Нагло скакање и опадање крвног притиска код жене са 54 године

Kulkiver

Ističe se
Poruka
2.117
То стање траје од прексиноћ. Када јуче око поднева није могла више да стоји уз повраћање, из хитне помоћи су јој измерили 170 са 100 а онда убризгали инјекцију закључујући да је у питању хипертензијски шок који није тако страшан као што изгледа. У болници је остављена да лежи 3 сата а крвне анализе показују прилично нормалне вредности док је ЕКГ (?) показивао велике падове и нагле скокове. Неуролог је после основног прегледа закључила да нема можданих оштећења после повратка је опет скочио високо да би опет спао после интервенције хитне помоћи. Данас је притисак био негде око 190 са 90 а одмах затим после поновног мерења је износило 150 са 90. Не жели да иде код кардиолога...

...da li je dobila kakvu terapuju ili je imala od ranije? da li su lekari predlagali da se nesto tu promeni? da li je izbacila so iz ishane potpuno i da li je nesto drugo
iritira sto bi moglo da izazove tako nagle oscilacije pritiska...

..moja majka je godinama kuburila sa tako visokim pritiskom i dan danas joj se s vremena na vreme to desi, ali obavezno mora da se pije lek za izbacivanje tecnosti kao i da
se so zaboravi...nista jako,masno i tako bas stroga dijeta dok se to sve ne dovede u normalu, naravno uz terapiju koja se pije svakodnevno bez obzira da li je pritisak dosao
u normalu ili nije, jer terapija ga i drzi u toj normali...

ma brate mlada zena nek se opameti malo sredi ishranu,ako pusi batali pljuge,svez vazduh setnja cajevi salate voce

,,Не вреди" ,,мјок". По њеним речима и понашању је јасно да јој је боље али то се све може у моменту преокренути.:sad2:

- - - - - - - - - -

...da li je dobila kakvu terapuju ili je imala od ranije? da li su lekari predlagali da se nesto tu promeni? da li je izbacila so iz ishane potpuno i da li je nesto drugo
iritira sto bi moglo da izazove tako nagle oscilacije pritiska...

..moja majka je godinama kuburila sa tako visokim pritiskom i dan danas joj se s vremena na vreme to desi, ali obavezno mora da se pije lek za izbacivanje tecnosti kao i da
se so zaboravi...nista jako,masno i tako bas stroga dijeta dok se to sve ne dovede u normalu, naravno uz terapiju koja se pije svakodnevno bez obzira da li je pritisak dosao
u normalu ili nije, jer terapija ga i drzi u toj normali...

Она јако мало једе али из неког разлога добија на тежини и сумња се да су жлезде проблем. Увек и увек је трпела превише низак док сам ја константно на 140.
Није било никаквог стреса задњих неколико дана што је дакле последица на доскорашње стресове по мени непотребне.

,,Не вреди" ,,мјок". По њеним речима и понашању је јасно да јој је боље али то се све може у моменту преокренути.:sad2:

- - - - - - - - - -

Она јако мало једе али из неког разлога добија на тежини и сумња се да су жлезде проблем. Увек и увек је трпела превише низак док сам ја константно на 140.
Није било никаквог стреса задњих неколико дана што је дакле последица на доскорашње стресове по мени непотребне.

..pa organizam pamti, nije to bas sve od danas i juce...prvo gomila se i negde mora da "pukne"..drugo ako se goji, a malo jede, neka ode kod endokrinologa moguce da je u pitanju
stitana zlezda, imala sam isti slucaj i ispostavilo se da je u pitanju hipotireoza (usporen rad stitne zlezde) koja dovodi do povecanja kilaze, a pritom se jede mnogo manje nego nekada...
..to sto ti kazes da je trpela nizak pritisak verotano je njenom organizmu to bilo ok, kao sto je mom jer se organizam navikne...ni jedan nije sjajan ako nije u normali, ali je svakako nizi
bolji od mnogo visokog....

- - - - - - - - - -

kad je navuku na lekove ode voz,samo pamet u glavu i ishrana,nema sanse da jede malo,mozda pojede tanjir pasulja ali uz pola kile belog hleba,ako soli previse eto i pritiska i zadrzavanja tecnosti,koju obicno ne unosi uopste

Poslednja izmena:
То стање траје од прексиноћ. Када јуче око поднева није могла више да стоји уз повраћање, из хитне помоћи су јој измерили 170 са 100 а онда убризгали инјекцију закључујући да је у питању хипертензијски шок који није тако страшан као што изгледа. У болници је остављена да лежи 3 сата а крвне анализе показују прилично нормалне вредности док је ЕКГ (?) показивао велике падове и нагле скокове. Неуролог је после основног прегледа закључила да нема можданих оштећења после повратка је опет скочио високо да би опет спао после интервенције хитне помоћи. Данас је притисак био негде око 190 са 90 а одмах затим после поновног мерења је износило 150 са 90. Не жели да иде код кардиолога...

