Najbolja vina u Srbiji

sirok pojam - najbolja vina. kako ono bese za najbolje vino - da je hladno,da ga ima dosta i da je besplatno...za mene smederevka stara sortam.kupim 200kila i dobijem oko 90 litara vina.smederevka,izrazito pitko,lagano vino.pio sam razna vina ali ovo mi lezi..
E a kako sade da ja mesam kruskovacku s a vinom?
A nemere se okako je lepo biti pjan ojha molicu odje bas jedan
Za Ivanu...I DRUSTVOJ U THOSKA

Прокупац је бр. 1! Има доста винарија које га праве али су баш ограничене количине углавном.
Даље могу набрајати која ми се допадају, али ово је наше и није што је наше него је одлично, бар мени.

imam drugara,vec je 30 godina u londonu.on kupuje jeftino spansko i tursko grozdje,izmulja,ocedi i to mu fermentira u pet bocama od 20lit.jednom se mi zakacili oko vina i spravljenja i on se zainatio i doneo to vino da probamo.bilo je crno vino i neverovatno dobro,da ne poverujes...

tako mali perica zamislja kako se pravi vino.to nema veze sa realnoscu.pre svega okolina bgd nije grozdje satrulilo,malo je manje rodilo nego inace ali je ekstra.ocekujem da ce od nedelje da smederevka padne na 80 din,videcemo.ima kod tri tiganja jedan kamionom donosi grozdje i prodaje.ima i svoj muljac na struju.pa ko oce...imao je lep izbor i crnog i belog..mislim da je okolina aleksandrovca.

ako ne mozes da prepoznas po ukusu vino da li je laznjak ili ne tebi je svejedno.slicno i ovi sto kupuju neka vina iz nekih cuvenih podruma pa kao postali strucnjaci pa se foliraju a mozes da im uvalis vinsko sirce sa secerom. cast pojedincima,ima ljudi koji se oslanjaju na svoje culo ukusa a ne povode se za etiketama skupih izvikanih vina.pijes ono sto ti odgovara i jos ako mozes da napravis kompromis sa cenom to je prava stvar.jel neko pio skoro banatski rizling,onaj kao stari sto nosi prepoznatljivu etiketu?

jedan kolega na poslu drvio o domacim jajima i o ovim,fabrickim,pa ne mozes da ga zaustavis.pljuje on ova fabricka i hvali domaca od koki koje trce po dvoristu i to tako svaki dan.podseca me na neke sa ovog foruma.i nisam mogao da slusam to lupetanje i kladio sam se sa njim da ne moze da prepozna koje je koje jaje.ja sam organizovao opkladu i u firminom restoranu smo organizovali da se isprze deset jaja od kojih je jedno domace i to ce da donese kuvarica od kuce.ovaj pametnjakovic se malo iznenadio na tu varujantu opklade ali nije imao kud.naravno da nije pogodio koje je domace jaje.probao je svih deset ali sipak.ali je to nesto u ljudskoj prirodi,svako je drugaciji.ima i neki literarni kriticar koji za ceo svoj radni vek nije napisao skoro nista vredno pomena ali je zato pluvao sve kolege oko sebe,pogotovo one uspesnije.i imao je lep slagvort: ne moram da budem kokoska da bih razlikovao mucak od zdravih jaja.

Back