Najbolje pesme kroz Gen Z: 1997-2015

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.260
Da vidimo koje su najbolje pesme generacije Z

‘Something About the Way You Look Tonight/Candle in the Wind’ by Elton John – 1997

Ova pesma sa dvostrukom A-stranom je najprodavaniji singl svih vremena prema Ginisovoj knjizi rekorda prodat u 33 miliona primeraka širom sveta. Ostao je na prvom mestu u Velikoj Britaniji pet nedelja i 14 nedelja na prvom mestu na američkoj Bilbord Hot 100.

‘Believe’ by Cher – 1999

„Believe“ se našao na vrhu 20 top lista širom sveta, uključujući Australiju, SAD i UK. Pesma je donela Šer mesto u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda kao najstarija solo izvođačica na vrhu Bilbord 100 i postala najprodavaniji singl solo izvođačice u Velikoj Britaniji. Prodat je u 11 miliona primeraka širom sveta, što ga čini jednim od najprodavanijih singlova ikada.

‘How You Remind Me’ by Nickelback – 2002

Ova pesma je proglašena četvrta na Billboard Hot 100 Songs of the Decade, a Billboard ju je ocenio kao #1 rok pesmu decenije. U nekim zemljama je ostala na top listama i do 30 nedelja, a bila je na vrhu top-lista u Velikoj Britaniji, SAD i više.

Сећам се да сам као клинац на екскурзији први пут балавио школску уз ону песмицу ја мислим шпанску маја хи, маја ху, маја ха, маја ха ха. Хехехехе
to je rumunska i zove se Dragostea Din Tei xD
i hvala lepo,sad ne mogu da izbacim tekst iz glave
Vrei să pleci dar nu mă, nu mă iei
Nu mă, nu mă iei, nu mă, nu mă, nu mă iei
Chipul tău și dragostea din tei
Mi-amintesc de ochii tăi
Vrei sa pleci dar nu mă, nu mă iei
Nu mă, nu mă iei, nu mă, nu mă, nu mă iei
Chipul tău și dragostea din tei
Mi-amintesc de ochii tă

Ја све мислио нека Шпанија у питању, али лепа сећања ме вежу за ту песмицу. Иако је наравно данас не би дрогиран слушао, ал' јбг ђеца

Back