"Nagrada jastuk, ručni masažer ....+ besplatan ručak ... "

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mamaa

Zainteresovan član
Poruka
185
Da li i vama dosađuju telefonski pozovi tipa osvojili ste nagradu (jastuk, masažer i kojekakve gluposti) ? Pozivaju vas da dođete na besplatan ručak i pri tom povedete još jedan par. Pozivnice koje šalju na kućnu adresu su jadno odrađene (čini mi se da bi ih dete bolje odradilo).
Mene juče pozvala žena iz neke firme (reče kako se zove, nisma upamtila) i pita :"Jel dolazite na besplatan ručak i po nagradu ?" Rekoh joj da nemam vremena i da neću doći. Ona onako besna mi zalupi slušalicu. Poludela sam :evil: i sva sreća da imam identifikator na fix.telefonu okrenem njihov broj i kažem joj šta imam (da olakšam dušu).
E zaboravila sam da kažem da se to "uručivanje nagrada" održavalo u jednoj neopevanoj birtiji, a ona mrtva ladana kaže restoran :hahaha:.
Jel i vas smaraju ?

Smaraju. Kažem da nisam zainteresovana i doviđenja. Niko mi još nije spustio slušalicu i bio nekulturan. Te žene što zovu su zaposlene u tim firmama i rade to zato što im je u opisu radnog mesta, a ne zato što im je dosadno i što im je smaranje naroda na vrhu liste životnih prioriteta.
Da dodam da niko nije u obavezi da ode na bespaltni ručak i kupi dušek od 800 evra, kao npr moje komšije. :lol:

nije isto, al je slicno..i bas sam htela da otvorim slicnu temu..
gde je granica bezobrazluka onih sto po svaku cenu hoce da prodaju nesto sto neko nece da kupi???:evil:

par meseci me smara zensaka osoba ne bi li mi prodala marketing na portalu njihove `firme`..
hvala lepo, nismo zainteresovani - pametnom jednom dovoljno, njoj nije :roll:
pre neki dan ponovo zove i kaze - odstampali smo katalog, molim vas samo da pogledate da li je to dobro :eek: bitno nam je vase misljenje???
ja zenu ne poznajem, ne znam nikoga ni iz njene firme..ko sam ja da je moje misljenje bitno za njihov katalog?
na moje zao mi je, nemam vremena, ona odgovara - molim vas da se samo okvirno dogovorimo..ja bih poslala sardnicu sutra kod vas u 15h samo ce vam jedan minut oduzeti bukvalno..
ja joj kazem- ne znam da li cu u 15 h biti u firmi,nemojte saradnicu da saljente bespotrebno, a ona odgovara - ma pozvacu vas ja sutra da preciziramo, samo mi je bitno neko okvirno vreme da napisem..
ja joj odgovorim - mogucnost je 10 % da cu u firmi da budem, a 110% da necu:mrgreen:

JUCE 15:00 - zove me moja saradnica i kaze `jesi li zaboravila da imas sastanak u 15h? ceka te neka zena``
ja saradnici svojoj lepo ispricam o cemu se radi, site se iscaskamo jedno dvadesetak minuta telefonom:manikir: i kazem joj da doticnoj gospodji kaze da mi nismo imale dogovoren sastanak i da ja necu sigurno da dodjem i da moze njoj slobodno da pokaze to sto treba 1min jer moja saradnica ima takvo ovlascenje da verujem njenom sudu i proceni :whistling:
g- dja je bila mrtva ljuta, otresla se na moju saradnicu da je sastanak SIGURNO bio dogovoren za to vreme, da je ovo cist bezobrazluk i da joj ne pada na pamet da gubi vreme pokazujuci obicnom radniku koji nema ovlascenja da potpise odmah ugovor o kupovini marketinskog prostora na njihovom portalu, posto je ona iskljucivo zbog toga dosla!!! i otisla zalupivsi vratima!

sad vi meni kazite - ko je ovde lud?
samo cekam da me ponovo pozove `ugovoracica` sastanaka i da je napusim posteno!

