NADNIČARENJE: Srbi hrle u Rumuniju da rade za minimalac

Treba, batice moj, i da se izboris za ovo na recima: ne bi nas hteli po celom svetu da smo neradnici . :hahaha: :rotf: Ako vredis, dokazaces se... Ili ces naci nacina da odes preko (da TEBE hoce), ili da se dokazes u Srbiji. To sto pricas bajke do Lake Muzike (lazes nas, da se Vlasi ne dosete). To MENi nemoj... Poznavalacu Tvatri i tim loodacima pricaj svoje bajke... I demagogiju. :smeker:_niemand_

S kim ti pricas? Je li proradila povratna sprega ili CNS i dalje radi bez senzora? :lol:

Treba, batice moj, i da se izboris za ovo na recima: ne bi nas hteli po celom svetu da smo neradnici . :hahaha: :rotf:

Ako vredis, dokazaces se... Ili ces naci nacina da odes preko (da TEBE hoce), ili da se dokazes u Srbiji. To sto pricas bajke do Lake Muzike (lazes nas, da se Vlasi ne dosete). To MENi nemoj... Poznavalacu Tvatri i tim loodacima pricaj svoje bajke... I demagogiju. :smeker:

_niemand_

pa evo ti si u svabiji i hoce te i verovatno si dobar radnik u svom poslu.

a radio sam u srbiji po zapadnom sistemu sa jednom pauzom za wc od 10 min i jednom od pola sata u toku radnog vremena.

i nisam radio sam nego smo svi zaposleni radili tako u toj firmi kad se otvorila.

obecao pristojne plate za srbiju sa nemackim radnim sistemom i svi smo preko noci poceli da radimo tako

i radili smo tako sve dok nije prosla prva isplata.i pogodi . gazda firme je hteo nemacki rad za srpski minimalac

e to nece da moze , posle je pocelo i sa srpskim minimalnim radom.

- - - - - - - - - -

a nismo hteli nemacke zarade nego pristojnu platu za srbiju ( kao sad recimo 400 evra)

Bravo, neka sam i ovo doživeo, sad mogu na miru da umrem. Ne šalim se. Potpuno zaslužena kazna za narod koji je prevario i izdao svoje najplemenitije sinove i kćeri. Narod koji je pošao za Miloševićem u "a i oružane se ne isključuju", pokakio sa na svoje komuniste i opredelio za nacionaliste, za tržišnu ekonomiju, "demokratiju" ...

Bravo. Od jedne sjajne države u koju su nesretni komšije dolazili da rade za dnevnicu od 5 maraka, napravilu smo gibaničarski kupleraj iz koga jedino možemo da odemo na istok i tamo argatujemo na dnevnicu.

Čitam nedavnom i Kinezi se pakuju, idu u Južnu Ameriku, kažu, tamo ima više naroda i više para. A mi Srbi ostajemo da se gušimo u g.omnima koja su p.osrali naši patriJote.

E majko Srbijo, pa nisi baš to zaslužila.

Da ne bude zabune, nije mi drago što se ljudi muče*** *** ***.[[/B]/QUOTE]

Nemoj tako kardiohirurge,kako bi krstarica posle bez tebe:per:

- - - - - - - - - -

'Ђес' ба Мустафа, *ебо слику своју?!? :hahaha:

Иди ба' код хећима, вође лијека не'ш наћи. Какве везе има тема са Ћетницима, Мујага? :D

Plaši se jado,more biti da se nešto zamerio s nekim:per:

Pa on je hećim,tako se predstavlja...

Poslednja izmena od moderatora:
Заправо, није хрлење на рад у Румунију никаква новост за *** Србију. Још у време Милошевићевог ***социјализма млади су рецимо ишли масовно у Грчку да перу тањире. Згодније омладинке, које су маштале да у Елади постану манекенке и фото-модели, догурале су "чак" и до шанкерица. Нека се и срећно удала ("снашла се").
У време капитализма, ићи ће се још и више да се ради за минималац у Румунију. Још само да *** *** *** Александар Вучић дозволи продају земљишта странцима (за сада странац долази у посед земљишта тако што отвори фирму у Србији, па је де јуре власник "српска" фирма а не тај странац именом и презименом) онда ће сви моћи да уживају радећи као робови на плантажама странаца а телевизија ће их убеђивати да раде "у својој земљи".

Ne može se to porediti… 90-ih smo bili pod sankcijama, pa je država bila prinuđena na ilegalu.

