Nagla malaksalost i drhtanje

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Moze Li neko molim vas per nego Ödem do dr da Mi nekim savetom olaksanja muke...naime vec nekoliko dana osecam bukvalno na svaka dva sata jaku slabost nervozu strah znojenje...ako ne uzmem odmah da jedem cini mi se onesvesticu se...pocelo je da me plasi jer pojma nemam sta je...radila sam krvnu sliku svojevoljno pre par nedelja i nema niceg alarmantnog...evo dok ovo pisem ocekujem novi napad i pored mene je neka hrana bilo sta...da ne upadnem U haos...sta bimogli savetovati....hvala unapred svima

Moze Li neko molim vas per nego Ödem do dr da Mi nekim savetom olaksanja muke...naime vec nekoliko dana osecam bukvalno na svaka dva sata jaku slabost nervozu strah znojenje...ako ne uzmem odmah da jedem cini mi se onesvesticu se...pocelo je da me plasi jer pojma nemam sta je...radila sam krvnu sliku svojevoljno pre par nedelja i nema niceg alarmantnog...evo dok ovo pisem ocekujem novi napad i pored mene je neka hrana bilo sta...da ne upadnem U haos...sta bimogli savetovati....hvala unapred svima

Kao sto su ti ljudi vec rekli, radi se o hipoglikemiji.

Hipoglikemija može da nastane naglo zbog brzog pada šećera u krvi i tada je praćena određenim simptomima:

iznanadna pojava gladi
obilno znojenje
drhtavica
nervoza
nepovezan govor ili čudno ponašanje
ubrzan rad srca
Hronične hipoglikemije su sa blažim kliničkim simptomima i sam pacijent primeti da se kada uzme šećer i vodu, bolje oseća. Budući da hipoglikemije stvaraju nepovratna oštećenja na ćelijama mozga, neophodno je prepoznati simptome i reagovati brzo nadoknadom šećera u krvi.

Ukoliko je bolesnik svestan, dovoljno je da popije zaslađenu tečnost (voćni sok i slično); ukoliko je bez svesti, treba mu namazati sluzokožu usta medom ili koncentrovanim rastvorom šećera. U svakom slučaju, česte hipoglikemije zahtevaju detaljno kliničko ispitivanje.

Moj ti je savet da strogo vodis racuna o unosenju ugljenih hidrata, a ugljeni su hidrati i hleb.
Pokusaj bez ugljanih hidrata recimo 5-6 dana pa ako i dalje imas te " drhtavice" onda lepo kod lekara na detaljije ispitivanje.

Moze biti i poremecaj krvnog pritiska.Obicno kada se zblizavaju gornji i donji,dolazi do takve malaksalosti.Takoje i meni bilo dok mi nisu dijagnzirali aritmiju i vise puta merili pritisak,koji je bio 150/130.ako neko u komsiluku ima aparat za merenje pritiska,jer to sad sve vise naroda kupuje,pozajmi i proveri,,ali najbolje bi bilo da odes do ambulante i proveris,alitada kada ti se to desava,jer jedino tako mogu da se uvere.mene su ranije vise puta dovozili s posla i dok dodjemo,to se normalizuje.jednom sam bio na fizikalnim terapijama i to mi se desi i tada doktorka nije mogla da mi izmeri pravu vrednost pritiska,gornji je bio na 150,ali donji je setao i nije mogla daga ocita tacno.setao je od 120-130 i nekako je nasla neku meru i bio je ba 160 sa 126.odmah su me odvezli na injekciju i infuziju.posle mi se desavalo i u mojoj ambulanti koja je daleko od mene 100 m i isto se desavalo.Ponovo injekcije i infuzija.Kada su me poslali kod Interniste.Dr je zakljucio da je aritmija u pitanju i dao mi lek,koji mi je stvarno pomogao i dalje pomaze.Samo pazi lekovi za pritisak ili aritmiju,kada pocnu da se piju,ne smeju da se prekidaju.ako se osetis bolje otidji kod interniste i mozda ti da nesto blaze ,pa proprati kako se ponasa,ako bude dobro nastavi s timslabijimlekom,ako opet ne bude dobro vrati se na stari i obavezno ponovo kod internista.Ovo ti pisem jer sam ja bio prestao da pijem,jedno 5 dana,pa je pocelo ponovo da mi se desava to i jos gore.kada sam otisao posle interniste i kod svog lekara,rekli su mi i to veoma ozbiljno da ne prestajem da pijem te lekove,pa bilo kolko se ja osecao dobro.Posle svega ovoga idi kod lekara da se vidi tacno sta je jer neke stvari ne mogu da se poprave slatkom ili slanom vodom.nemoj se igrati,jer po ovakvom vremenu,ako se tako osecas nimalo nije dobro.Pozdrav.

pad šećera...meni se to desilo par puta u bilderani ako se zajebem pa odem kasnije, mnogo kasnije posle doručka
ali pošto sam upoznao svoj organizam, kad je doriučak bio daleko, kupim vitanovu ili pojedem krišku hleba s nečim

- - - - - - - - - -

nije dobro ako je na svaka dva sata...u redu ponekad al dnevno više puta to je već za lekara

ja kad cujem pao mi secer gadjo bi tog sto samo razlikuje slatko i slano,i tako u krug da presece jedno drugim,mora se jesti raznovrsno i dosta tecnosti,kretanje i neki sport po mogucstvu,ovako svako iznenadjenje bude neprijatno i nepoznato

Ђоле, то нема везе са разликовањем више укуса и разноврсном исхраном.

