Нацисти из Србије ратују у Украјини

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/517442/SAZNAJEMO-Nacisti-iz-Srbije-ratuju-u-Ukrajini

Najmanje sedmorica neonacista iz Srbije ratuje u Ukrajini, saznaje „Blic“. Među njima su dvojica iz „Srbske akcije“, grupe odgovorne za deljenje letaka protiv Roma.

547252_nikola-vidovic-1_ff.jpg

Nikola Vidović ima istetoviran kukasti krst

- Uz dvojicu iz „Akcije“, još najmanje petorica sledbenika nacionalsocijalizma iz Srbije ratuju u Ukrajini na strani proruskih snaga- kaže izvor „Blica“ i dodaje da će se na njih odnositi novousvojene odredbe Krivičnog zakona da za ratovanje u inostranstvu sledi kazna od šest meseci do deset godina zatvora.

Osnivač najaktivnije neonacističke organizacije „Srbske akcije“ M. D., pravnik u advokatskoj kancelariji, nedavno je saslušan povodom deljenja sramnih letaka protiv Roma. Tada nije ispitivan za odlazak dobrovoljaca u Ukrajinu, jer nema podataka da je to išlo preko njihove organizacije.

547247_igor-marinkovic-foto-z-ilic_ff.jpg

Igor Marinković posle presude nije više aktivan

Od nacističkih grupa još je veoma aktivna „Odred 18“, podgrupa „Unitedforce“, navijačke grupe FK Rad. Vođa je bio Vladimir Lukić - Vlada Zlo (35), koji je ubijen 27. oktobra 2013. u Beogradu. Nakon ubistva Lukića, „Odred 18“ nema pravog predvodnika. Međutim, uticaj ima Nikola Vidović, koji je ujedno vođa moto-grupe „MC Srbi“. Ti motoristi na prslucima imaju nacističke simbole - gvozdeni krst i lobanju. Vidović je 2010. povodom nasilja protiv gej parade uhapšen zajedno sa Igorom Marinkovićem.

Marinković je bio osnivač „Nacionalnog stroja“, dok Ustavni sud nije doneo odluku o zabrani te grupe. Član „Nacionalnog stroja“ bio je Goran Davidović Firer. Zbog neslaganja s Marinkovićem, Davidović se preselio u Italiju. Među manje aktivnim sada je i Predrag Milovanović - Peca Pop, koji je imao važnu organizacionu ulogu u „Stroju“. On je student teologije, koji je 2008. prekinuo izložbu albanskih umetnika u Beogradu.

547248_vlada-zlo-foto-antifa_f.jpg

Vlada Zlo ubijen 27. oktobra 2013. u Beogradu

Nekad najpoznatija neonacistička grupa u Srbiji „Krv i čast“, podgrupa istoimenih grupacija širom sveta čije sedište je u Britaniji, počela je da deluje još 1995. Njen osnivač u Srbiji Dragan Petrović Bajba od neonacizma je razvio biznis. On već desetak godina živi u Pragu. U Majamiju je aktivan Dragan Nikolić Gaga, koji šalje manje svote novca neonacistima, pre svega D. A., koji u Jagodini predvodi bele rasiste.

U Srbiji ima neonacista koji ne pripadaju nijednoj grupi. Među njima je Ivan Bogdanov, navijač Zvezde, odgovoran za prekid utakmice u Đenovi.
Aktiviran je neonacistički sajt „Borba 14“, koji predvodi sveštenik SPC, i on sarađuje sa „Srbskom akcijom“.

Povezali fašiste Amerike i Rusije
Istaknuti neonacisti iz Srbije bili su glavna spona između takvih organizacija u SAD i Rusiji. Srpski neonacisti su upoznavali Ruse i Amerikance sa istim idejama, koji su tako počeli da sarađuju. Srpski nacisti sarađuju i s poljskim, rumunskim, bugarskim, češkim i nemačkim, kao i sa „Zlatnom zorom“, koja je parlamentarna stranka u Grčkoj.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ШТА ЧЕКА ПОЛИЦИЈА И СУДСТВО!?
ТРАЖИМО ХАПШЕЊА!
СМРТ ФАШИЗМУ - СЛОБОДА НАРОДУ!