Obavezno !
Internista nijen dovoljno stručan za bolesti srca !
Nije dobro što pritisak varira....

Исправка, није кловитол него биневол за регулацију.

- - - - - - - - - -

..pa organizam pamti, nije to bas sve od danas i juce...prvo gomila se i negde mora da "pukne"..drugo ako se goji, a malo jede, neka ode kod endokrinologa moguce da je u pitanju
stitana zlezda, imala sam isti slucaj i ispostavilo se da je u pitanju hipotireoza (usporen rad stitne zlezde) koja dovodi do povecanja kilaze, a pritom se jede mnogo manje nego nekada...
..to sto ti kazes da je trpela nizak pritisak verotano je njenom organizmu to bilo ok, kao sto je mom jer se organizam navikne...ni jedan nije sjajan ako nije u normali, ali je svakako nizi
bolji od mnogo visokog....

Право у центар круга.
Лагали су да хипертензивна криза ,,није опасна као што изгледа":)

...pa dobro neka pije to sto joj je dato....neka pije i nesto za smirenje obavezno bar neko vreme dok se stanje ne sredi...
...pregledi se moraju obaviti i kod kardiologa i kod endokrinologa da bi se ustanovilo sta je u pitanju i onda mogli da znaju kako dalje da je lece...

..so ne koristiti...lekove za izbacivanje tecnosti obavezno piti jer dok se god tecnost ne izbaci pritisak ce biti visok...a sve to ima neki uzrok koji se mora otkriti...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Право у центар круга.

...sve sto odskace od neke ustaljene normale njenog organizma nije dobro i mora da se otrkije uzrok toga i da se leci...

Na zapadu takve osobe moraju koristiti lekove

Nekad se nemogu načuditi tim našim doktorima ...

Право у центар круга.

da nije opasno ne bi je odveli do bolnice....nagle promene pritiska mogu dovesti do moždanog udara i najčešće je to razlog za isti....meni nije jasno zašto neće kod kardiologa? šta će tamo da joj rade, čega se plaši? da bi se to smirilo mora obaviti par analiza i pregleda i dobiti lekove....binevol je beta blokator i ja ga pijem....sam po sebi neće skinuti pritisak na duže staze bez kombinacije sa drugim lekovima, a njih ne može dobiti bez mišljenja kardiologa....ljudi se igraju sa zdravljem sve dok se ne desi neka gadarija, a i onda im je neko drugi kriv....neće doktor doći kući i moliti nikoga da se leči aman....izbacivanje jake hrane, soli, masnoće pomaže i te kako, ali bez lekova to nema nekog velikog efekta....moj ti je savet da je pitaš da li želi da leži paralizovana posle šloga ostatak života ako preživi...znam da zvučim drastično, ali neke ljude moraš uplašiti da bi sebe naterali da preduzmu nešto...

Po meni to sve nije nesto tragicno, neka saceka jos nedelju dana i neka obavezno meri pritisak pet puta dnvno, a pod obavezno ujutru i kasno uvece ( pred spavanje),
nka unosi te vrednosti na neku hartiju, a onda ce morati kod kardiologa, a dobice lek koji ce regulisati pritisak, a koji uzima 80% ljudi njenih godina.

Po meni to sve nije nesto tragicno, neka saceka jos nedelju dana i neka obavezno meri pritisak pet puta dnvno, a pod obavezno ujutru i kasno uvece ( pred spavanje),
nka unosi te vrednosti na neku hartiju, a onda ce morati kod kardiologa, a dobice lek koji ce regulisati pritisak, a koji uzima 80% ljudi njenih godina.

Па сад то је стање директне животне опасности јер је то врло висок притисак а притисак притиска ал није ни мало трагично Бога хвала. Редовно пратимо и после свега узима терапију. И ја сам пио за регулисање.

S' obzirom da je Hipertenzija u pitanju mora se otkriti uzrok i poceti sa terapijom. Uzroci hipertenzije mogu biti: esencijalna (najcesca) koja nastaje zbog nekih mehanizama ostecenja srca i krvnih sudova. Drugi uzroci su oboljenja zlezda (stitna, nadbubrezna), prosirenje aorte idr. To mora da se ispita. Mora da ode i kod ocnog lekara da se ustanovi kakvi su krvni sudovi u oku, jer ako su osteceni da se na vreme spreci gubitak vida jer pritisak napada i oci i bubrege i noge i srce i mozak. U zavisnosti od uzroka, tako se pristupa lecenju. Znaci mora obavezno da ide da se to ispitA ! ! ! Danas se povisen pritisak mnogo uspesno leci.

Srdacno,
Doktor Medicine.

Poslednja izmena:

Back