ne potice sa ovih prostora, tako da su svi nasi muzicari manje ili vise verne kopije stranih muzicara. Ako zanemarimo tu cinjenicu, od gitarista...hmmm, samo nabrajam, nije top lista...borko mitic, tocak(looood, loood), zlatko celavi (za harmonije je fenomenalan), bane jelic (yebo ga vai)...milan mladenovic rip, fenomenalni ritam gitarista, vlatko (mada je poceo da brljavi u zadnje vreme), nisu losi ni ona dvojica iz alogije...ima ih jos...bubnjari...pokojni ivica vd, pokojni ipe ivandic (yebo ga pastir), ne secam se imena bubnjara azre i atomskog skolnista, bubnjar iz eyesburn je isto odlican...
ali, kao sto rekoh, niko od njih nije doprineo necemu novom, vec samo recikliranju i remodeliranju postojeceg...

Molio bih za trunku polne korektnosti...gitaristkinja :D.
Nije da ne cenim domace muzicare, zaista ih ima fenomenalnih, ali rock muzika ne potice sa ovih prostora, tako da su svi nasi muzicari manje ili vise verne kopije stranih muzicara. Ako zanemarimo tu cinjenicu, od gitarista...hmmm, samo nabrajam, nije top lista...borko mitic, tocak(looood, loood), zlatko celavi (za harmonije je fenomenalan), bane jelic (yebo ga vai)...milan mladenovic rip, fenomenalni ritam gitarista, vlatko (mada je poceo da brljavi u zadnje vreme), nisu losi ni ona dvojica iz alogije...ima ih jos...bubnjari...pokojni ivica vd, pokojni ipe ivandic (yebo ga pastir), ne secam se imena bubnjara azre i atomskog skolnista, bubnjar iz eyesburn je isto odlican...
ali, kao sto rekoh, niko od njih nije doprineo necemu novom, vec samo recikliranju i remodeliranju postojeceg...

Bubnjar Azre-Boris Lajner.I da, Ana Popovic je sjana gitaristkinja,a sad mi bas pade na pamet,tip koji je svirao u grupi Film,a kasnije sa Borisom u Vjesticama Mladen Juricic Max.Odlican gitarista.Za VD-a se slazem da je bio mnoooogo dobar bubnjar.Imao je sjajne improvizacije.A dodao bih i Ivana Piku Stancica,bivseg bubnjara grupe Film.Tip svira fenomenalno :super:

Zapravo ja poznajem trenutno 2 po redu najboljeg gitarosha, prvi je naravno Borko Mitic drugi je moj dobar ortak koji zaista kida gitaru i zdere one komplexashe iz muzichke shkole :D. Shto se tiche ostatka ex-yu bendovi su imali LOPUZE pochevshi od Bregovica na dalje koji su znali samo da ukradu pesmu i da glume seljachine po principu dlake, znoj i smrad

Govorim o tome...Da ovde dobar deo ljudi ne voli i da ne ceni nase muzicare...
Ne treba previse velicati strane muzicare,jer su oni imali samo vise prilika da se procuju.
dobar deo ljudi ovde nema pojma sta znaci biti dobar djitarista... al ae.. who am i to judge?

inace je bio neki tip sto je dzemovao sa hendzom... neki nas pajdo... cuo sam de je odlicno svirao... ako neko zna ko je, nek podeli tu informaciju s' nama...

inace rock potice iz amerike a ne sa balkana mada ima dosta nasih fenomenalnih gitarista kao sto su tocak....ja mislim da je cak tocak najbolji srpski gitarista....samo mi nije jasno sta je tako bregovic nesto ucinio....nije mi jasno on sedi sa gitarom cak je i ne svira i peva neke debilne pesme i mlati rukom ko da je pao sa marsa ion nije ni gitarista on je obican pozer.....izvinjavam se ako nekog ovaj komentar vredja ali ja sam iskazao svoje misljenje i ostajem pri tome i da kazem da veoman postujem pojedine srpske muzicare ali bregovica ne podnosim:

Poslednja izmena:
inace rock potice iz amerike a ne sa balkana mada ima dosta nasih fenomenalnih gitarista kao sto su tocak....ja mislim da je cak tocak najbolji srpski gitarista....samo mi nije jasno sta je tako bregovic nesto ucinio....nije mi jasno on sedi sa gitarom cak je i ne svira i peva neke debilne pesme i mlati rukom ko da je pao sa marsa ion nije ni gitarista on je obican pozer.....izvinjavam se ako nekog ovaj komentar vredja ali ja sam iskazao svoje misljenje i ostajem pri tome i da kazem da veoman postujem pojedine srpske muzicare ali bregovica ne podnosim:

Bregovic je obican plagijator.Ne samo sto je maznjavao pesme,nego je i tu ideju sa orkestrom i sa njim(u belom odelu)na celu tog orkestra,drpio Dzoni Stulicu.Strasno!!! :dash:

Tocak
Vlatko
Dzindzer

I da, ja mrzim ono tipa "ovaj je bolji od onoga" i sl. to mi je glupo i djetinjasto. A ova trojca sto sam ih naveo, suvise su razliciti da bi govorili o bilo kakvom poredjenju, i ne mogu reci da su najbolji upravo zbog toga, ali eto, najvise volim njihove solaze da slusam.

Poslednja izmena:
No na pomen Bregovica, samo se slatko nasmijem i zapjevam "Just let me hear some rock'n'roll music..." :lol:

No zanimljivo je svrstavanje Milana Mladenovica. Da me ne bi neko pogresno shvatio, meni je EKV jedan od omiljenih bendova, ali njega sam ja uvijek dozivljavao vise kao sjajnog pjevaca, nego kao sjajnog gitaristu, on jeste odlican gitarista bio ali pjevanje je nesto sto se meni vise dopadalo kod njega. Imao je i emociju i energiju da glasom iznese stihove koje je pisao tako da imam osjecaj da je pjevao na nekom jeziku koji ne razumijem, da bih shvatio sta je htio da kaze, da ukoliko ga ne bih razumio lingvisticki, razumio bih ga u nekom drugom segmentu. Mozda to tehnicki nije bilo savrseno, ali ne moze niko reci da nije bio odlican pjevac. A ima EKV neke pjesme cije tekstove ne mogu da rastumacim, pa kod njih obicno dobijem taj osjecaj koji sam naveo prije.

svi nasi gitaristi su smesni,jedan nas gitarista(ne znam tacno ko) je pricao kada je otisao u Ameriku da kupi gitaru i kada je prodavac poceo da svira njega je bilo sramota da kaze da on vazi za boljeg gitaristu na ovim nasim prostorima.

Ma ti si smesan bre. Imali smo odlicnu rock muziku, i ti sad tako govoris o nasim gitaristima. Samo za tvoju informaciju Smak je mogao da ide na turneju sa Deep Purplom, jer je Blekmur bio odusevljen njihovom svirkom, Tocak nije hteo vise iz postovanja jer su oni ipak tad bili svetske zvezde...I neko je napisao da ne teba kompozicija da se gleda, vec samo tehnika. E pa bas pogresno, kompozicija je mnogo bitna, imamo Malmstena kao vrhunskog tehnicara, koji siluje gitaru 100 na sat, al nema tu emociju, i on moze da odsvira sve sto sviraju Tocak i Vlatko, ali dzaba. Emociju koju oni nose je predobra..

Poslednja izmena:

Back