Nadal želi da se Novak i Alkaraz povrede

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.211

Nadal: Pomoglo bi da se Novak i Alkaras povrede​

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, izjavio je da bi osvajaču 14 titula na Rolan Garosa odgovaralo kada bi se Đoković, Alkaras i Medvedev povredili.
IZVOR: B92

EPA/YOAN VALAT

EPA/YOAN VALAT​

Naravno, to je rekao kroz šalu, a u kontekstu što lakšeg povratka u teniski vrh za Rafu nakon povrede.

Toni je izjavio da je gledao svog sestrića kako trenira prethodnih dana i da sve bolje izgleda na terenu.
Hoće da igra na Australijan openu. Gledao sam ga prethodnih dana i sve je bolji. Međutim, sada su nam potrebne povrede Novaka, Karlosa i verovatno Danila, to bi mu mnogo pomoglo. Šalim se naravno. Igra dobro, hoće da se vrati na teren i odlučan je da sledeća godina bude dobra za njega", rekao je Nadal u izjavi za "Majorka Buletin".

Najavio je i 15. titulu u Parizu za Rafu.

"Moj sestrić ima san da igra dogodine. I biće mu to verovatno poslednja sezona u karijeri. Želi da se takmiči na najvišem nivou, odlučan je u tome. Osvojio je Rolan Garos 14 puta, zašto ne bi i 15. put da stavi tačku. Treba nam taj trofej u Parizu", zaključio je Toni.

Podsetimo, Rafa je prethodno najavio da bi mogao da se vrati na vreme za prvi Grend slem u sezoni.

"Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan opena, ali u ovom trenutku to ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu", rekao je tada Nadal.

Nadal je prošle godine osvojio dva Grend slema i stigao do 22. u karijeri, ali ga je Novak Đoković sa tri titule na najvećim teniskim turnirima ove godine prestigao i sa 24 je rekorder.

Trenutno 243. igrač na listi rizikuje i da ispadne sa ATP liste ukoliko ne bude igrao na Australijan openu.

Nadal: Zamišljao sam da Novak osvoji Grend slem, ali tri...​

Španski teniser Rafael Nadal nije očekivao da će Novak Đoković ove godine osvojiti čat tri Grend slem titule.
DĐIZVOR: B92

EPA-EFE/CATI CLADERA

EPA-EFE/CATI CLADERA​

Srpski teniser je slavio u Australiji, Francuskoj i SAD, a jedini poraz je doživeo na Vimbldonu protiv Karlosa Alkarasa.

Nadal je u razgovoru za agenciju EFE otkrio da se nije nadao takvom raspletu ove sezone.

Svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji Grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički... Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan sam zbog toga", rekao je Nadal.

Nadal ne smatra da samo Alkaras može da se suprotstavi osvajaču 24 Grend slem titule.

"Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate", zaključio je Nadal.

Back