Nada za bolje sutra

• Začetnik teme Začetnik teme Alita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1739566007150.png

NAPOMENA: Ovaj blog nije za politička prepiranja i svako ko ima nešto protiv studenata, nije dobrodošao da komentariše. Nije tema, već blog.

Dakle, neumoljiva borba studenata da izbavimo našu dragu zemlju iz tame u koju smo dovedeni od strane (ne)ljudi koji nemaju trunku obraza, laganim koracima (bukvalno) dosiže svoju kulminaciju. Ne mogu, a ne biti zadivljen takvom predanošču, takvom voljom i patriotizmom koji obitivaju u njihovim mladim srcima. Uzdam se da je ova borba, bar ovog puta, iskrena borba, a ne plišana revolucija koja se dogodila petog Oktobra. Činjenica da studenti odbijaju poziciju kao i opoziciju je dobar znak. Njihov pokret nije inspirisan političkom ideologijom.

Većini srba smučilo se da gledaju kako nesposobni dobijaju poslove onih koji su daleko bolji naspram njih, smučilo nam se da gledamo kako su nepotizam i korupcija u potpunosti inficirali ono što su nam predaci poverili na čuvanje vekovima. Ova borba je i borba da dokažemo da smo dostojni naših predaka, da smo dostojni da zbacimo okupatore i izbavimo Srbiju iz mračnog srednjeg veka u kome se nalazi.

Vidovnjak nisam i ne bih mogao predvideti budućnost naše zemlje, ali se uzdam da će studenti doprineti da ona postane bolja za sve nas, da više niko ne beži iz ove zemlje zarad boljeg života kada taj isti mogu imati ovde.
Molim narod Srbije da pruže podršku studentima, da ih podrže u ovoj borbi kako ne bi ostali sami zastupajući interese bolje Srbije. Građanska neposlušnost postaje obaveza kada je zemlja okupirana.

Mislim da im ne pomažemo dovoljno, koliko bi trebalo i koliko zaslužuju.
Takođe, smatram da sve ovo treba da bude snažnije, odnosno sve jače i jače kako vreme odmiče.

Pritisak treba da se pojačava kako vreme prolazi, jer imam utisak da još uvek nije dovoljan. Kavez se drma i prodrman je, ali sa ovim zlikovcima ne može se igrati na tihu vatru – predugo će trajati, a oni upravo na to računaju. Njihova taktika je da kupuju vreme, nadajući se da će se sve ovo ugasiti samo od sebe, pod uslovom da zadrže postojeći tempo. Ako se veći pritisak ne bude pravio, to će im odgovarati. To se ne sme dozvoliti! Ne sme ovo predugo da traje!

Ostatak naroda mora jače i bolje da im izađe u susret. Ne pozivam na nasilje, već na veći pritisak – jače udarce i provokacije koje će ih zaboleti i dodatno uzdrmati. Potrebno je organizovati jedno veliko okupljanje u Beogradu, uz dolazak ljudi iz svih krajeva Srbije. Za prevoz bi se koristio novac prikupljen od naroda, samoinicijativno. Ako mogu oni, možemo i mi – i to još jače i bolje, čak i biciklima i pešaka! Potrebna je samo dobra organizacija.

Jedan ogroman broj ljudi treba da dođe u Beograd iz svih krajeva i gradova Srbije, da blokira sve na 24 sata, uz veliki skup u centru i šetnju! Ako to ne ostavi jasnu poruku, tempo protesta treba da se nastavi, ali uz jače blokade. Uključila bi se i upotreba jaja za gađanje prostorija stranke, skupštine i institucija koje ne rade svoj posao i ne ispunjavaju zahteve. Da vratimo Tomine obroke!

