Najbolji borilacki sport

Подсетио си ме на ово:
"Simplicity is the key to brilliance."

Значи изаберем неколико техника и то вежбам што више.

Da,to je moje misljenje...Jer u moru tehnika ces se izgubiti.
Ne kazem da nesto do toga ,tih 10,000 tehnika ne bi izvukao
neku korisnu tehniku,ali po meni 10 tehnika je sasvim dovoljno
za ulicu. Radi ,''usavrsavaj'', vezbaj brzinu,snagu i nadji si sparing partnera.

Па, вјежбајући на тај начин ће се изгубити и у 10 техника. Уз вјежбање неке технике увијек мора ићи и свијест о њеној сврси, и мјесту у општем систему борења. Без тога, техника није ништа друго до празан покрет. Уз то, мислим да за почетника није добро да вјежба сам, борење је нешто што се не може учити из књига и са видеа, јер ти видови учења често не могу да се позабаве финесама, којих је борење препуно. Нађи учитеља за било који спорт/вјештину, и нека те научи основе, то је увијек боље од купљења насумичних техника (о којима најчешће ништа не знаш) и вјежбања на своју руку.

Da,to je moje misljenje...Jer u moru tehnika ces se izgubiti.
Ne kazem da nesto do toga ,tih 10,000 tehnika ne bi izvukao
neku korisnu tehniku,ali po meni 10 tehnika je sasvim dovoljno
za ulicu. Radi ,''usavrsavaj'', vezbaj brzinu,snagu i nadji si sparing partnera.

Naucis nekoliko tehnika,i samo vezbas,varijacije na istu.
Iz razlicitih pozicija da dodjes u poziciju da je plasiras.

To je prava stvar,a ne da 10 godina gulis kimono na milion drugih tehnika i nijednu neces znati dobro.
Ronda Rousey je olimpijska dzudistkinja pa sve protivnice baca na Harai Goshi,jedan od laksih zahvata,zato sto to vezba non stop.
I koliko god spremaju taktiku da ne dodje do toga,ne vredi,uvek nalete na to jer vezba bacanje iz milion uglova.

I da,bez tvrdog sparinga mozes da vezbas tehnike u prazno do besveti,neko ce da ti zvekne samar i pogubices se.

Подсетио си ме на ово:
"Simplicity is the key to brilliance."

Значи изаберем неколико техника и то вежбам што више.

Druže ti prvo treba od odgovarajućih lica da naučiš te tehnike odnosno da naučiš kako se one rade ali da bi ti njih mogao izvesti moraš da imaš psiho-fizičku spremu koja dolazi sa treniranjem određene veštine a to postižeš ako je treniraš. Dakle pronađi dobar klub Kikboksa ili Muai Thai-a za početak.

Naucis nekoliko tehnika,i samo vezbas,varijacije na istu.
Iz razlicitih pozicija da dodjes u poziciju da je plasiras.

To je prava stvar,a ne da 10 godina gulis kimono na milion drugih tehnika i nijednu neces znati dobro.
Ronda Rousey je olimpijska dzudistkinja pa sve protivnice baca na Harai Goshi,jedan od laksih zahvata,zato sto to vezba non stop.
I koliko god spremaju taktiku da ne dodje do toga,ne vredi,uvek nalete na to jer vezba bacanje iz milion uglova.

I da,bez tvrdog sparinga mozes da vezbas tehnike u prazno do besveti,neko ce da ti zvekne samar i pogubices se.

Svi Đudisti u UFC-u i generalno u MMA najviše koriste Harai Goshi bacanje jer je najsličnije rvačkim bacanjima i najlakše ga je izvesti ako protivnik ne nosi kimono odnosno Keikogi ili ti samo Gi:

Poslednja izmena:

Back