najbezbedniji automobili danasnjice

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije, ja znam za bar jedan slučaj. Kada pričamo o bezbednosti, razlikujemo aktivnu i pasivnu. Znači, nije samo bitno koliko će se auto deformisati kad do sudara već dođe, nego i šta je preduzeto da do sudara ne dođe. Neki automobili su bolji u nekim elementima, a lošiji u drugim. Ništa nije idealno.
Recimo danas sam gledao neke uporedne testove ponašanja vozila na putu. Range Rover na primer se pokazao iznenađujuće stabilnim u krivinama, ali je bio veoma loš pri kočenju na vlažnom terenu.

Nije, ja znam za bar jedan slučaj. Kada pričamo o bezbednosti, razlikujemo aktivnu i pasivnu. Znači, nije samo bitno koliko će se auto deformisati kad do sudara već dođe, nego i šta je preduzeto da do sudara ne dođe. Neki automobili su bolji u nekim elementima, a lošiji u drugim. Ništa nije idealno.
Recimo danas sam gledao neke uporedne testove ponašanja vozila na putu. Range Rover na primer se pokazao iznenađujuće stabilnim u krivinama, ali je bio veoma loš pri kočenju na vlažnom terenu.

Da nsi gledao fifth gear? :)

po meni ikona za bezbednost je volvo...

:super::super::super::super::super:

Znas ti sta valja!!!:ok::ok::ok:

Ljudi nemojmo se zavaravati sa raznim lexusima i mercedesima, zna se ko je No. 1 u svetu aktivne i pasivne bezbednosti i ko je zasluzan za vise od 50% posto danasnjih bezbednosnih resenja na automobilu!!!:D:D:D

Istina je da su danas manje - vise svi automobili svetski priznatih proizvodjaca (BMW, Mercedes, Audi, SAAB, pa i Lexus) novije generacije (mislim na zadnje dve - tri godine) priblizno izjednaceni po bezbednosti u crash testovima sa Volvo - om, pa cak i ponekad bolji kada se radi o bas najnovijim modelima nekog od navedenih proizvodjaca protiv Volvo - a starog 2 - 3 godine!!!

Ovde sve lepo ima da se vidi:
Al ga je sazvakao...:lol::lol::lol:
Jes da se razlikuju u klasama, al' nema veze!!!
Ljudi, NE KUPUJTE GOLFA 5, NEGO VOLVO XC90!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Sad sam malo gledao testove Euroncap i tu me je Volvo malo razočarao. Recimo S 70 i S 80 su dobili po 4 zvezdice na ispitivanju na kom su Saab 9-5, Renault Vel Satis, Mercedes Benz E, Lexus GS, Honda Legend, Citroen C6 i Audi A6 dobili svih 5.

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx

Međutim, SUV iz Volvoa je prošao odlično. Izgled ume da prevari. Recimo Nissan Navara je i pored moćnog izgleda prošao katastrofalno, samo pola zvezde.

Nissan%20Navara%20Scene.jpg

Sad sam malo gledao testove Euroncap i tu me je Volvo malo razočarao. Recimo S 70 i S 80 su dobili po 4 zvezdice na ispitivanju na kom su Saab 9-5, Renault Vel Satis, Mercedes Benz E, Lexus GS, Honda Legend, Citroen C6 i Audi A6 dobili svih 5.

@Neso... 'de nadje u Volva da me diras???:lol::lol::lol:

Moram da naglasim svima, pa i tebi Neso da obratite paznju na godista pored marke automobila, i da su testirani S70 iz '98 godine, a S80 iz 2000. godine i da nijedan testirani model drugog proizvodjaca iz tih godina nije dobio vise od cetiri zvezdice, medju kojima su Mercedes Benz - '98 sa cetiri zvezdice, Audi A6 - '98 sa tri zvezdice i SAAB 9-5 - '98 sa cetiri zvezdice. Istina je da su oni kasnije poboljsali svoje modele i nakon 4 - 5 godina dobili po pet zvezdica. Medjutim, ne mozemo da ih poredimo sa Volvo - om jer nemamo podatke sta su oni poboljsali na svojim modelima, jer ih Euroncap nije testirao. Svi ostali modeli koji su dobili po pet zvezdica su 2003 godiste i mladji, sto se moze videti iz prilozenog spiska.