Ako se do aprila ne ispune zahtevi – a neće – tada sledi novi korak: zahtev za smenu "nepomenika" i njegovog režima, kao i potpuno raspuštanje vlade. Neophodno je formiranje tehničke vlade koja bi stvorila uslove za fer izbore, oslobodila medije i omogućila da sledeće godine (ili krajem godine) imamo izbore koji neće biti pod njegovim uslovima.

Za to vreme, potrebno je formirati pokret mladih studenata i stručnjaka koji su tek završili fakultete, a koji bi mogli da budu kandidati na tim izborima. Ova energija mora da se održi do tada! Samo hrabro – nadam se da je ovo poslednja godina ovog režima i korumpiranog sistema. Nakon toga, neka promene i institucije dišu, rade svoj posao bez pritiska vlasti i korupcije!

Jedan ogroman broj ljudi treba da dođe u Beograd iz svih krajeva i gradova Srbije
Problem je što ogromna većina radi za privatnike, a privatnici će im dati otkaze ako se ne pojave na posao. A ti isti privatnici šuruju sa vlastima jer im daju harač. Ljudi su u jako nezavidnom položaju. Isto je bilo i pod turcima, zato nam je trebalo toliko da se usprotivimo.
"Da bi novo nastalo, staro mora nestati" kaže mudrost JI Đinga
"Novu Srbiju će stvoriti studenti" uz našu pomoć... kaže Ji Đing
:vzagrljaj: :heart2:
Bio je mudar taj Lao Ce. Taoizam i dalje igra važnu ulogu u Kini.

Problem je što ogromna većina radi za privatnike, a privatnici će im dati otkaze ako se ne pojave na posao. A ti isti privatnici šuruju sa vlastima jer im daju harač. Ljudi su u jako nezavidnom položaju. Isto je bilo i pod turcima, zato nam je trebalo toliko da se usprotivimo.

Bio je mudar taj Lao Ce. Taoizam i dalje igra važnu ulogu u Kini.

Mora da stupi generalni strajk za taj dan, da se uzme odmor ili bolovanje, smuti nesto...Parola snadji se ili jednostavno se ne ode na poso taj dan neka stane sve!Ako smo slozni niko nece da dobije otkaz za dan!

Ja sam ostavio zadnji posao jer je bio toliko iscrpljujuci po smenama sa samo jedan slobodan dan gde iz trece smene sutradan odma ides u prvu smenu!Radio sam kod nekog privatnika gde su se proizvodile i stampale kese i najloni.Umesto da ima 8 radnika u smeni on zaposli dva u smeni i jedva postizes.Kad mi je dogorelo jer nisam imao zivot razmisljao sam da dam otkaz a podstaklo me je to sto smo jednu celu smenu radili samo kese itd sa natpisom snsa i nepomenika...!Sad se snalazim sa nekim sitnim stvarima i sezonskim poslovima u inat jer necu da imam posla sa olosima i da dodje do toga da me neko ucenjuje i tlaci pa makar crko!Bas me briga sta o tome misle babe i okolina sto se ruga izokola i indirektno me prave da sam neradnik pa i nesnalazljiv da nadjem sebi stabilan posao.Valjda postoji nesto sto se zove cast i karakter u ovoj zemlji.Ko to ne moze da shvati kod mene nece biti moj prijatelj, niti imati moju paznju i ljubav a ne mora ni sam da mi je pruzi ako misli da sam zato los i sta ja znam...

Ne jurim karijeru nit veliki novac, jurim najosnovnije i normalan balans izmedju zivota i posla, i naravno da posle posla ostanem normalan da mogu da se bavim drugim stvarima, mojim hobijima i sve ostalo sto je normalno za slobodnog coveka.Slobodu cenim vise od novca pa nek mi se smeje ko hoce i prica da sam sanjar itd...Mozda ja to ne dozivim ali nekad mora da krene, bar neka deca ovde neka imaju to ako se meni ne desi.Znam da je to proces i da treba vremena ali nekad mora da krene pa sad evo prilike da krene od ove godine nek krenu promene i u tom pravcu da se ta moja skromna ostvari ako ne meni bar nekoj tamo deci....

