Najbolje ocenjen film svih vremena na IMDb

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
opet mašite temu..nije rec o najboljem filmu vec o najbolje ocenjenom filmu
Bekstvo iz Šošenka nije najbolji film svih vremena ali je prema glasanju i statistici IMDb-a
najbolje ocenjen film...i da ponovim

2,5 miliona ljudi je glasalo od toga 55% ljudi dalo je filmu ocenu 10
Ne znam sta je tema ali meni taj film sigurno nije najbolji niti najbolje ocenjeni kad mu ja nisam dao ocenu.

Велика већина стада никад није погледала филм ван енглеског говорног подручја и онда филмску уметност перципира из угла тих холивудских ложана и спектакуларно-патетичних секвенци програмираних да расплачу домаћице из Ајове.

Тај модел преузео је и Бјелогрлић па снима те патетичне сагице у стилу ,,ах како је некад било лепо" и сад ћемо сви плакати за тим временима. Лимунаде за средовечне жене и гледаоце Фарме да одморе између коитуса и нервних сломова учесника исте.

Американци имају одличне филмове и још увек су у томе најбољи у свету. Код ових осталих држава које су поменуте, филмска индустрија је у повоју и тренутно опасно прети да се приблилижи, поготово Холивуду који последњих пар деценија све чешће снима политички индоктринирано ђубре усмерено на децу или њима еквивалентним можданим масама по образовању и карактеру.

Што се тиче претходног века, те 1994. још увек апсолутно доминирају.

Велика већина стада никад није погледала филм ван енглеског говорног подручја и онда филмску уметност перципира из угла тих холивудских ложана и спектакуларно-патетичних секвенци програмираних да расплачу домаћице из Ајове.
Pa na IMDB film ima tri puta više glasova van SAD nego iz, a mlade i žene srednjih godina su mu dale manju prosečnu ocenu od mladih i sredovečnih muškaraca, kojih među glasačima ima tačno pet puta više.

Jedino ako je to ''programirao'' neko sa Megatrenda.

Што се "Кума 3" тиче, у питању је одличан филм, један од најбољих те 1990-е године, не најбољи јер бјеше те године још изванредних фимова (рецимо Goodfellas, Miller's Crossing са авангардним и уврнутим рукописом браће Коен), али један од најбољих.
Проблем је што Кум 1 и 2 припадају једној посебној, ванвременској филмској димензији, превише је подигнута љествица и иако је у питању (мислим на Кум 3) одличан филм сви који су става да је боље да није ни урађен, имају покрића.
Но, како већ написах, о укусима па и филмским не вриједи расправљати. Сваког филмофила треба уважавати, које год филмове и који год жанр готивио. Наравно, они који бану на тему о филмовима са јединим циљем како би се кроз пост "исповраћали" по неком филму или филмској теми не заслужују уважавање.

Но да напишем нешто о самој оцјени на имдб која се не ријетко разликује од критика и рецензија филмских критичара. А и рецензија има разних, има стварно добрих, квалитетних, но има и наручених гдје је сврха оцрнити филм који се дрзнуо дирнути у постављени систем вриједности, што смо имали са рецимо апсолутно одличним филмом Apocalypse Now (1979).

Зато је мишљење филмофила свакако искреније од рецензија критичара гдје у позадини знају бити и различити мотиви, некад и политички, ако му се филм допадне, то каже или напише, ако не, лоше га оцијени, некад лошију оцјену својим ријечима образложи. Код оцјене на имдб-у ваља имати на уму да су филм оцјенили они који су одгледали, самим тим и који готиве и тај жанр и такве филмове. Слабија оцјена на имдб-у не мора бити узрокована мањком квалитета него и чињеницом да филм није испунио очекивања циљне публике, да ли је то мањак јурњаве и акробација, крај филма који одудара од жељеног, мањак маште ако је упитању научна или епска фантастика, ако филм не задовољи очекивања циљне групе, слиједи и слабија оцјена. И то је тако

Опет овај филм када се појавио није скренуо превелику пажњу, није замишљен као блокбастер, комерцијални сегмент бјеше у другом плану, од фиомова урађених 1994. године је тек на 95.мјесту (овдје) по оствареној заради.
Није ни "развикан" у трци за фигурицом оскар (те године бјеше више исфорсиран "Форест Гамп" који ми се лично баш допао, а и готивим посебно Тома Хенкса, но имам и озбиљне замјерке), али је временом добијао све бољи статус код заљубљеника у филм и данас је ту гдје је.
Многи од нас готивимо више неке друге филмове, другим филмовима би дали предност, и ја лично, но и овај филм ће истински филмофили поштовати.

Poslednja izmena:
Pa na IMDB film ima tri puta više glasova van SAD nego iz, a mlade i žene srednjih godina su mu dale manju prosečnu ocenu od mladih i sredovečnih muškaraca, kojih među glasačima ima tačno pet puta više.

Jedino ako je to ''programirao'' neko sa Megatrenda.
Па очигледно је да су САД и Холивуд, путем меке моћи, Кока коле и Кентаки фрајд чикена од целокупног становништва планете направили домаћицу из Ајове, конзументе и прождираче мега бургера са преливом од сојиног лецитина.

Back