Krajnja nužda isključuje krivičnu odgovornost.

To paralelno napadanje režima iz 90-ih i sablažnjavanje nad radom na "plantažama stranaca", mi deluje nekako šizofreno, da se tako kirbijevski izrazim…

- - - - - - - - - -

Где би комуњаре на бауштел него код немачких нациста?

Ćuj, "nacista"… Pa postoji i Istoćna Njemaćka, majku mu božiju…

- - - - - - - - - -

Kakva je potražnja u Hrvatskoj?

Ja sam zainteresiran…

Poslednja izmena od moderatora:
NADNIČARENJE: Srbi hrle u Rumuniju da rade za minimalac - Kurir
http://www.kurir.rs/vesti/biznis/na...-rumuniju-da-rade-za-minimalac-clanak-1728279
Sent from Maxthon Cloud Browser

Oko 250 nezaposlenih Kikinđana spremno je da radi u fabrici u rumunskom gradiću Semikluš za minimalac od 220 evra

Biznis, Ponedeljak, 6. april, 2015.

Autor: Saša Urošev,Foto: Saša Urošev

ČLANAKKOMENTARI

0komentara

[http://images2]

KIKINDA - Pritisnuti niskim životnim standardom i nezaposlenošću, sve više građana Srbije odlučuje se da posao potraži u najbližem inostranstvu, pa je, pogotovu za Kikinđane, čak i Rumunija postala „obećana zemlja“, budući da im garantuje minimalnu zaradu do 20 odsto veću nego u Srbiji.

Tako je samo tokom prošlonedeljnog trodnevnog anketiranja u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje želju da radi u italijanskoj firmi „Zopas“, koja se bavi proizvodnjom grejnih tela i ima pogon u Semiklušu, izrazilo je 250 osoba. U rumunskom gradiću, udaljenom od Kikinde tridesetak kilometara, i kompanija „Delfi“, koja proizvodi komponente za automobilsku industriju, nema dovoljno radnika. Prema ranijim podacima, firmama „Zopas“ i „Delfi“ nedostaje oko 800 radnika.

Prijavljivanje

- Nov krug evidentiranja za rad u Rumuniji u NSZ traje do 17. aprila. Očekujemo da će veliki broj nezaposlenih izraziti želju da tako dođe do posla. Rumuni na ovaj način žele da naprave procenu kvaliteta radne snage. Interesuje ih da li su naši ljudi spremni da rade na osnovnim poslovima za minimalac od 1.000 leja, odnosno 220 evra. Većini fabrika koje su zainteresovane da angažuju naše radnike oni su neophodni što pre. Imaju višegodišnje ugovore koje moraju da ispoštuju. Radno sposobni Rumuni odlaze u Nemačku, Austriju, Španiju i Italiju, gde rade za bolju platu - pojašnjava za Kurir Saša Tanackov, sekretar za lokalni ekonomski razvoj i turizam opštine Kikinda.

Sporazum

U iščekivanju potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Rumunije o međusobnom angažovanju radne snage, kojim bi se definisali svi detalji, poput boravišnih i radnih dozvola, ali i zdravstvenog, socijalnog i penzionog osiguranja, poslodavci iz susedne zemlje zadovoljni su interesovanjem Kikinđana da postanu gastarbajteri. Tanackov predočava da će i američkoj firmi „Flekstroniks“, koja ima pogon u Temišvaru, ove godine biti neophodan veći broj radnika elektrostruke, što je šansa za neke od 6.000 nezaposlenih građana opštine Kikinda.

Uslovi
ŠTA JE SVE POTREBNO

- Potpisivanje međudržavnog sporazuma između Srbije i Mađarske
- Rešavanje problema autobuskog prevoza naših radnika
- Produžavanje radnog vremena na prelazu Nakovo-Lunga, koji radi od 7 do 19 sati
- Da granične policije i carine prilagode svoj rad u pogledu prelaska autobusa s radnicima

...............

