Pre svega treba da znaš da je Saturn promordijalno božanstvo, pandam Hron koji predstavlja vreme. Ova uloga pod koju ga stavljaš rekao bih da je pobrkana sa Hronom titanom koji je bio Zevsov ćalson što apsolutno nije slučaj. U drugu ruku Jupiter je Zevs direktna veza. Aj sad mi objasni šta vreme može besmrtnosti i vrhovnom bozanstvu? A onda kad mi to objasniš isto mi objasni šta može Uranu koji predstavlja nebo(beskonačnost)? Za Neptuna nisi zrela još...
Kada se planete nalaze u sextilu ili trigonu, znači da sarađuju, a kad su u kvadratu da postoji neslaganje(uprošteno). Zar nije logično da u koliko postoji potreba da Jupiter ublaži uticaj Saturna to bude kvadrat a ne trigon ili sextil, jer mu se onda protivi? A teško izgraditi posle Saturna koji uništava, ako vatam formu

Aj malo mućni...Pusti copy paste...
Astrologija nije isto što i mitologija.
Saturn je i vreme, ali je i kost, koža, zidine, gradjevine.
Saturn je planeta dnevne sekte i najveći je malefik u horoskopu a njegova malefičnost proizilazi iz njegove hladnoće i neplodnosti, jalovosti.
On je prirodni vladar 8. polja koje uništava telo, vodi nas ka smrti, kao što je 1. polje fizičko telo.
On je poslednja planeta u Haldejskom poretku planeta ( 7.u nizu ) a Jupiter je odmah do njega, i zajedno sa Suncem pripadaju dnevnoj sekti planeta.
Postoje dva malefika koja u svojoj prirodi nose karaktere koji su neplodni, samim tim im je priroda destruktivna, ne rađa, ne doprinosi plodnosti bilo koje akcije.
U dnevnoj sekti je to Saturn, u noćnoj Mars.
Obe imaju suvoću kao osnovnu karakteristiku, s tim što je Saturn hladan i suv, a Mars topao i suv.
Zato je Saturnu dobro sa dnevnim planetama, jer one greju njegove stare kosti, a Jupiter kao najplodnija planeta ga oplodjuje i natapa, a pošto su obe planete superiorne, jedino on ima dovoljnu snagu da ga obuzda u tome da čini zlo.
I to nema veze sa mitologijom, ima sa prirodom i osnovnom simbolikom planeta.