Naduven stomak kod maca

blanche-neige

Početnik
Poruka
2
Ćao, imam jedan problem sa mojim mačkom i potreban mi je bilo kakav savet:
Već neko vreme stomak mu je tvrd, okrugao i naduven, svakim danom je sve veći. Osim toga ne pokazuje nikakve druge simptome bolesti, nije nervozan, lepo jede kao i uvek, prede i mazi se, nema nikakvih drugih promena u ponašanju i u ishrani osim otežanog kretanja zbog stomaka koji je iz dana u dan sve veći. Da li je neko imao sličan problem i ima bilo kakvu predstavu šta bi to moglo da bude i kako da se izleči?
Hvala unapred.

idi kod veta sto pre, to sto sada ne pokazuje znake da mu je lose ne mora da znaci nista, mace mnogo dugo trpe i tek kada stanje postane stvarno lose pokazu to, tako da bih ga ja sto pre odvels betu za svaki slucaj

Zbog parazita kod maca ne morate da idete kod veterinara sem ako imate para za bacanje. Odete u bilo koju OZBILJNU veterinarsku apoteku i tražite preparate za izbacivanje parazita i dobićete i uputstvo kako to koristite a nije teško ili su tabletice ili paste koje se daju jednokratno. Ako takve stvari ne daju rezultate onda kod čika doce i ponesite dosta para:)

Kod odraslih zivotinja infestacija glistama nikad nije tako ozbiljna da stomak bude jako naduven i tvrd kao kod mladunaca. Osim toga, gliste prate jos neki simptomi koje ovaj macak nema. ALi da treba ljubimce redovno tretirati protiv glista, svakako treba jer ih i odrasle zivotinje imaju, istina, manje.

Back