Najava kolokvijuma

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Da li je zakonom propisano da se kolokvijum mora najaviti pre nego što se radi ili profesor ima slobodu da iznenadno da tako nešto? Kod mene jedan profesor daje sebi slobodu da to bude iznenadno, ali do sada su svi profesori najavljivali, pa me je to zbunilo. Ima li prava na tako nešto ili ne? Ukoliko ne, voleo bih referencu ka nekom članu zakona koji jasno kaže to.

Ma nije problem jer je profesor med i mleko, nov je i prilično je blag. Svesno vidi da je niko ne sluša, svesno vidi nas koji koristimo telefone, koji čitamo nešto drugo dok ona predaje i ništa nam ne kaže. Tako da nema problema da se tom profesoru kaže bilo šta.

Занимљив феномен на српским факултетима.
По Болоњи мислим да не може то да ради, али нисам сигуран. Буните се сви па можда нешто и решите.

- - - - - - - - - -

Ma nije problem jer je profesor med i mleko, nov je i prilično je blag. Svesno vidi da je niko ne sluša, svesno vidi nas koji koristimo telefone, koji čitamo nešto drugo dok ona predaje i ništa nam ne kaže. Tako da nema problema da se tom profesoru kaže bilo šta.

Вероватно се свети због вашег таквог понашања.

Možda ona to smatra osvetom, mada ne vidim zašto bi. Mikrokontroleri je prilično lak predmet. Čak dozvoljava a koristimo i skripte sa vežbi koje smo radili. Tako da ne vidim problem da bilo ko položi to. Ali me više interesuje pravno, da li je to dozvoljeno.

Možda ona to smatra osvetom, mada ne vidim zašto bi. Mikrokontroleri je prilično lak predmet. Čak dozvoljava a koristimo i skripte sa vežbi koje smo radili. Tako da ne vidim problem da bilo ko položi to. Ali me više interesuje pravno, da li je to dozvoljeno.

Јеси сигуран да није најавила можда на почетку семестра или да пише на неком сајту тог предмета или сајту факултета или у некој презентацији пише кад је?

Apsolutno. Pitao sam je kada plabira da nam da kolokvijum, na sta je ona odgivorila: Ja volim da dam iznenadni kolokvijum. Tako da mozete racunati pocevsi od danas , pa na dalje da ce biti kolokvijum.
Smatram da nije u redu dati iznenadni kolokvijum jer neki od studenata rade i bitbo im je da znaju dan kolokvijuma kako bi dosli tog dana. S toga je krajnje logicno da studenti budu informisani, kako bi sto vise nas doslo da radi.

Back