Svaka cast Vucicu!!!
Ne vidim smisao pokušaja da postavljač bude ironičan.
Pošto sam ja ipak tu i bolje sam informiosan od VAS mogu slobodno da kažćem i ZAISTA HVALA i VUČIĆU I SNS_u.
1. Posle silnih godina devastacije kikinde se promenila vlast i sns je došao na vlast jedan od prvih tačaka je bilo otvaranje graničnoga prelaza u nakovu koji je decenijama obećavan ovome narodu a niko nije mrdao ni prstima u vezi toga.
2. reon u graničnom pojasu vapi sa rumunske strane za radnicima i sve što se dešava dešava se legalno preko zavoda za trište rada i ljudima ide i radni staž s tim što se razmišlja o premneštanju pogona iz rumunije u kikindu da bi se izbeglo putovanje preko granice
HVALA VUČIĆU I SNS-u što su našli način da kikinda preživi i da se opet krene u razvoj grada koji je zahvaljujući ds-u i dss-u doveden bukvalno do prosjačkoga štapa.

pa evo ti si u svabiji i hoce te i verovatno si dobar radnik u svom poslu.

Ja imam/radim Mission Impossibile... Da odrzim sam neodrzivo. Ne mogu to Nemci... I to nekako radim/valjam 3.5 godinitza... Svaki dan mogu da padnem. Drzi me nemacki sistem koji stiti vredne radnike. Ali ta nadnica za strah placa paritze, koje su jako lekovite... :kez:

a radio sam u srbiji po zapadnom sistemu sa jednom pauzom za wc od 10 min i jednom od pola sata u toku radnog vremena.

i nisam radio sam nego smo svi zaposleni radili tako u toj firmi kad se otvorila.

obecao pristojne plate za srbiju sa nemackim radnim sistemom i svi smo preko noci poceli da radimo tako

i radili smo tako sve dok nije prosla prva isplata.i pogodi . gazda firme je hteo nemacki rad za srpski minimalac

e to nece da moze , posle je pocelo i sa srpskim minimalnim radom.

Dobro. Ako si dobar radnik, i zelis platu od 400 ojra mesecno... Zapitaj se, zasto bi ti radio za tih 400 ojra mesecno u Beogradu? Ako si posvecen, zar nije pametno da ulozis u svoje znanje/doskolovavanje? Pa posle toga da gledas da zapalis na Maltu, ili u Kuwajt, Ili mozda u JAOstraliju, ili u Kanjadu! Pa ako treba na sever, na sever... NorthWest Teritories. Tamo ces ostati 4 godine, dobiti sosku, ustedeti barem $$40K USD... A posle mozes da se boris da nadjes posao i u EU. :whistling:

Ili na brod... Pa odatle dalje.. Pa koliko toliko se pokrpis, zaradis za godinu dana oko 10 soma ojra, taman da zapocnes neki svoj maleni business u Beogradu, Srbiji... Odakle i jesi. :ok:

Ne kazem da su ove varijante med i mleko... Krvave jesu. Ali... Sve sto te ne ubije, ojaca te. Prednost u tom surovom svetu! :mrgreen:

Ili mozes da izaberes i sedis i da valjas drvlje i kamenje na korumpiranu, izdajnicku srpsku vlast. Nije to lose... Ali kao odusak nekom trenutnom besu. Kratkotrajno stanje. A posle... U se i u svoje kljuse. :super:

Da li ovo sto ja pisem ima bilo kakvog smisla??? :smeker:

_niemand_

Ja imam/radim Mission Impossibile... Da odrzim sam neodrzivo. Ne mogu to Nemci... I to nekako radim/valjam 3.5 godinitza... Svaki dan mogu da padnem. Drzi me nemacki sistem koji stiti vredne radnike. Ali ta nadnica za strah placa paritze, koje su jako lekovite... :kez:

Dobro. Ako si dobar radnik, i zelis platu od 400 ojra mesecno... Zapitaj se, zasto bi ti radio za tih 400 ojra mesecno u Beogradu? Ako si posvecen, zar nije pametno da ulozis u svoje znanje/doskolovavanje? Pa posle toga da gledas da zapalis na Maltu, ili u Kuwajt, Ili mozda u JAOstraliju, ili u Kanjadu! Pa ako treba na sever, na sever... NorthWest Teritories. Tamo ces ostati 4 godine, dobiti sosku, ustedeti barem $$40K USD... A posle mozes da se boris da nadjes posao i u EU. :whistling:

Ili na brod... Pa odatle dalje.. Pa koliko toliko se pokrpis, zaradis za godinu dana oko 10 soma ojra, taman da zapocnes neki svoj maleni business u Beogradu, Srbiji... Odakle i jesi. :ok:

Ne kazem da su ove varijante med i mleko... Krvave jesu. Ali... Sve sto te ne ubije, ojaca te. Prednost u tom surovom svetu! :mrgreen:

