Najbolji film u 2013-oj

• Začetnik teme Začetnik teme Emihs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Najbolji film u 2013-oj

• 12 Years a Slave

• Inside Llewyn Davis

• La Grande Bellezza

• Dallas Buyers Club

• Gravity

• Her

• Nebraska

• Philomena

• The Wolf of Wall Street

• Jagten(The Hunt)

• Fruitvale Station

• Maniac

• Paradies: Liebe

• Prisoners

• Blue Is the Warmest Color

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
vezano za gravity, nikako da me napusti osjecaj da sam propustio citavu car tog filma sto sam gledao bezvezni snimak na 15 incha (umjesto u bioskopu) jer se nikad nije desilo da toliko ljudi hvali jedan film, za koji ja nista narocito nemam da kazem.. i privatno i online

vezano za gravity, nikako da me napusti osjecaj da sam propustio citavu car tog filma sto sam gledao bezvezni snimak na 15 incha (umjesto u bioskopu) jer se nikad nije desilo da toliko ljudi hvali jedan film, za koji ja nista narocito nemam da kazem.. i privatno i online
Znaš kako čim se priča o njemu već je postigao uspjeh...Teško je reći,ja sam čuo ili teško pljuvanje ili hvalospjeve,ja sam ti negde na sredini,volim Sci-Fi pa mi je sjeo,već sam rekao da je Gravity rijetko uspjeli spoj komercijalnog i art filma,vizuelno je nadmoćan,sama radnja ok,gluma u pozadini,više onako simbolika koja se prožima kroz film kao sam kraj kada Sandra izlazi iz vode,evolucija i taj fazon.To je za Amere rijetkost...

Tian zhu ding aka A Touch of Sin (4)
Film suptilno i brutalno oslikava moralnu turbulenciju današnje Kine, i ne samo Kine...Omnibus sastavljen od četiri intimne, tragične priče o posrnulim (anti)junacima u svijetu greha i nasilja dovodi nas do prvoklasne drame sa obiljem nezaboravnih prizora vrhunski oslikanih i režiranih(od strane Zhangke Jia) do morbidinh scena karakterisitčnih za azijsku kuhinju.Zadovoljan sam,moja velika preporuka uz napomenu da nije za svakoga, te se ne upuštajte u ovu priču ako ne varite azijate!

Mogu slobodno reći da na svoj subjektivni spisak dodajem i

Tian zhu ding aka A Touch of Sin
Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God
12 Years a Slave
Maniac
The Battery
Paradies: Liebe
Gravity
Prisoners
Fruitvale Station
Simon Killer
Sin-se-gae aka New world

Jedan dokumentarac koji me pokidao i jedini zaslužio od mene za sada čistu peticu (5/5)

The Act of Killing

Back