Најбоља јуришна пушка икада-КАЛАААШ!!!!

ja mislim da je pozajmica gasova.Tako bar izgleda na osnovu ove slike

Mp44modelgun_29t_ww2.jpg

Ma, stvarno, ja koliko znam, stg-44 je bio neisplativa puska za SS i Hitler je zabranio. Opet, bilo je onih koji su je krijumcarili i puska je na bojistu pravila dzem...

Sa druge strane, AK-47 je puska koja je bila jeftina i izuzetno prosta da se sklopi, ameri su u Vijetnamu bacali M-16, opravdavajuci se da su ih izgubili, i uzimali su Kalasnjikove! A kuci govore- glupavi Rusi! he he, cudni su putevi gospodnji... :)

e da se slozimo kalasnjikov je zastarelo oruzje... jeste ona pouzdano ali je neprecizno... da stavis na crtu M-16a4 i AKM, amer bi ga gazio svakako, i o tome ne treba trositi reci, M-16 je ekstremno precizna, od vijetnama je prezivala decje bolesti i sad je solidno oruzje, koje ce uskoro u penziju!
Ak je oruzje sa ziroke narodne mase tipa PERI DERI!
а калашњиков се уопште није модеризовао ... бож сачувај то да се деси, то нико није урадио, ни руси ни ми ни ***** ли га ко још ...

sistem kalasnjikov jeste najbolje resenje konstrktorsko zato sto mu je mehanizam otporan na prljavstinu i ostale borbene zahteve (kratko vreme za chiscenje lako rasklopiv pouzdan mehanizam itd...) jeste on zastareo ali je ne prevazidjen a i jeftin za proizvodnju a varijacije na ak 47 su jos bolje i idu u korak sa vremenom i tehnoloskim zahtevima moderne vojske ja bi se pre odlucioza kalas nego za (galil, famas , hekler ili ono americko sranje) a tu je i vatrena moc dzebane pa vi vidite

Nije tačno da StG-44 nije prihvaćen u Vermahtu. Tokom WWII proizvedeno je oko 425.977-552.593 primaraka te odlične jurišne puske koja se večinom koristila u Rusiji.
Radi na principu pozajmice gasova i revolucionarna je bila za to vreme. Rusi su sa zadovoljstvom koristili zarobljene komade, a Huga Šmajsera su po zarobljavanju odveli u Iževsk u tehničku komisiju Crvene Armije gde je usko sarađivao sa Mixailom Kalašnjikovim.
Sami izvucite zaključke..
PS U rukama Mandušića vuka, svaka je puška ubojita.

markiz qaz:
sistem kalasnjikov jeste najbolje resenje konstrktorsko zato sto mu je mehanizam otporan na prljavstinu i ostale borbene zahteve (kratko vreme za chiscenje lako rasklopiv pouzdan mehanizam itd...) jeste on zastareo ali je ne prevazidjen a i jeftin za proizvodnju a varijacije na ak 47 su jos bolje i idu u korak sa vremenom i tehnoloskim zahtevima moderne vojske ja bi se pre odlucioza kalas nego za (galil, famas , hekler ili ono americko sranje) a tu je i vatrena moc dzebane pa vi vidite
pa galil je varijanta kalasnjikova

Back