Ili mozes da izaberes i sedis i da valjas drvlje i kamenje na korumpiranu, izdajnicku srpsku vlast. Nije to lose... Ali kao odusak nekom trenutnom besu. Kratkotrajno stanje. A posle... U se i u svoje kljuse. :super:

Da li ovo sto ja pisem ima bilo kakvog smisla??? :smeker:

_niemand_

sa ovim se slazem i svim mladjim pricam i teram ih da idu odavde . kad sam zeleo da idem nisam mogao.

ja sam sad stariji a imam i neke druge obaveze vezane za podmladak a i zaradjujem malo bolje od proseka tako da ni volje nemam za odlazak

ali buducnost ovde ne vidim za mladje.mada vidim da ostaju i zive i rade , neki i uspevaju u snalazenju

i divim im se jer ne znaju nista i kad bi znali pola sto sam zaboravio otisli bi ne okrenuvsi se.

mi smo i dalje u odnosu na njih Svjacarska.Vi niste svesni kakvim zivotom zive milioni tih Rumuna i Bugari po EU.Sve dok u Srbiji ljudi ne mogu da pronadju pastira za platu od 500€ mesecno, neka prefinjeni pale u Rumuniju za duplo manje pare

NETACNO

Tacno je da ni njima bas ne svetaju ruze , ali recimo Rumuni sada imaju oko 3,4 puta veci dohodak po glavni stanovnika od Srbije , oni su sad u skoro svim parametrima ispred nas , sto se tice Bugara , recimo tamo je prosecna plata mozda oko 500 , 600 Evra nije vise , ali sve je dosta jeftinije nego kod nas , recimo kod njih "sverc komerc" , prodavanje na ulici i to je kod njih jos uvek aktuelno , nema tolikog monopola kao ovde , EU im kaze " vi morate da ukinete rad na crno , morate da iskorenite pirateriju , morate ovo , morate ono" a njih zabole , oni furaju po svom (sto verovatno znaci da EU vise treba njih nego sto Bugari trebaju EU , verovatno iz strateskih razloga)
Recimo ovde kod nas neki televizor u radnji kosta 300 Evra , kod njih kosta mozda 170 , a mozes da ga nadjes negde i na crno za 100 , i tako je manje vise sa svim i svacim, tako da tamo skoro svi nesto petljaju , svercuju, preprodaju, rade na crno i imaju neki stek .............tako da tamo ljudi ipak zive komotnije nego kod nas.

NETACNO

Tacno je da ni njima bas ne svetaju ruze , ali recimo Rumuni sada imaju oko 3,4 puta veci dohodak po glavni stanovnika od Srbije , oni su sad u skoro svim parametrima ispred nas , sto se tice Bugara , recimo tamo je prosecna plata mozda oko 500 , 600 Evra nije vise , ali sve je dosta jeftinije nego kod nas , recimo kod njih "sverc komerc" , prodavanje na ulici i to je kod njih jos uvek aktuelno , nema tolikog monopola kao ovde , EU im kaze " vi morate da ukinete rad na crno , morate da iskorenite pirateriju , morate ovo , morate ono" a njih zabole , oni furaju po svom (sto verovatno znaci da EU vise treba njih nego sto Bugari trebaju EU , verovatno iz strateskih razloga)
Recimo ovde kod nas neki televizor u radnji kosta 300 Evra , kod njih kosta mozda 170 , a mozes da ga nadjes negde i na crno za 100 , i tako je manje vise sa svim i svacim, tako da tamo skoro svi nesto petljaju , svercuju, preprodaju, rade na crno i imaju neki stek .............tako da tamo ljudi ipak zive komotnije nego kod nas.

То те је неко слагао.

sa ovim se slazem i svim mladjim pricam i teram ih da idu odavde . kad sam zeleo da idem nisam mogao.

ja sam sad stariji a imam i neke druge obaveze vezane za podmladak a i zaradjujem malo bolje od proseka tako da ni volje nemam za odlazak

ali buducnost ovde ne vidim za mladje.mada vidim da ostaju i zive i rade , neki i uspevaju u snalazenju

i divim im se jer ne znaju nista i kad bi znali pola sto sam zaboravio otisli bi ne okrenuvsi se.

