Најбоља графичка за тренутну конфигурацију

Meh, loso je ovo.
Izbaci CD citac, 2-4 gb memorije, to mozes posle dokupiti i ustedeo si odmah 5-6 000 dinara + izbaci i tower, imas sigurno stari tower od proslog racunara i kupi od toga dobru grafu.
+ izbaci i taj hard od 1tb, i to ti ne treba, uzmi manji i tu si ostvario ustedu. Onda ulozi kesh u procesor.

- - - - - - - - - -

Kad kupujes novi racunar najvaznija stvar je da kupis ok plocu i onda kupis sto bolju graficku i procesor. Jos je bitno da ti napajanje nije matoro jer gubi 10% snage svake godine.
Ako se uklapas u potrosnju sa starim napajanjem ni to ne diras. Kupujes sto manje stvari. Ako uzmes malo losiji HDD bice ti sporiji prenos podataka, ali realno i ne zuris nigde. Tebi je bitno da sljakaju igrice dobro.
Memoriju ces vec ustedeti neki kesh i kupiti posle.

Moj tower je sav izubijan, fali pola elemenata. Proslo je kroz njega jedno 4 kompletna racunara, star je najmanje 11 godina i opet ga ne bih menjao da kupujem novi komp.
Odmah ostvaris ustedu minimum 2000 dinara + cd rezac mi ne treba ni za ****, imam sve na torentu, to i flopi sam otkacio i bacio. To nikad nemam nameru da kupujem. Tu sam ustedeo jos 2000.
Napajanje radi poso i tu sam spasio 2500 dinara, znaci vec imam pare da kupim neku od tvojih grafickih ili da kupim memoriju + HDD.

Vidim da je na listi radeon 7750, ali onaj sa ddr3.
Ja imam Radeon MSI 7750 1gb ddr5 i vidim na youtube da graficka tera novi witcher i gta V. Igrao sam skajrim bez ikakvih problema, bf3 znam da mi je seckao ali tad sam imao dual core procesor, sad imam sa 4 jezgra,a li i to je slabo. Dying light je seckao solidno, i zombiji su izgledali veoma lose i glupo, ali kontam da je to mozda do toga sto je igra pirat. Hatred secka takodje.
Znam da su forumasi napljuvali grafu kao da je za graficki dizajn a ne da tera igre, ali meni je ok. Radi po'so.

hmm zasto gledas ove nove slabe graficke,koje kostaju preko 4000 dinara,kad za te pare mozes naci dobrog prodavca i kupiti daleko brzu polovnu grafiku? :) odavno,kupio sam par ati-jevih grafickih kartica koje su isto toliko kostale (hd4350/4650) i nikako nisam bio zadovoljan,kupovao jace modele,ali bila je premala razlika,bio sam ogranicen budzetom. sve dok nisam dao te nove kartice (ali krseve koje ne mogu ni photoshop odraditi) glavu za glavu i za tu vrednost kupio jednu hd3850.a u to vreme,nisam znao sta je prava graficka kartica dok nisam nju izboksovao nekako. i onda sam bio odusevljan. ali dobro,nije svako ogranicen budzetom,ima i onihi koju mogu priustiti novo. a mozda i nemas poverenja u polovno. :cool:

Poslednja izmena:
Vidim da je na listi radeon 7750, ali onaj sa ddr3.
Ja imam Radeon MSI 7750 1gb ddr5 i vidim na youtube da graficka tera novi witcher i gta V. Igrao sam skajrim bez ikakvih problema, bf3 znam da mi je seckao ali tad sam imao dual core procesor, sad imam sa 4 jezgra,a li i to je slabo. Dying light je seckao solidno, i zombiji su izgledali veoma lose i glupo, ali kontam da je to mozda do toga sto je igra pirat. Hatred secka takodje.
Znam da su forumasi napljuvali grafu kao da je za graficki dizajn a ne da tera igre, ali meni je ok. Radi po'so.
paziljudi misle da nije razlika ali razlika između 7750 i 7770 je ogromna a cena je desetak evra razlike.

- - - - - - - - - -

a o 7790 da ne pričam ....

nije do rama sigurno , jer ja sam ga igro na laptopu sa 2 gb rama .Sigurno je do graficke , Ispod zhd 7850 nema govora o dobrom igranju
Daj tebra igrao si wtcher 3 na lap topu sa 2gb rama. Ajde bezi.
paziljudi misle da nije razlika ali razlika između 7750 i 7770 je ogromna a cena je desetak evra razlike.

- - - - - - - - - -

a o 7790 da ne pričam ....
Moguce i da malo procesor hebe, da malko kaska. Vidim da je razlika izmedju tih grafickih u taktu procesora graficke. 7750 ima 830mhz, a 7770 i 7790 imaju po 1000mhz.
Inace, sta odredjuje jacinu graficke karte? Velicina memorije ili takt procesora graficke ili ono trece kao koliko obradjuje podataka u sekundi?

njegov procesor je krs . Pitanje je uopste sta moze da igra na njemu

- - - - - - - - - -

ovi su bas djubrad iz winwina

Ma svi to rade. Kao masina za gejming, ****, palac a ono nema veze sa vezom.
Sve konfiguracije koje oni sastave uvek imaju jedan ili dva dela koji su losiji od ostalih delova. Nikada ne bih kupio komplet racunar koji mi drugi sastavi, pre bih ga ja sam pakovao.

Vidim kakva je situacija i da se nema para, ali baš onda ne treba kupovati, takve gotove konfiguracije

Taj procesor je amd ov soc, koji je razvijen za noutbuk kompjutere, posle su samo napravili novi soket i lansirali ga kao desktop platformu. On će biti veliki "bottleneck" u igrama

Bolje da si uzeo polovan neki atlon, ali ne taj kabini, nego atlon 750 ili 760k ili fx 4300 polovan. Ima raznih sajtova za prodaju, pa si se mogao dogovoriti da testiraš neku komponentu, pre kupovine

Za taj procesor ti je radeon 7770 plafon, što ima smisla kupovati, ili neku stariji radeon polovni

Daj tebra igrao si wtcher 3 na lap topu sa 2gb rama. Ajde bezi.
i to na 4k sa ultra podesavanjima . Nisam igrao ali moze da pokrene. Secka bas dosta ali uglavnom sam pokrenuo . Igrao sam ga na q6600 sa 7790 1gb graficka 6 gb rama i bez problema je islo , mada je graficka slaba za igru , ali solidnih 30 fps na 2k sa medium. I onda sam igrao na gtx 650 , sa 12 gb rama i 860k i jedva 20 fps to na low full hd . Igra ponekad predje 6 gb obicno je oko 5gb ,

q 6600 koji je malo overclockovan na 2.7 nije imao nikakvih problema , jedino graficka treba da bude zver da bi igra isla tecno

Back