Najbolji EX-YU vokal?

Silvija Armenulič

Silvana Armenulić ,devojačko Zilha Barjaktarević,je stvarno imala izuzetno raskošan glas,ali da li je to
naj pored jedne svetski poznate Radmile Bakočević,naše operske dive?
A kad bi se upoređivali s Harisom Đinovićem? Ili najtiražnijim "narodnjakom" Šabanom Šaulićem?
A recimo na domaćem terenu je bio najtiražniji Nikola Karović?
I recimo Ivo Robić je imao sa Strancima u noći tiraž za sva vremena ,ali u evropskim zemljama...
Milionske tiraže su imali I Avsenici (Slavko Avsenik) sa polkama takođe po evropskim zemljama...
A tu su I Zdravko Čolić,Vice Vukov,Arsen Dedić,Bisera Petrović,Tereza Kesovija,Meri Cetinić,pa
rokeri Dado Topić,Zlatko Pejaković,Janez Bončina,Davorin Popović,Vlatko Stefanovski...

Teško sve pobrojati,to su stotine odličnih pevača I pevaćica ozbiljne , narodne,zabavne,pop I rok muzike...

Silvana Armenulić ,devojačko Zilha Barjaktarević,je stvarno imala izuzetno raskošan glas,ali da li je to
A kad bi se upoređivali s Harisom Đinovićem? Ili najtiražnijim "narodnjakom" Šabanom Šaulićem?
I recimo Ivo Robić je imao sa Strancima u noći tiraž za sva vremena ,ali u evropskim zemljama...
Milionske tiraže su imali I Avsenici (Slavko Avsenik) sa polkama takođe po evropskim zemljama...
A tu su I Zdravko Čolić,Vice Vukov,Arsen Dedić,Bisera Petrović,Tereza Kesovija,Meri Cetinić,pa
rokeri Dado Topić,Zlatko Pejaković,Janez Bončina,Davorin Popović,Vlatko Stefanovski...

Teško sve pobrojati,to su stotine odličnih pevača I pevaćica ozbiljne , narodne,zabavne,pop I rok muzike...

A Milan Mladenovic?

Boris Aranđelović, barem među rokerima. Ali ne znam ništa o narodnjacima.

Ma i ja pre svega mislim na ex yu rock, to mi je nekako prva asocijacija jer je tad doslo do ekspanzije novog talasa. Arandjelovic jeste dobar, autentican, mada nikad nisam preterano gotivio Smak, bilo je tu par dobrih pesama, ali ono. Meni je Jura Stublic bio dobar, msm mozda i nije bio tako dobar vokal koliko je imao dobre pesme. A mozda i najbolji je Mladenovic.

Naravno da su to sve zvezde ali treba je reći i to, 100 ljudi a 100 ćudi.
Ukusi su različiti.

A Milan Mladenovic?
Poznat mi je...Druga liga...Poput Željka Samarđića...
Neke njegove pesme veoma nalik Dilanovim...Moj sinak nekoliko njegovih ima u repertoaru,ali samo
zato što ih izvodi u "clabu" čiji su vlasnici zeme -Montenegrini...:mrgreen:
Recimo,meni,ali I svim damama Juge je najdraži bio vocal Dragana Stojnića,a ja posebno voleo da slušam
Bobu Stefanovića,Krstu Petrovića,Tomu Zdravkovića (sa svom trojicom se I družio),ali gore nisam pomenuo
ni Kemala Montena ni Olivera Dragojevića,Đibonija,Grašu,internacionalni vocal Lidiju Kodrić,a o Nadi Knežević
I njenom primatu zar treba govoriti?

Back