..zakon vas shtiti od toga, ako vas ne mrzi - tuzite ih.. :mrgreen:

"Zakon o zaštiti potrošača, koji je počeo da se primenjuje od 1. januara,
kao nasrtljivo poslovanje tretira kućne posete prodavaca,
uznemiravanje telefonom, faksom ili elektronskom poštom ukoliko nije dobijena prethodna saglasnost...
Isti zakon propisuje i da, ukoliko vam na kućnu adresu stigne proizvod koji niste naručili, možete da ga zadržite kao poklon."

http://www.novinepress.co.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/150888/Ukinuta+prodaja+od+vrata+do+vrata.html

Ja ne znam da li je moj tel. nešto specifičan ili se nalazi na vrhu stranice u belim stranama ali bar 3x nedeljno nas zovu i kažu da smo dobili nagradu i ja pitam:''Kako ja?'', oni kažu:''Slučajnim izborom!'' ja kažem:''Hvala, nisam zainteresovana!''. Ako želim nagradu, apliciraću nekako za nju, uplatiću loto, učestvovaću u nekoj nagradnoj igri itd. :)
I kad mi dođe Kirbi na vrata.... zayebi me, da mi treba usisivač otišla bi u prodavnicu, da mi treba konkretno Kirbi, konkretno bi njih zvala... ne ono prekinu me u sred ručka da pitaju hoću li usisivač :eek:

E ovako, zovu mene iz neke agencije kao nesto VIp ili tako neki naziv u nedelju i kaze mi ribica;
Gdjica .....?
Da!! (odma' sam se o'ladila da je nesto lose)
Znate kompanija VIP MOBILE nagradjuje korisnike koji su u prethodnoj godini imali redovno izmirene racune i na godisnjem nivou vecu potrosnju od 70 000 a vi ste imali,
i u kvizu ste izvuceni iz bubnja dobili ste vaucer od 30 000 za kupovinu u Delta City-ju i paket kozmetike!
Ja kad u nesvest ne padoh.
Kaze zena, nemojte sumnjati bla-bla, nagraduju u kombinaciji sa tom agencijom lojalnost i ja guska progutam celu pricu
jer otkud znam vec godinama razmisljam da bi mogla da dobijem nesto od tog vipa ipak od mog mesecnog racuna placaju makar cistacicu. :lol:
Odem ja u pon kod njih (lokacija Savski trg 1a ako zovu jos nekog da zna :mrgreen:) i sve se meni teta lepo smeska uvalise mi taj oriflame paket i kao pozvacemo vas kada budu vauceri gotovi jer
nikada to nemamo gotovo unapred jer kao ne izradjuju unapred vaucere ne znaju ko ce da prihvati nagradu ko nece???
Mislim - 'ajde opet ja poverujem :lol:
Ne zovu juce, zovu malo pre.
Gdica ta i ta, opet?
Da, da, ja sva sretna :lol:
Pa znate mi smo vam uradili vaucer i spremili ugovor pa dodjite kada hocete.
Kakav UGOVOR bre?
Pa znate u prosloj god ste imali potrosnju vecu od 70000 a prateci vase racune u 2011. u prvom kvartalu najveci racun Vam je bio
4682,53 :lol: (zna u paru) racun, pa smo mi odlucili da Vam stimulisemo potrosnju. :flert:

:besna: :histericna:
Ako u narednom kvartalu potrosite 22 000 tj potpisujete na tu sumu ugovor dobijate vaucer na 30 000.
Ja dobila nervni napad.
Mamicu im njihovu, taman sam smanjila tel racune, napravila paket koji mi odgovara i limitirala se i dovela se u red, oni
meni opet nude da se navucem na drogu :lol:
Svasta sam joj rekla a poslednje da cu ih tuziti !!!

Poslednja izmena:
Mi skoro dobii pozivnicu poštom ali mi nije palo da idem, iz razloga što me to ne zanima , niti imam vremena da slušam njihova predavanja celih dva sata o tm njihovim proizvodima.
Kod nas to počelo masovno, baš dosta ljudi mi se ili žalilo ili pak hvalilo, zavisi kome kako .
Skoro mi je baš moj kolega ispričao da je bio sa ženom, čak su nešto uzeli , čini mi se onaj memori san jastuk od nekih skoro pa 150 evra, ja zgranuta, kaže on ima neku traku koja odbija magnetna polja :roll:.A priča još za jedan par koji su bili sa njima i kako je muž predložio ženi da kupe to vuneno ćebe, ajde da nije bez ništa, jer on čovek mislio da to košta 1000 dinara , a kada mu žena rekla da nije normalan i kad mu objasnila da je 1000 ali evrića on sav u čudu ustao i napustio prezentaciju.:lol:

Nazalost, oni to rade jer se ljudi primaju. Ja sam strastveni bibliofil, i imam jedno 100 knjiga na spisku koje cekaju na red da budu kupljenje :) Kad ono, moj otac nije mogao da odbije, jer zena iz mladinske knjige zove stalno i ubedjuje ga za neke knjige. Na kraju, naruci on neku bednu knjigu o zdravlju za 3600 dinara. Poludeo sam. Posle toga, opet zovu, javim se ja, kazem da otac nije tu, i lepo kazem da izbrisu njegov broj jer nije vise zainteresovan, ali oni zovu i dalje. Stalno mu salju pisma da je dobitnik neceg vrednog, samo ako kupi knjigu po promotivnoj ceni od jedno 7,8 hiljada.

mene više nerviraju oni iz banke što hoće da mi uvale kredit.....
telefoniraju, šalju neka pisma....

U što bih ja njih napušio kad bi me pozvali. Na fin, kulturan i poristojan način, naravno. :lol: Kad te sledeći put pozovu kaži im da si zainteresovana za taj kredit ALI BEZ KAMATE. Znači na fiksne mesečne rate bez kamate. I da im održiš 1 kratko predavanje kako su banke lihvarske institucije, kako su derikože, kako su im kamate ogromne i mnogo veće nego u zemljema iz kojih dolaze i kako ti ustvari te kamete smetaju, i kaži im-ako može bez kamate onda OK. :lol:

Nazalost, oni to rade jer se ljudi primaju. Ja sam strastveni bibliofil, i imam jedno 100 knjiga na spisku koje cekaju na red da budu kupljenje :) Kad ono, moj otac nije mogao da odbije, jer zena iz mladinske knjige zove stalno i ubedjuje ga za neke knjige. Na kraju, naruci on neku bednu knjigu o zdravlju za 3600 dinara. Poludeo sam. Posle toga, opet zovu, javim se ja, kazem da otac nije tu, i lepo kazem da izbrisu njegov broj jer nije vise zainteresovan, ali oni zovu i dalje. Stalno mu salju pisma da je dobitnik neceg vrednog, samo ako kupi knjigu po promotivnoj ceni od jedno 7,8 hiljada.

mladinska je na mojoj crnoj listi zbog agresivnog sistema prodaje i zbog toga nikad vise necu da kupim ni jedno njihovo izdanje..
na moju adresu su poslali knjigu koju niko nije porucio..lecenje biljem ili tako nesto.
mama primila i platila prvu ratu (cak su i na rate dali) misleci da sam porucila..nije stvar u sumi koja je placena, nego u bezobrazluku sa kojim uvaljuju ljudima svoju robu..
zvala sam i izvikala se najstrasnije na direktorku i rekla da mi odmah vrati oteti novac, a ja cu da joj brzom postom posaljem knjigu..nekoliko puta sam slala, a oni je uredno nisu preuzimali..za isto to vreme su slali OPOMENE za neplacenu drugu ratu i pretnje sudom!??!?!??!?
poslednji put kad sam otisla do poste da im ponovo posaljem, videla sam na gomili mladinskine pakete..to im je praksa..tako prodaju svoja izdanja..trgovina prevarom..
direktorku sam pozvala jos jednom i rekla da samo cekam da se vidimo na sudu, a da ce onda svoju firmu morati da zatvore da bi mi isplatili obesteenje koje cu da trazim za maltretmant sa njihove stane..
mladinska knjiga - najgori izdavac!

