naftne platforme.........

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probajte ovde, nema prevare nema lazi:

www.ableman.com.mt

www.mainticare.com/index2.html

Offshore Marine Services Ltd.

www.omsau.com

www.alliancemarine.com/Manning.htm

www.omsuk.co.uk

www.rigzone.com

www.oilc.org

www.dr-resources.com/services/offshore-manning/

http://somcorp.com/index.php

www.omsmt.com/directors.html

www.offshore-technology.com

Vredi probati, lova i benficije su super . . .
Poslovi za pocetnike su tipa farbar, pomocnik kraniste (roustabout), pomocnik na busenju (roughneck),
Stjuart (room boy), perionica vesa (laundry boy), kuhinjski pomocnici i kuvari, medicinsko i HTZ osoblje (STC), IT tehnicari (OSA Offshore system administrator), magacioneri, mehanicari, masinski tehnicari, elektricari ...
Srecno :super::super::super:

pozzz svima,nov sam na forumu,ali ne i u temi oil rig work...
evo malo i od mene:
Transocean
Stena
Cosulich
Petrofac
Petroplan
Drillmar
Brander recruitment
Omega resources
Ocean-rig
Saipem
Dolphin drilling
Akita drilling
Pacific Drilling
Rigman
Raeburn
Weatherford
Rowan
Nabors
Gulf Drilling
Ross offshore
Songa
Ensco
Vantage drilling
Brunel
Baker Hughes
Halliburton

ima ih jako puno,a opet je taj isti oil&gas svet jako mali....

p.s. Pimbe,Užice? Jel znas mozda nekog sa Šišić prezimenom? aj pozzz i ako hoces pusti mi neki PM neki contact mail i sl. da se ispricamo...

pozzz svima

Ex nov si i ne mogu da ti pošaljem poruku šalji ti meni

kaze ovako: Obaveštenje

ex BG, nemate dozvolu za pristup ovoj stranici. Ovo je moguće iz jednog od više razloga:

Možda nemate dovoljno prava za pristup ovoj stranici. Da li pokušavate da ažurirate nečiju poruku, pristupate administrativnim opcijama ili drugom privilegovanom sistemu?
Ako pokušavate da pošaljete poruku, administrator je možda onemogućio Vaš nalog, ili nalog još nije aktiviran.

zasto? jebemliga...hehe verovatno ovo zadnje....
poslao sam ti danas PM na face-u ....da ne pisem puno ime evo skraceno tj. inicijali PJ - pusti mi PM na face pa cemo dalje lako,vidis brate da me admin jos nije odobrio hehe

a jbg ne snalazim se na ovom forumu bas nesto,nisam nikad pre bio na krstarici,jedva sam nasao gde sam post metnuo...... hehe

"Šefuje i nervira šabane" --> KRALJU !!! :) :) :)

Ljudi jedan jako dobar savet: NIKAD NIKOM PARE NE DAVATI ZA OIL RIG JOB !!! pa sta mislite za par eurića na rig? a NE !!! to je navlakusa pa ko se upeca-upeca...TO JE SVE FAKE ili po naski LAŽNJAK-ko kuca veliki LAŽNJAK !!!

sto se certova tice,fino ukucate Survivex-Aberdeen i tu su vam svi certovi za pocetnike,a i za ove iskusne koji rade refresh ili nesto sto nemaju-inace jako dobar training centar,pa eto malo pronjuskajte......

pozzz pozzz pozzz i sretno svima !!!! :)

Zna li bilo ko od vas šta znaci raditi na platformama? Koliko sam procitao iz vaših komentara, shvatio sam da pojma nemate o čemu pričate.
Samo cu kratko. Zavisno od pozicije na kojoj radite, potrebna je i strucna sprema i iskustvo u radu na platformama. Slično kao na brodu, zavisno od toga šta se exploatise, morate da imate sertifikat o osposobljenosti sa rukovanjem raznom masinerijom, obucenost o materiji koja se ekploatise i njenim osobinama, jer su to uglavnom zapaljive i explozivne materije. Sertifikat o osposobljenosti za pružanje prve pomoći i zastite. Osposobljenost za rad sa opasnim teretima. Obucenost za slučaj opasnosti, kao npr. Požari-koji su ceste nesrece koje se mogu desiti, explozije,izlivanje materije sa kojom se radi i mnogo drugih.! Znanje engleskog jezika, poznavanje medjunarodnih propisa, vezanih za platforme i jos dosta toga.
Posto sam pomorac, kao i na brodu, tako i na platformama postoje rangovi, prvi, drugi, treci oficir ili inzinjer, zavisno od obrazovanja postoji mogućnost napredovanja. Svako ima svoje obaveze i zaduzenja. Posao je veoma težak, uglavnom fizicki, 12h se radi 12 odmara, sedam dana u nedelji, upravo zbog toga su i ugovori kraci nego na brodovima 2-4 nedelje ON, 2-4 nedelje OFF. Psihofizička spremnost je obavezna, sto znaci da treba proći vrlo stroge ljekarske preglede.
Sto se tice plate ( ono sto nas i najviše interesuje), sigurno da su vrlo dobre, opet zavise od toga koji ste rang i na kojoj poziciji radis. Veći rang, veća odgovornost, naravno i veća plata, a nerijetko manje fizickog posla. Toliko.
Savjet, ko ima sansu da se ukrca na brod ili platformu, neka je iskoristi!
Jeste teško i dosta toga mora da se zrtvuje ali barem znaš za cem radis.

Nadam se da sam barem malo stvorio sliku o tome kako izgleda raditi na moru. Ili ti OFFSHORE.

Mornar678, nek' si im rek'o...
Skoro je sve tačno, osim rangova. Do duše postoje, ali samo na drill ship-ovima...

A eto, vise sam opisao kako je na brod, nego platformu. 15 godina sam već na LPG prodove, od cistaca sam počeo sad sam prvi makine. Ne komentarišem često po forumima ali sam ovo morao, jer su takve gluposti pisali. A privukla me tema, pa sam pomislio da cu naći nesto korisno.

Back