Мени су открили да имам хипогликемију целог живота, а да нисам имала симптоме, и то тек кад сам кренула на детаљна испитавања због стерилитета.

Једем све, слаткише мање, додуше, али кад осетим потребу у стању сам да прождерем баклаву или целу чоколаду за две секунде, буквално.

Мени је шећер толико низак да нису могли да верују да стојим на ногама и немам симптоме.

У нашем народу се уврежило то "пао ми шећер", а немају појма шта то у ствари значи и колико опасно може да буде код неких људи.

anksioznost

Ђоле, то нема везе са разликовањем више укуса и разноврсном исхраном.

Мени су открили да имам хипогликемију целог живота, а да нисам имала симптоме, и то тек кад сам кренула на детаљна испитавања због стерилитета.

Једем све, слаткише мање, додуше, али кад осетим потребу у стању сам да прождерем баклаву или целу чоколаду за две секунде, буквално.

Мени је шећер толико низак да нису могли да верују да стојим на ногама и немам симптоме.

У нашем народу се уврежило то "пао ми шећер", а немају појма шта то у ствари значи и колико опасно може да буде код неких људи.

meni kad padne secer i kad mi se tako jede slatko-slano ja pojedem ljuto,al kapiram da se to ne bi desilo unosom secera iz raznovrsnog voca,drve tako ljudi u nedogled raznim primerima,kao covek se onesvestio u 60oj i cudi se kaze nikad nikakav problem,pitam ga ja jel pije vodu,onako vidim po boji koze da nije cuo za to,kaze da ne pamti kad je casu vode popio i gleda me bledo,tako da moze biti i u glavnom je neka banalna sitnica koja se podrazumeva,ali nekima ne

Мени често пада шећер. Занима ме.....какве везе унос угљених хидрата има са падом шећера ?
Velike veze;)
Gledaj da pre podne, a i ranije po podne ne unosis nikakve ili nekakvu minimalnu kolicinu ugljenih hidrata i sve ce biti u redu.
Meni je bila potrebna vecnost da shvatim da jednostavno nista ( ne samo slatko nego ni hleb, testeninu) ne smem da jedem pre podne jer
me oko podne uFati teska malaksalost i drhtanje. Po d ugljenim hidratima za tebe podrazumevam samo hleb ( neke slatkise i takve stvari zaboravi
za vjek i vjekovma).

Velike veze;)
Gledaj da pre podne, a i ranije po podne ne unosis nikakve ili nekakvu minimalnu kolicinu ugljenih hidrata i sve ce biti u redu.
Meni je bila potrebna vecnost da shvatim da jednostavno nista ( ne samo slatko nego ni hleb, testeninu) ne smem da jedem pre podne jer
me oko podne uFati teska malaksalost i drhtanje. Po d ugljenim hidratima za tebe podrazumevam samo hleb ( neke slatkise i takve stvari zaboravi
za vjek i vjekovma).

Али мени често пада шећер. Ја морам да имам при руци неке грисине или неки сникерс. Шта би било да не уносим угљене хидрате и слатко. Пао бих у кому !

Али мени често пада шећер. Ја морам да имам при руци неке грисине или неки сникерс. Шта би било да не уносим угљене хидрате и слатко. Пао бих у кому !

To onda nije u redu. Moras ozbiljno da proveris secer jer je kod tebe velika verovatnoca da ipak imas dijabetis.
Kad bi secer sveo na minimum ( ja recimo skoro da uopste ne unosim secer u bilo kom obliku) ne bi imao nikakve " kome".

To onda nije u redu. Moras ozbiljno da proveris secer jer je kod tebe velika verovatnoca da ipak imas dijabetis.
Kad bi secer sveo na minimum ( ja recimo skoro da uopste ne unosim secer u bilo kom obliku) ne bi imao nikakve " kome".

Ја сам се лечио од дијабетеса 10 година. После тога сам урадио гастрични бај пас ( Скратиои желудац ) и сад веома мало једем, понекад и заборавим да једем јер немам више тај хормон који ме упозорава на глад и деси се да ме одједном облије зној, дрхтање и кочење језика.

Ја сам се лечио од дијабетеса 10 година. После тога сам урадио гастрични бај пас ( Скратиои желудац ) и сад веома мало једем, понекад и заборавим да једем јер немам више тај хормон који ме упозорава на глад и деси се да ме одједном облије зној, дрхтање и кочење језика.

nisam znala da kod bajpasa pankreas prestaje da luci insulin
moja poznanica je uradila to isto, ali ona ima problem da ako unese vise ili teze svarljiviju hranu mora odmah da povrati

Back