Корнелије
Domaćin
- Poruka
- 4.642
Mislim da je stravična količina titoističko-ustaške propagande u ovom gore tekstu i da nema veze sa istorijom... Obične komunističke i ustaške bljuvotine...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bilo nastavice se!ma taj nacisticki okupator je radio zlovcine po celoj evropi,
a izlgeda najvise prema srbima, rusima ,romima i jevrejima.
bilo nepnovilo se.
А да тебе човек пита шта ти знаш о њима, и шире о њиховим присталицама током рата?
Значи ако је неко ставља Љотића и његове присталице у негативе тај је или Јеврејин или муслиман?Да ти одкријем нешто: ја сам Србин Православац, и Љотића и Недића стављам у негативце.
Потписујем.Kako mozes da pises takve stvari o Nedicu i Ljoticu,ti bas znas sta su oni bili,molim te nemoj da se mesas u ono sto ne znas...Strasno,ma ja ni ne verujem da si ti srbin,talamud slavis a???Ili bajram???Ova poruka se odnosi na zacetnika ove teme sto prica neprihvatljive gluposti o Nedicu i Ljoticu!
Mislim da je stravična količina titoističko-ustaške propagande u ovom gore tekstu i da nema veze sa istorijom... Obične komunističke i ustaške bljuvotine...
svi oni imaju putra na glavi, ali partizanski pokret je bio oslobodilački i to je velika razlika,
mada su i oni počinili zločine, a ustaše i četnici su bili fašističke sluge i činili zvjesrstva samo radi nacionalnosti !!!![]()
Ja više to dijelim ovako:
Ustaše - Sile Osovine, kolaborirali i učestvovali očito na nacističkoj strani
Partizani i Četnici - Saveznici, borili se za oslobođenje zemlje od okupatora.
INSTRUKCIJA DRAŽE MIHAILOVIĆA 20. DECEMBRA 1941.
KOMANDA ČETNIČKIH ODREDA
Jugoslovenske Vojske
GORSKI ŠTAB
Str. Pov. Dj. Br. 370
20. decembra 1941. god. (aha pre će biti 20 decembar 1945 (pisano po narudžbini Miloša Minića))
Од 47 тачака оптужнице коју је Милош Минић прочитао 10. јуна 1946. у Београду, Дража је осуђен по осам тачака.
Дража Михаиловић никад није осуђен као ратни злочинац, како се касније нашло у историјским уџбеницима, већ углавном за злочине против тзв. НОБ-а.
Михаиловићу је наметнут брз темпо суђења који он после дугог мучења није могао да прати. Наводни докази нису били доступни одбрани. Схватајући да је његова пресуда већ донета Михаиловић одбија понуду америчких ваздухопловаца, спашених над Србијом, да сведоче у његову корист. И поред свих недаћа, Михаиловићев бранилац Драгић Јоксимовић је успешно побијао наводе оптужбе и показивао њихову неоснованост.
svi oni imaju putra na glavi, ali partizanski pokret je bio oslobodilački i to je velika razlika,
mada su i oni počinili zločine, a ustaše i četnici su bili fašističke sluge i činili zvjesrstva samo radi nacionalnosti !!!![]()
Svako ko iole malo može da logički zaključuje, videće da je ovo pisala neka nepismena komunjarska seljačina, i da ovaj dokument obiluje kontradiktornostima, nelogičnostima i besmislicama koje nemam nameru da pokazujem (ko ih ne vidi nek se zabrine za svoje mentalne sposobnosti)
Svako ko iole malo može da logički zaključuje, videće da je ovo pisala neka nepismena komunjarska seljačina, i da ovaj dokument obiluje kontradiktornostima, nelogičnostima i besmislicama koje nemam nameru da pokazujem (ko ih ne vidi nek se zabrine za svoje mentalne sposobnosti)
Šta ja treba posle 50 godina falsifikovanja, slika, dokumenata, produkcije laži da svaku opovrgavam i dokazujem njenu autentičnost ili suprotno?
Postoje knjige i naučni radovi koji sa bave time, i a trebalo bi neko ozbiljnije da se time pozabavi.....
Četnici jesu činili zločine (a ko ih nije činio u ratu), komunisti takođe, a posle rata kad su uspostavili vlast tek su nastavili intezivnije....
Činili su ih i Saveznici.....
Ali postoji nešto što ne menja karakter pokreta, i uloge u ratu....
Đurišićeve snage jesu činile zločine i prema muslimanima i prema komunističkim porodicama (kao i obratno lijeva skretanja, mnogobrojna ''pasija groblja'' posejana po Crnoj Gori i pre i posle rata)...
To je bio surovi građanski rat, mnogo intezivnijeg karaktera, nego borba protiv okupatora s kojim zbog odnosa snage izbegavalo da se uđe u direktni okršaj.....I nisu se brale jagode i višnje nego se međusobno ubijalo.....Šta ti hoćeš da ti se dokazuje da su četnici bili crvenkape....
I ne poredi dve gerilske vojske, sa regularnim trupama kakce su Vermaht, oružane snage NDH itd...
Gde si našao da je dokument falsifikovao Đurišić...Je li ima dokaza za to...
Deco moja draga, gledam ovu temu i pitam se da li je neko neko od vas bio na onoj temi "Istorija - učiteljica života"...
Ako svi zajedno imate imalo mozga, razmislite o ovom - Sve zemlje na Balkanu uspele su da ostvare svoje nacionalne države na račun Srba. Na ovim prostorima se Drugi Svetski rat upravo završava potpunim trijumfom Sila Osovine.
Hrvati su doveli krajem 80tih gomilu ustaša nazad, a na njihovo čelo su postavili partizanskog generala Franju Tudjmana i još jednog partizana - Stjepana Mesića. POMIRILI SU SE ZA DOBRO SVOJE NACIJE. I ostvarili su šta su hteli...
Isto to uradiše i Muslimani (nacija koju je izmislio KOMUNISTA HRVAT Josip Broz Tito 1956. godine, do tad su bili Srbi muslimanske veroispovesti), pa Šiptari (balisti s Kosova i staljinisti iz Albanije ruku pod ruku pale crkve)... Makedonci i Crnogorci su takodje Titovim dekretom 1943. postali posebne nacije, a do tad behu Srbi.
A Srpska Pravoslavna crkva, i srpski nacionalisti u glas (svi srbomrsci su im za to neizmerno zahvalni) graknuše: "Samo pravoslavac može Srbin biti!" I svi oni Muslimani i katolici koji se osećahu Srbima, morahu potražiti svoje mesto u okrilju neke druge nacije.
Danas vi merkate ko je bio veći Srbin, a ko veći izdajnik pre 65 godina... Ne mislite li da bi bolje bilo da razmislite šta nam je činiti da SAD ne ponovimo greške iz tog vremena, da postanemo snažniji i ujedinjeniji.
U pravu beše Patrijarh Pavle kad reče: "Budimo ljudi, iako smo Srbi".
Upotrebite mozak, upitajte se zašto se samo još u Srbiji vode ovakve polemike "ko je jahao popa"?
Ma i ja sam kreten što se uopšte nerviram...