Najbolji borac iz MMA

najbolji borac u MMA

• Fedor Emelianenko

• Anderson Silva

• Antonio Silva

• Wanderlei Silva

• Mirco Cro Cop

• Antonio Nogueira (minotaur)

• Jay Silva

• Georges St. Pierre

• Brock Lesnar

• BJ Penn

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za mene je Fedor bio i ostao broj 1 , definitivno najveca legenda ovog sporta , inace kad neko pomenu vec rusku skolu ne treba zaboraviti ni Sergeja Karitonova koji je jak kao zivotinja i izuzetan udarac , setimo se samo sta je uradio Alistair Overeem-u pre nekoliko godina , urnisao ga je.
Inace sudeci po trenutnoj formi rekao bi da je Junior dos Santos trenutno najbolji teskas, treba pomenuti i Overeema koji je zaista odlican u "stand-up" borbi i ono njegovo cuveno koleno kao i Josh Barneta koji ima neverovatan "takedown" i sa neverovatno lakocom "bacaka" po oktagonu protivnike teske po 115-120 kg.

Inace pored Fedora ja uglavnom navijam za brazilske borce , ipak mislim da oni imaju najjacu MMA skolu na svetu i da najveci broj najboljih boraca dolazi od tamo ( Mauricio "Shogun" Rua , Junior dos Santos, Anderson " Spyder" Silva, Minotauro Nogueira, njegov brat Rodrigo Nogueira, Lyoto Machida, Jose Aldo, Fabrizio Wedrum........itd)

Inace ovako po kategorijama za mene bi lista najboljih boraca izgledala ovako :

laka kategorija : Jose Aldo

velter kat. - Georges St. Pierre

srednja kategorija - Anderson " Spyder" Silva

polu-teska kat. - Mauricio "Shigun" Rua

teska kat. - Fedor Emelianenko

Fedor na prvo mestu.
MMA ne bi bio ono sto je danas da nije bilo njega.Isto tako nikad se ne bi ni bavio ovim sportom da nisam video Fedora.
Kharitonov je strasan lik,ima celicnu bradu,on je poslednji covek koji je nokautirao Alistera Overima.

Neka moja lista
Fedor/Barnett/JDS
Dan Henderson
Anderson Silva/Jon Jones
GSP/Diaz
Gilbert Melendez

Ma daj ko ga je bre razmontirao? Čovek popio jedan KO u životu i sad nije borac. Cain je sjajan borac, JDS je fenomenalan udarač, ali je Cain mnogo sveobuhvatniji borac. Od tog JDS-ovog partera nikada nismo ništa videli, a Cain na svakom meču više pokaže. Čovek možda nema KO power toliki, ali ne može se reći da nije odličan borac

Pa tolike epske price o njemu,a JDS ga je nokautirao za 64 sekunde.
Mozda je sveobuhvatniji,ali JDS i nema potrebe da se bori u parteru,iako treniram sa bracom Nogueira bjj.
Tesko ga je i oboriti.Onda pogledas koliko je izdrzao Cro Crop protiv njega,i Roy Nelson pa ti sve bude jasno.

Gledao sam naravno, slažem se da JDS (i Jose Aldo) imanj najbolji take down defense (tdd) od šampina, ali nekome to mora stati na put...Da se Aldo na prošlom eventu nije uhvatio za žicu, sigurno bi bio iskontrolisan do kraja runde...Isto tako i JDS proće mu neko, nije ni on svemoguć. E sad da ima KO power zaista ima i da radi na svemu stoji, ali isto tako i on može da padne u KO kao i svako drugi :)

Cenim da ce sa Overeemom razmisliti da li ce raditi stand up.
Mada i njega je nemoguce baciti.Ako ga Lesnar nije bacio onda su nekom drugom sanse minimalne.

Videćemo, ali u principu Overeem ne prima dobro udarce i dosta se boji, čak se i od Werduma, koji je među najlšijim udaračima u HW, pokrivao. Tako da mislim da će plakati u oktagonu, kad ga JDS pukne preko garda. Biće kao sa Kharitonovim, možda još i gore. Reem je jak dok ima psihološku prednost, znao je da je Lesnar slab u stand up-u i držao se game plan-a, mada mislim da je taj liver shot bio lucky punch, no u svakom slučaju zaslužena pobeda. No JDS je čovek koji udara strahovito izlaz Reemov je da skrati distancu i radi thai obaranja i saplitanja i vraća stalno u klinč. E sad kako će ići tok borbe ko zna

Back