Da, povratka nema... Dacu ti neke smernice. Gledaj da se zrtvujes za podmladak... I da ih teras na dve stvari: [1] Sport, ne zbog da bi u sportu uspeli, nego ona stara Kubertenovska: u zdravom telu zdrav duh. [2] Engleski pod MORANJEM da usavrse, a po mogucstvu da nauce do 20te drugi strani (moze na nivou A2/B1, NE manje) jezik. Evo, ja pod stare dane idem na kurseve Nemackog, jer manje-vise sve se radi ovde gde sam na Engleskom (i na Ruskom, oba znam kao Srpski)... I ima jedna klinka Italijanka, ima krasotica 20 godina, dolazi na kurs, na isti kao i ja. Ona vec govori 3 jezika (Engleski, Italijanski i dosta dobro govori Spanski), i uci Nemacki. I vec je pocela da se sporazumeva, i to jako dobro... Pitam je ja: zasto? kaze ona:u avgustu 2015te upisujem Ekonomiju, u Italiji... Na tri jezika: Trilingual! Italijanski, Engleski i Nemacki!!! :okok:

Povratka nema... Sasa. Jerbo u Srbiji ce i sledecih 500 godina biti odvratno: korupcija, moral nikakav, i SDB ce voditi zemlju u Propast... Iz blata izlazka tu vise nema! :bum:

_niemand_

NADNIČARENJE: Srbi hrle u Rumuniju da rade za minimalac - Kurir
http://www.kurir.rs/vesti/biznis/na...-rumuniju-da-rade-za-minimalac-clanak-1728279
Sent from Maxthon Cloud Browser

Oko 250 nezaposlenih Kikinđana spremno je da radi u fabrici u rumunskom gradiću Semikluš za minimalac od 220 evra

Biznis, Ponedeljak, 6. april, 2015.

Autor: Saša Urošev,Foto: Saša Urošev

ČLANAKKOMENTARI

0komentara

[http://images2]

KIKINDA - Pritisnuti niskim životnim standardom i nezaposlenošću, sve više građana Srbije odlučuje se da posao potraži u najbližem inostranstvu, pa je, pogotovu za Kikinđane, čak i Rumunija postala „obećana zemlja“, budući da im garantuje minimalnu zaradu do 20 odsto veću nego u Srbiji.

Tako je samo tokom prošlonedeljnog trodnevnog anketiranja u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje želju da radi u italijanskoj firmi „Zopas“, koja se bavi proizvodnjom grejnih tela i ima pogon u Semiklušu, izrazilo je 250 osoba. U rumunskom gradiću, udaljenom od Kikinde tridesetak kilometara, i kompanija „Delfi“, koja proizvodi komponente za automobilsku industriju, nema dovoljno radnika. Prema ranijim podacima, firmama „Zopas“ i „Delfi“ nedostaje oko 800 radnika.

Prijavljivanje

- Nov krug evidentiranja za rad u Rumuniji u NSZ traje do 17. aprila. Očekujemo da će veliki broj nezaposlenih izraziti želju da tako dođe do posla. Rumuni na ovaj način žele da naprave procenu kvaliteta radne snage. Interesuje ih da li su naši ljudi spremni da rade na osnovnim poslovima za minimalac od 1.000 leja, odnosno 220 evra. Većini fabrika koje su zainteresovane da angažuju naše radnike oni su neophodni što pre. Imaju višegodišnje ugovore koje moraju da ispoštuju. Radno sposobni Rumuni odlaze u Nemačku, Austriju, Španiju i Italiju, gde rade za bolju platu - pojašnjava za Kurir Saša Tanackov, sekretar za lokalni ekonomski razvoj i turizam opštine Kikinda.

Sporazum

U iščekivanju potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Rumunije o međusobnom angažovanju radne snage, kojim bi se definisali svi detalji, poput boravišnih i radnih dozvola, ali i zdravstvenog, socijalnog i penzionog osiguranja, poslodavci iz susedne zemlje zadovoljni su interesovanjem Kikinđana da postanu gastarbajteri. Tanackov predočava da će i američkoj firmi „Flekstroniks“, koja ima pogon u Temišvaru, ove godine biti neophodan veći broj radnika elektrostruke, što je šansa za neke od 6.000 nezaposlenih građana opštine Kikinda.

Uslovi
ŠTA JE SVE POTREBNO

- Potpisivanje međudržavnog sporazuma između Srbije i Mađarske
- Rešavanje problema autobuskog prevoza naših radnika
- Produžavanje radnog vremena na prelazu Nakovo-Lunga, koji radi od 7 do 19 sati
- Da granične policije i carine prilagode svoj rad u pogledu prelaska autobusa s radnicima

...............

Svaka cast Vucicu!!!

Nije to nikakva sramota. To je stvarnost.

NETACNO

Немој халуцинирати макар шта.

Back