Najbolja mornarica

Koja je mornarica bila najmocnija?

• Ukupno glasova
    14
  • Anketa je zatvorena .
ZORANNS83:
pa imali su i amerikanci i gorih i nesrecnijih i tragicnijih gubitaka! to je prosto nesrecan slucaj! na toj podmornici, sigurno nije bilo vajasluka!

Ako ti nije tesko, molim te...pronadji koliki broj clanova posade je standardan za tu klasu podmornice i koliko ih je bilo u njoj u trenutku udesa...bas da vidimo da li je bilo javasluka.

PendrekTherapy:
Bre, ovo anketno poredjenje k'o babe i zabe. Americka mornarica, s obzirom da je u 2007. naprednija i razvijenija od tehnologije koja se nalazila u bilo kom proslom periodu istorije ce svakako biti najnaprednija. Koja je poenta poredjenja fenicanske mornarice jos od pre Rima sa tehnologijom danasnjice?

Malo bez veze.
tacno, ja sam to i rekao za uporednje aviona na isti ovaj nacin
osim ako nije mislio da uporedi istorijske periode i mornarice koji su bile mnogo bolje u odnosu na prve pratece, pa koja je to imala najvecu razliku u odnosu na prvu pratecu, tj. mozda nije razlika izmedju americke i ruske sada ista koju je imala npr. francuska i spanska pre 300 godina (dato samo kao primer)

Obersturmfuehrer:
naprotiv, govori se o starom modelu torpeda koji je imao nekakvo blesavo punjenje, vrlo reaktivno sto su zapadne vojske napustile pre par godina...
Ne znam da li mislis na bojevu glavu ili na pogonsko gorivo motora torpeda...ni danas Rusi ne zele da kazu sta je u stvari bilo (osim sluzbenih objasnjenja koja su se menjala), rec je navodno o pogonskom gorivu torpeda koje je pod krivim uslovima regovalo explozijom, postoje indicije da je jedan clan posade prerano aktivirao motor torpeda sto je dovelo do prve a kasnije i druge(vece)eksplozije, ali se govori i o novom modelu torpeda za kojeg se zna da ga Rusi jos ispituju, a sumnju je pobudila odluka Rusa da dozvole da se prilikom vadjenja podmornice odreze prednji deo podmornice i ostavi na dnu. Taj novi torpedo zovu "tajno super oruzje" na zapadu, nema nikakvih dokaza, samo pretpostavke, pricaju kako Rusi mozda vec imaju ono sto Ameri jos uvek samo u teoriji rade, a to je torpedo koji ispod vode ide brzinom oko 300km/h, telo torpeda se celo vreme nalazi u vazdusnom balonu koji sam proizvodi sto mu omogucuje toliku brzinu, jer prakticno nije u vodi...ja licno ne verujem u to, ali strucnjaci spekulisu...

puzzled:
tacno, ja sam to i rekao za uporednje aviona na isti ovaj nacin
osim ako nije mislio da uporedi istorijske periode i mornarice koji su bile mnogo bolje u odnosu na prve pratece, pa koja je to imala najvecu razliku u odnosu na prvu pratecu, tj. mozda nije razlika izmedju americke i ruske sada ista koju je imala npr. francuska i spanska pre 300 godina (dato samo kao primer)

Mozda, ne znam. Opet nekako navrat-nanos.

Cudi me da niko nije pomenuo cuvenu spansku armadu. Kao i rimsku inovativnu upotrebu kopnenih legionara u Punskim Ratovima za utovar na neprijateljske brodove i borbu prsa u prsa. Ja mislim da je to bila prva istorijska upotreba marinaca.

Oni su genijalnu soluciju napravili za svoj prvobitni manjak u mornarickoj snazi--jednostavno su kombinovali svoju manjkavu mornaricku moc sa nenadmasenom kopnenom snagom. Uzeli lepo i natovarili brodove pesadincima, prisljemcili se neprijateljskim brodovima, spustili mostove, a legionari onda nagrnuli preko pa kome uvo, kome glava. I tako se rodi mornaricka pesadija, iliti marinci.

Back