Nadogradnja softvera za tv Fox model 32LE1200 FU

Dalibor0000

Početnik
Poruka
1
Dobar dan vam zelim jako mi je drago sto postoji ovakav sajt da odgovori na sva pitanja svojih korisnika.Moje pitanje glasi kupio sam tv FOX DIGITAL LED TV sa 86cm ekranom MODEL 32LE 1200 FULL HD.Natzad na tv postoji ulaz za USB i u meniu pise da moze da se nadogradi softver zanima me na koji sajt da odem i tacno sta da skinem da nebih pogresio i dali moze da se ubaci neki softver koji podrzava DVB-C standard zato sto imam kablovsku televiziju Kopernikus i naveli su da samo televizori koji podrzavaju DVB-C uslugu mogu da gledaju digitalne programe.HVALA UNAPRED PUNOO.

Dobar dan vam zelim jako mi je drago sto postoji ovakav sajt da odgovori na sva pitanja svojih korisnika.Moje pitanje glasi kupio sam tv FOX DIGITAL LED TV sa 86cm ekranom MODEL 32LE 1200 FULL HD.Natzad na tv postoji ulaz za USB i u meniu pise da moze da se nadogradi softver zanima me na koji sajt da odem i tacno sta da skinem da nebih pogresio i dali moze da se ubaci neki softver koji podrzava DVB-C standard zato sto imam kablovsku televiziju Kopernikus i naveli su da samo televizori koji podrzavaju DVB-C uslugu mogu da gledaju digitalne programe.HVALA UNAPRED PUNOO.

Da si kupio smart tv automatski bi ti ponudilo nadogradnju softvera prilikom spajanja na internet. U ovom slučaju moja ti je preporuka da ne čačkaš mečku jer samom nadogradnjom softvera ne dobijaš ništa bitno odnosno ne dobijaš neke nove opcije...

Ne postoji softver koji će ti nadograditi TV da prima digitalne kanale. Prijem i dekodiranje TV programa vrši tuner koji spada u hardver odnosno elektroniku TV-a. Pošto TV program primaš preko kablovskog operatera on vrši dekodiranje svih kanala pa ti ne treba da brineš o tome. Digitalni tuner je potreban za gledanje digitalnih kanala putem krovne antene.

Ako ima update onda je novi model, posto se za modele starije od 2-3 godine vise i ne radi razvoj. Ja sam prosle godine kupio nov Samsung i cim sam ga ukljucio odmah mu je bio potreban update.:D
Jedno je ako on to radi 'automatski' preko mreže, a drugo ako mu ti nešto uvaljuješ preko USB-a? Kao što se ponekad događalo sa matičnim pločama: Loš BIOS je bio dovoljan razlog da ispravu ploču baciš u smeće ako nije postojala Recovery opcija? Stari FLASH programi su imali opciju da ti stari BIOS spremiš na disketu pre nadogradnje, za slučaj da se nešto shebe....

Jedno je ako on to radi 'automatski' preko mreže, a drugo ako mu ti nešto uvaljuješ preko USB-a? Kao što se ponekad događalo sa matičnim pločama: Loš BIOS je bio dovoljan razlog da ispravu ploču baciš u smeće ako nije postojala Recovery opcija? Stari FLASH programi su imali opciju da ti stari BIOS spremiš na disketu pre nadogradnje, za slučaj da se nešto shebe....
Zajebao sam ja plocu koliko prosle godine sa BIOS-om. Nesto se desilo tokom updejta i ta ploca nikada vise nije ni beknula.

Proizvođači ploča imaju stotine raznih modela i podmodela ploča! Namjerna ili slučajna KRIVA podvarijanta BIOS-a je dovoljna da ubije ploču! Ta ploča nema Recovery opcije?
Imala, ali kao sto rekoh, kao da si je udario macolom, ni da bekne. Posle citam da Intel zapravo i ne preporucije BIOS update, ako nemas nekih problema ili ti nedostaje neka funkcija koja postoji u novom.

Na svu srecu za doredjenu plocu uvek imas kod proizvodjaca tacan BIOS. Asrock, Asus,Gigabyte, MSI jel sam nekog propustio?
Dell , HP, Intel, Sun Micosystem, IBM, gomila drugih.
Cak i kada je ploca napravljena od strane recimo Intela , Dell ili HP imaju svoj BIOS za tu plocu , kao sto su nekada vec propali proizvodjaci PC-a ubacivali svoj BIOS u ploce drugih proizvodjaca.

Na svu srecu za doredjenu plocu uvek imas kod proizvodjaca tacan BIOS. Asrock, Asus,Gigabyte, MSI jel sam nekog propustio?
Možda su se malo 'upristojili', ali sećam se recimo dosta ploča za koje ti pod drajvere nude i po 2-3 verzije onboard grafike, zvuka, mrežne kartice pa se ti misli koja je prava varijanta! A BIOS je valjda univerzalan, bio? Ili nije bio pa si dobio pokojnu ploču?

Back