Executive class:

• Audi A6 - 2004 * * * * *
  • Audi A6 - 1998 * * *
  • BMW 5 Series - 1998 * * * *
  • BMW 5 Series - 2004 * * * *
  • Citroen C6 - 2005 * * * * *
  • Honda Legend - 2007 * * * * *
  • Lexus GS - 2005 * * * * *
  • Mercedes Benz E Class - 1998 * * * *
  • Mercedes Benz E Class - 2002 * * * * *
  • Opel/Vauxhall Omega - 1998 * * *
  • Peugeot 607 - 2002 * * * *
  • Renault Vel Satis - 2005 * * * * *
  • Renault Vel Satis - 2002 * * * * *
  • Saab 9-5 - 1998 * * * *
  • Saab 9-5 - 2003 * * * * *
  • Toyota Camry - 1998 * * * *
  • Volvo S70 - 1998 * * * *
  • Volvo S80 - 2000 * * * *
Evo i link, ako neko sumnja u moje prepisivanje!:D:D:D
http://www.euroncap.com/executive.aspx

@Neso... 'de nadje u Volva da me diras???:lol::lol::lol:

Moram da naglasim svima, pa i tebi Neso da obratite paznju na godista pored marke automobila, i da su testirani S70 iz '98 godine, a S80 iz 2000. godine i da nijedan testirani model drugog proizvodjaca iz tih godina nije dobio vise od cetiri zvezdice, medju kojima su Mercedes Benz - '98 sa cetiri zvezdice, Audi A6 - '98 sa tri zvezdice i SAAB 9-5 - '98 sa cetiri zvezdice. Istina je da su oni kasnije poboljsali svoje modele i nakon 4 - 5 godina dobili po pet zvezdica. Medjutim, ne mozemo da ih poredimo sa Volvo - om jer nemamo podatke sta su oni poboljsali na svojim modelima, jer ih Euroncap nije testirao. Svi ostali modeli koji su dobili po pet zvezdica su 2003 godiste i mladji, sto se moze videti iz prilozenog spiska.

Executive class:

• Audi A6 - 2004 * * * * *
  • Audi A6 - 1998 * * *
  • BMW 5 Series - 1998 * * * *
  • BMW 5 Series - 2004 * * * *
  • Citroen C6 - 2005 * * * * *
  • Honda Legend - 2007 * * * * *
  • Lexus GS - 2005 * * * * *
  • Mercedes Benz E Class - 1998 * * * *
  • Mercedes Benz E Class - 2002 * * * * *
  • Opel/Vauxhall Omega - 1998 * * *
  • Peugeot 607 - 2002 * * * *
  • Renault Vel Satis - 2005 * * * * *
  • Renault Vel Satis - 2002 * * * * *
  • Saab 9-5 - 1998 * * * *
  • Saab 9-5 - 2003 * * * * *
  • Toyota Camry - 1998 * * * *
  • Volvo S70 - 1998 * * * *
  • Volvo S80 - 2000 * * * *
Evo i link, ako neko sumnja u moje prepisivanje!:D:D:D
http://www.euroncap.com/executive.aspx
Ma jeste, ali nemaju za novije Volvoe, sad ne znam koliko je tu izmena bilo.

Međutim, SUV iz Volvoa je prošao odlično. Izgled ume da prevari. Recimo Nissan Navara je i pored moćnog izgleda prošao katastrofalno, samo pola zvezde.

[/IMG]

Pa on samo deluje zastracusuje i osecas se nadmocno u njemu spram putnickih automobila.E sad,gledao sam kad su se na pisti direkt sudarili mazda rx8 i lada specijalka stara 30 godina.Bilo je stete na oba automobila ali je mazda na vise mesta naprsla,plastike i te zezancije...

Back