mladinska je na mojoj crnoj listi zbog agresivnog sistema prodaje i zbog toga nikad vise necu da kupim ni jedno njihovo izdanje..
na moju adresu su poslali knjigu koju niko nije porucio..lecenje biljem ili tako nesto.
mama primila i platila prvu ratu (cak su i na rate dali) misleci da sam porucila..nije stvar u sumi koja je placena, nego u bezobrazluku sa kojim uvaljuju ljudima svoju robu..
zvala sam i izvikala se najstrasnije na direktorku i rekla da mi odmah vrati oteti novac, a ja cu da joj brzom postom posaljem knjigu..nekoliko puta sam slala, a oni je uredno nisu preuzimali..za isto to vreme su slali OPOMENE za neplacenu drugu ratu i pretnje sudom!??!?!??!?
poslednji put kad sam otisla do poste da im ponovo posaljem, videla sam na gomili mladinskine pakete..to im je praksa..tako prodaju svoja izdanja..trgovina prevarom..
direktorku sam pozvala jos jednom i rekla da samo cekam da se vidimo na sudu, a da ce onda svoju firmu morati da zatvore da bi mi isplatili obesteenje koje cu da trazim za maltretmant sa njihove stane..
mladinska knjiga - najgori izdavac!

Uh, ovo me baš razočara.
Ja sam manijak za kupovinu knjiga i skoro stalno imam neke rate od Mladinske knjige.. no to je sve svojevoljno :lol:, mislim nisu me napadali da to kupim. A knjige su im sjajne.
Jednom su ubacili u pošiljku neku kaobajagi nagradnu igru, to sam iskulirala i završilo se na tome. Nisu davili.
No dobro je znati da su i tome skloni.

Ali generalno me agresivni marketing izluđuje.
Dok sam živela u Beogradu, stalno su me zivkali.
Neko je gore napisao "pa oni od toga žive", ili nešto slično, ali to nije dovoljan razlog..jer onda bi svako nasilno ponašanje koje ima i materijalu svrhu (dobit, platu, kako god) bilo opravdano.

ja stvarno mrzim taj americki sistem prodaje od kuce do kuce..
meni je kuca dom - tu e moj mir, tu se regenerisem, to je moj PRIVATAN prostor..
i privatan broj telefona je isto moj privatan prostor..
ako je takav vid prodaje u redu, sto je neko gore prokomentarisao, kako bi ste se osecali da vam na vrata zakucaju i da vas telefonom pozovu pogrebna preduzeca i da vam nude sanduke i ostalu opremu za sahrane???
pa i oni ljudi bi samo radili posao..isto kao sto neko nudi kredit, prodaje dusek,uvaljuje knjige..
bas me zanima kakva li bi reakcija g-dje direktorke bila da joj neko posalje tako jedan sanduk na kucnu adresu..i to da joj ucini kao kupcu - na rate ;)

Da li i vama dosađuju telefonski pozovi tipa osvojili ste nagradu (jastuk, masažer i kojekakve gluposti) ? Pozivaju vas da dođete na besplatan ručak i pri tom povedete još jedan par. Pozivnice koje šalju na kućnu adresu su jadno odrađene (čini mi se da bi ih dete bolje odradilo).
Mene juče pozvala žena iz neke firme (reče kako se zove, nisma upamtila) i pita :"Jel dolazite na besplatan ručak i po nagradu ?" Rekoh joj da nemam vremena i da neću doći. Ona onako besna mi zalupi slušalicu. Poludela sam :evil: i sva sreća da imam identifikator na fix.telefonu okrenem njihov broj i kažem joj šta imam (da olakšam dušu).
E zaboravila sam da kažem da se to "uručivanje nagrada" održavalo u jednoj neopevanoj birtiji, a ona mrtva ladana kaže restoran :hahaha:.
Jel i vas smaraju ?

Vec nekoliko godina. I obicno su neke banje na promociji. Il nesto za one od 111 godina. Smore se kad im kazem da nisam napunila 30, i prekinu vezu

ja stvarno mrzim taj americki sistem prodaje od kuce do kuce..
meni je kuca dom - tu e moj mir, tu se regenerisem, to je moj PRIVATAN prostor..
i privatan broj telefona je isto moj privatan prostor..
ako je takav vid prodaje u redu, sto je neko gore prokomentarisao, kako bi ste se osecali da vam na vrata zakucaju i da vas telefonom pozovu pogrebna preduzeca i da vam nude sanduke i ostalu opremu za sahrane???
pa i oni ljudi bi samo radili posao..isto kao sto neko nudi kredit, prodaje dusek,uvaljuje knjige..
bas me zanima kakva li bi reakcija g-dje direktorke bila da joj neko posalje tako jedan sanduk na kucnu adresu..i to da joj ucini kao kupcu - na rate ;)

To bih mozda i kupila, za svaki slucaj :)

Back