Nada

Nada mi nekako nemocno zvuci..zelja i teznja ka necemu vise ostvarljivo

Ali dok želiš i težiš ka nečemu, ti se nadaš da ćeš to ostvariti.
Znaš kako kažu:
"Bez hrane se može živeti mesec dana,
bez vode se može živeti 7 dana,
bez vazduha se može živeti 3 minuta,
bez nade ni sekund!"...

A normalno je da nada nije dovoljna, mora se raditi na tome da se nada ostvari.
Kao u onom vicu kad je tip danima molio Boga da dobije sedmicu na lotou.
Na kraju Bogu dojadilo pa mu se obrati: "Pa uplati već jednom taj loto!".

Gajite li lazne nade? Moze li se nekako 'ubiti' i prekiniti jer nam cesto stvara iluzije posle kojih samo jos vise patimo? :think:Da li je za vas ona vodic i neka pozitivna tacka ili vas samo ometa da vidite realnost u pravom svetlu? Koje su vas se nade ispunile, koje nikad? Nadate li se trenutno necemu i cemu? :hvala:

Ne gajim lazne nade i samim tim ne mogu ni da se razocaram, samo kazem "nista drugo nisam ni ocekivala", kao da sam vremenom razvila zastitni zid oko sebe :whistling:
Totalno sam realna i ne stvaram nikakvu iluzornu sliku o bilo kome ili cemu. Malo je sve ovo i nezgodno :think:

И ја не разумем шта значи ''гајити лажну наду''. То, као, надати се нечему што није сигурно да ће се остварити? А ако смо сигурни да ће се нешто остварити - онда не бисмо имали зашто да се надамо, зар не? Онда бисмо били сигурни и само чекали тај тренутак да се оствари.

Надам се
- да ће се једна мени драга особа изборити са страшном болешћу
- да ће се друга мени драга особа изборити са неким својим битним проблемима

Нисам много сигурна ни у јендо ни у друго, али се надам...

И ја не разумем шта значи ''гајити лажну наду''. То, као, надати се нечему што није сигурно да ће се остварити? А ако смо сигурни да ће се нешто остварити - онда не бисмо имали зашто да се надамо, зар не? Онда бисмо били сигурни и само чекали тај тренутак да се оствари.

Надам се
- да ће се једна мени драга особа изборити са страшном болешћу
- да ће се друга мени драга особа изборити са неким својим битним проблемима

Нисам много сигурна ни у јендо ни у друго, али се надам...

ovom se i ja nadam ,ali mislim da su ovakve nade lažne :sad2: naročito ako je neka teška ili neizlečiva bolest u pitanju :sad2: znaš da je loše, ali se ipak nadaš :(

А шта треба да радимо?
Да унапред оплакујемо ту особу и да очајавамо говорећи себи да нема наде, нема шансе...или да мислимо позитивно и надамо се?

Свакако ће бити онако како буде... Уколико се заврши лоше - биће тешко свакако. Уколико се заврши добро - како да себи и другима погледамо у очи када знамо да смо тек тако отписали неку драгу особу, а она преживела?

Претпрошле године су две мени врло блиске особе биле у врло лошем стању (једну су и лекари отписали)....а данас живе нормалне животе као да се ништа није десило... Никада не можемо знати има ли разлога за наду или не....а у сваком случају лепше је надати се и бити оптимиста, него само чекати најцрње...

Ja sam veciti optimista, tako da uvek se trudim da gledam stvari na pozitivan nacin
Ne nadam se nicemu ni dobrom ni losem, vec se uvek pomolim Bogu za povoljan ishod svojih zelja i razmisljam o nacinima kako da ostvarim svoje zelje, snove, zamisli, ideje itd....
Bog je meni svaka vrsta nade

nada je eliksir zivota.
ako se neka ne ostvari, to nije zato sto je bila lazna,vec zato sto je bila nerealna.
sve bude onako kako treba da bude.

Verujem da je to samo jedan deo zivotne skole:D
Nadati se jeste lepo.Podsticajno.U sustini,lako...Ali svaka nada,koja ostane samo nada,a po pitanju samog njenog ispunjenja se ne radi nista-pre ili kasnije ce postati lazna.
Ali ja ne volim reci lazna-nekako mislim da je nada uvek iskrena i stvarna,samo nekad ima osnova nekada ne za njeno ostvarenje;)

Back