Problem sa kritikama koji mnogi upućuju Paviću (sve na isti šablon i sl.) je to što mnogi ne shvataju da je to njegov stil. Njegov pečat.
Pa svako ko je čitao Nušića videće ogromne sličnosti u načinu razvitka radnje i pravljenja likova u napr. "Ministarki" i "Ožaslošćenoj porodici". Jednostavno to im je stil. Problem je što je Pavić javnosti predstavio pet velikih serija i to je gledao ogroman broj ljudi. Tako da te sličnosti postaju izraženije. Ali on ne kopira sebe, već je to njegov stil. Svako ko je pisao bilo šta u životu razumeće ovo o čemu pričam.
I drugi scenaristi imaju pečat. Samo što kod nas ne postoji niko ko je toliko stvari napravio kao on. Eventualno ljudima uspe jedna serija. Nekima dve. Gde su scenaristi "gruje", "roda", "otvorenih vrata",....? Očigledno da nisu uspeli da napišu nešto tako dobro ponovo. Za razliku od pavića.
Meni je "Bolji život" ostao u sećanju kao najdosadniji. Nekako su mi sve te situacije bile bez imalo "pomerenosti". Sve nekako suvo i realno. I tmurno. Jako malo komičnosti.
Srećni ljudi su doneli drugačiju postavu. Tu je upotrebljen motiv svađa snaja i svekrva, sukopi sa matorim roditeljima, komšijama, pa ono kuče, bogata zavodnica,.... Tih motiva nije bilo u "Boljem životu" i zato je serija daleko zanimljivija . bar meni. Zapravo problem je bio kada su otiše Tanja i Dubravka. njihove "naslednice" jednostavno nisu dorasle zadatku. Serija se survala a i mnoge priče završene jer je i sam Pavić verovatno osetio da ove dve to neće moći iznesu. Ono odeljenje jezičara je gotovo potpuno izabačeno iz serija kao i nabacivanje direktora i popare, a te scene su bile genijalne. Ima još primera.
"Porodično blago" je dobro od početka do kraja. intrigantno, nepredvidivo i sa sjajnom muzikom. Po meni najboljim u našim domaćim serijama ikada. Opet su uvedeni neki novi motivi u seriju kao što je baba-vračara, izgubljeni otac, kidnapovanje, brak iz koristoljublja,.....
"Stižu dolari" su mi najslabiji od svega. Priča je jako dobro zamišljena ali se nekako izlizalo vremenom. Manji broj epizoda u odnosu na druge serije svedoči o tome. Serija je po meni donela jako malo novog sem možda motiva "dečkova porodica" koji nije postojao ranije. Ostalo je sve bilo već viđeno. Dobro ne baš sve ali većina. Snežana kao zavodnica, kockanje, pljačkanje pumpe,.... Bilo je naravno par dobrih scena. Npr. meni je genijalna scena kada dele imovinu. Kada dođu Nikola Simić, Jovanović, Zablaćanski, Nela i ona plavuša pa se svađaju prepiru. Jako dobra scena.
"Bela lađa" je meni možda i najbolja od pavića za sad. Zamerka je loša gluma dece. jako su loši sva trojica. Onaj najstariji ajde i nekako, ali ona dva užas. A i baba je krajnje prosečan glumac. Nervira me i što Pantića ne glumi Simić, alii šta je tu je. Glavni utisak o seriji jeste gomila likova, urnebesnih situacija i naravno Šojić. Jednostavno neprevaziđeno. Jako dobra satirična priča koja je donela potpuno nove motive u serije Pavićeve. Mislim na politiku i sve što ona podrazumeva.