NAJBOLJA TURISTICKA DESTINACIJA - HRVATSKO PRIMORJE !!!

Dalmacija je nesto posebno za mene, mozda subjektivno ali uglavnom se tamo vraca ko jednom ode. Miris i kvalitet mora se ne moze porediti sa Grckom , stvarno ne moze.Ali ono, tuzno je sto sad kao pricamo nesto o hr prumorju samo zato sto se bojimo da nismo dobrodosli.
50% turista iz Srbije bi otislo u Hr da je situacija drugacija, to smem da potpisem, a i poznajem mnoge koji kazu da je jadranski deo savrsen.
Uostalom je hr more posle Kipra najcistije u Evropi.
Ja Grcku obozavam i njihov jezik i ljude medjutim samo sam realan.

Dalmacija je nesto posebno za mene, mozda subjektivno ali uglavnom se tamo vraca ko jednom ode. Miris i kvalitet mora se ne moze porediti sa Grckom , stvarno ne moze.Ali ono, tuzno je sto sad kao pricamo nesto o hr prumorju samo zato sto se bojimo da nismo dobrodosli.
50% turista iz Srbije bi otislo u Hr da je situacija drugacija, to smem da potpisem, a i poznajem mnoge koji kazu da je jadranski deo savrsen.
Uostalom je hr more posle Kipra najcistije u Evropi.
Ja Grcku obozavam i njihov jezik i ljude medjutim samo sam realan.
uploadfromtaptalk1410512389720.jpg
uploadfromtaptalk1410512440449.jpg
uploadfromtaptalk1410512487711.jpg
uploadfromtaptalk1410512529533.jpg
uploadfromtaptalk1410512583813.jpg

Evo jos neka slicica.

malo o hvaru

evo na hvaru bih preporucila jelsa-stari grad-sela okolo, pa obala kad se prodje tunel pitve, zavala, i ostala mesta tu. zavalu mogu da preporucim. kao i plaze na obali zavale, to je staza od oko 2km s plazicama usput. od plaza jos preporucujem vrbosku, malo dalje gde je fkk i gde su stene, malo ka otvorenijem moru; pre ivan dolca ima podnozica, to je mala plaza ali lepa sa shumom; pre hvara ima nekih plaza kad se sidje dole, bila sam na zaraci, ok je, nema shume dole. i bila sam na scedru, preporucujem porterusu plazu. verovatno su i pakleni otoci lepi. u svetoj nedelji mozete malo zaroniti, ima malo da se nesto vidi dole, neke stene. hvar je grad onako kao dubrovnik ili kotor, ali je i skup, ako vam se trose pare u kaficima, znaci mnogo para, mozete tamo (npr kafic je bio carpe diem, sa koktelima 50-90 kuna ;) i skupljim gostima, al ako ste u fazonu eto ; ) ). jelsa i stari grad su manji, mozete i tamo svratiti, meni je jelsa nekako ljupka (inace tu slece i hidroavion iz splita, mislim da je to sad kao regularan prevoz). pozeljno je dakle da imate auto i da vozite po svim tim krivinama, ponegde su i makadami. mozete i na vrh hvara da se popnete. vina mozete da kupite npr u vinariji svirce a ima i dosta lokalnih proizvodjaca. da biste dosli do zavala i te obale treba da prodjete kroz zanimljiv tunel pitve, eto i to moze. eto to bi bilo to. more je bilo cisto i bistro, ima riba

Back