Jao.... Moja tema. Prvo, morate shvatiti da ne postoji No.1 ni u cemu, vec postoji taj neki svetski vrh gde je vec svaki dalji odabir "boljeg" subjektivan. Evo moje liste najboljih i meni najinspirativnijih bubnjara:
Danny Carey (Tool - covek je vanzemaljac, jako kreativan i interesantan za slusanje, pravi primer bubnjara koji misli totalno otvorenog uma kad je muzika u pitanju)
Billy Cobham (jedan od najinovativnijih bubnjara, ima savrenu tehniku i jedan je od prvih koji je svirao tu neku fuziju jazza i rocka - Jazz-Rock)
Vinnie Paul Abbot (Pantera, sada Hellyeah - kada pricamo o metal bubnjarima, on mi je super po tom pitanju, dobro svira blast beat-ove, odlicno barata sa dva basa(o cemu svedoci legendarni ritam iz Becoming), i taj podzanr metala koji svira mi lezi jer ne volim one death, black i slicne...)
Phill Rudd (Ac-Dc, dakle njega ne pominjem kao primer ne znam ni ja koliko tehnicki potkovanog bubnjara, vec kao coveka koji zna svoj posao i koji ga dobro radi, tacno onako kako to njegovoj muzici odgovara, odlican gruv i sve. Mozda ne znate, ali on je da bi bio primljen u Ac-Dc svirao jedan isti ritam 8 sati, dakle covek je prava ritam masina)
Sto se nasih prostora tice, najbolji po mom misljenju su:
Garabet Garo Tavitjan (Leb i Sol)
i
Slobodan Stojanovic Kepa (Smak)
koji su obojica vrhunski bubnjari, cak mislim da su im bedovi bili u inostranstvu(americi) da bi bili mnogo cenjeniji, kao i oni sami, ali, tako je kako je...
Eto, to bi bilo to, ukratko...