Poslednja izmena:
Mora da stupi generalni strajk za taj dan, da se uzme odmor ili bolovanje, smuti nesto...Parola snadji se ili jednostavno se ne ode na poso taj dan neka stane sve!Ako smo slozni niko nece da dobije otkaz za dan!

Ja sam ostavio zadnji posao jer je bio toliko iscrpljujuci po smenama sa samo jedan slobodan dan gde iz trece smene sutradan odma ides u prvu smenu!Radio sam kod nekog privatnika gde su se proizvodile i stampale kese i najloni.Umesto da ima 8 radnika u smeni on zaposli dva u smeni i jedva postizes.Kad mi je dogorelo jer nisam imao zivot razmisljao sam da dam otkaz a podstaklo me je to sto smo jednu celu smenu radili samo kese itd sa natpisom snsa i nepomenika...!Sad se snalazim sa nekim sitnim stvarima i sezonskim poslovima u inat jer necu da imam posla sa olosima i da dodje do toga da me neko ucenjuje i tlaci pa makar crko!Bas me briga sta o tome misle babe i okolina sto se ruga izokola i indirektno me prave da sam neradnik pa i nesnalazljiv da nadjem sebi stabilan posao.Valjda postoji nesto sto se zove cast i karakter u ovoj zemlji.Ko to ne moze da shvati kod mene nece biti moj prijatelj, niti imati moju paznju i ljubav a ne mora ni sam da mi je pruzi ako misli da sam zato los i sta ja znam...

Ne jurim karijeru nit veliki novac, jurim najosnovnije i normalan balans izmedju zivota i posla, i naravno da posle posla ostanem normalan da mogu da se bavim drugim stvarima, mojim hobijima i sve ostalo sto je normalno za slobodnog coveka.Slobodu cenim vise od novca pa nek mi se smeje ko hoce i prica da sam sanjar itd...Mozda ja to ne dozivim ali nekad mora da krene, bar neka deca ovde neka imaju to ako se meni ne desi.Znam da je to proces i da treba vremena ali nekad mora da krene pa sad evo prilike da krene od ove godine nek krenu promene i u tom pravcu da se ta moja skromna ostvari ako ne meni bar nekoj tamo deci....
Jedan pravi, idealni standard kao u Švedskoj? Oni su, vidi se, previše liberalni po nekim pitanjima i protiv kojih jesam, ali tamo nemaš siromaštva, nema prosaca, svi su zbrinuti. Nema korupcije (barem vidljive). Ali bilo bi dobro imati to što ti navodiš.

Jedan pravi, idealni standard kao u Švedskoj? Oni su, vidi se, previše liberalni po nekim pitanjima i protiv kojih jesam, ali tamo nemaš siromaštva, nema prosaca, svi su zbrinuti. Nema korupcije (barem vidljive). Ali bilo bi dobro imati to što ti navodiš.

Daleko je od nas Svedska jedno 200 godina!
To sto ja navodim je normalnost a ne nesto iznad.Ovde su nas programirali u neku drugu normalnost po njihovoj meri, vise ni ne znamo kako ljudi zice u drugim zemljama koliko nas lazu!Ivo sto sam ja naveo je normalno u gotovo svim evropskim zemljama osim u 4 ili 5 zemljama na Balkanu od kojih je tu nasa!
Nase mogucnosti su bedne naspram drugih zemalja.A to je odgovornost drzave i to drzava coveku treba da pruzi a ostalo je individualno a to mi gotovo da nemamo, nemamo nikakve mogucnosti i opcije, sansi...O tome pricam i zato nas i ucenjuju tako radnim mestima i drze u neku kontrolu kao u zatvoru dok radimo za njih a oni nas lazu i bacaju koske od gozbe koje su pojeli lazuci nas da je sve ok i da ce biti bolje...

Back