Najbolji auto do 20.000 evra

Ako je bila wrx sti to nikako ne moze da bude los auto! Inace, Subaru volim, posebno wrx varijante :)

Sto se tice Ceed-a, skoro procitah na nekom forumu da je nekome na 50-60k stradao servo, i to u sred skretanja u raskrsnici, volan se valjda ispravio sam od sebe. Zamisli da ti se to desi u nekoj krivini pri brzini od recimo 100-120. Pokrila je garancija kvar, i servo valjda ide u paketu sa letvom, a sve to kosta oko 1200-300 evra. Po meni, nedopustivo je da se desi takav kvar, zato i gledam da kupim auto sa hidraulicnim servom, a ne elektricnim.

Sad da je Nemac superioran, kako se uzme. Tesko se nalaze modeli za poredjenje, jer, po meni, dva automobila koja se pojave na trzistu sa 3 godine razlike nikako nisu za poredjenje. Recimo, Golf 4, koji se pojavio krajem 90-ih i Corolla koja se pojavila 2001. Po meni, Corolla je bolji auto, rekao bih i lepsi, enterijer je kvalitetniji itd., ali par godina kasnije se pojavljuje Golf 5 koji je bolji od tog modela Corolle.

Neko moje misljenje za japance je da uglavnom nisu superiorni, ali su u svakom smislu nadprosecni, izuzev nekih proizvodjaca (npr. Mazda, korozija), i kao takvi cine odlicnu celinu. Kod evropskih proizvodjaca ima oscilacija, negde su odlicni, negde ispod proseka.

Mislis da je Nemac superioran ili sjajan? Pa evo ovi Rusi, kupili neki polovan mercedes dzip. Kaze da mu se habaju zadnji tockovi sa unutrasnje strane jer tako postavljeni, koso malo. A guma, 500 dolara, ne pitaj. Za promenu ulja mora u servis, jer sve pod elektronikom, ne moze kod Walmarta. Za sitnicu isao u servis, a popravke ne daj boze. Ulozio MNOGO da ga dotera u normalu. I na kraju prodao, kaze vreca bez dna.

Back