Poslednja izmena od moderatora:
Poslednja izmena:
Овај Маринковић (са слике) нема никакве везе са поменутим организацијама, он је члан покрета "Наши"..избркано-побркано..
Игор Маринковић је 2009 године (тада још увек није био у организацији СНП "Наши" у коју улази тек када се одвојио од Мише Вацића из СНП"1389") био ухапшен јер је откривено да је преко факса слао некакво саопштење "Националног строја" у новине (заборавио сам које). То је било када је био у сукобу са Гораном Давидовићем званим Фирер, неонацистом из Новог Сада, вероватно око пара које су им стизале из иностранства. Иначе, Игор Маринковић је тада био новинар у покушају.
Из притвора га је тада извадио покојни Ђорђе Благојевић, професор војног машинства, иначе бивши јуловац и класичан лудак који је на разне начине подржавао те фашистичке групе, а и сам је био у некаквом "покрету" који и данас постоји и води га онај Кршљанин.

Poslednja izmena:
Већина тих наци провокатора су под контролом страних служби.
Постоје управо зато да би дали смисао постојању тзв жена у црном и сличних бисерко организација.
Бити Србин и бити нацош истовремено, се међусобно искључује, то може само код хрвата и базнијанаца, они су имали користи од нацизма, не Срби.

Игор Маринковић је 2009 године (тада још увек није био у организацији СНП "Наши" у коју улази тек када се одвојио од Мише Вацића из СНП"1389") био ухапшен јер је откривено да је преко факса слао некакво саопштење "Националног строја" у новине (заборавио сам које). То је било када је био у сукобу са Гораном Давидовићем званим Фирер, неонацистом из Новог Сада, вероватно око пара које су им стизале из иностранства. Иначе, Игор Маринковић је тада био новинар у покушају.
Из притвора га је тада извадио покојни Ђорђе Благојевић, професор војног машинства, иначе бивши јуловац и класичан лудак који је на разне начине подржавао те фашистичке групе, а и сам је био у некаквом "покрету" који и данас постоји и води га онај Кршљанин.

Sve moj do mojega, mislim figurativno.

Постоје управо зато да би дали смисао постојању тзв жена у црном и сличних бисерко организација.
Бити Србин и бити нацош истовремено, се међусобно искључује, то може само код хрвата и базнијанаца, они су имали користи од нацизма, не Срби.

slazem se, a i znam da je tako, posle vise decenija zivljenja u srbiji, tj od rodjenja

sta je to vojno masinstvo

postoje dvojica sa istim imenom. ovaj sa slike i onaj kog zovu.. pa msm znas :cool:

Можда их има и десетак "игора маринковића", али овај са слике јесте отркивен 2009 године тако што је преко факса из неке редакције послао саопштење тада већ забрањеног "Националног строја", што је он и признао, но пуштен је на начин како сам већ навео - после интервенције бившег јуловца, покојног Ђорђа Благојевића који је био професор на катедри за војно машинство и дуго је радио на ракетним горивима за "Југоимпорт-СДПР" те је имао јаке везе, а сам Маринковића се вадио да је "све била шала".

Да, слао је лажне изјаве разним медијима, представљајући се као припадник "Националног Строја". Али, благе везе нема он са тиме...На свим њиховим сајтовима и форумима су осудили тај његов чин.
Тај који је у сукобу са Гораном Давидовићем је други човек, исто се зове Игор Маринковић и није плавушан као овај већ црн, висок.

Nacizam kao ideologija nije vlasnistvo nijednog naroda i zato ga nikome kolektivno nemojte pripisivati. To je uvreda.

Можда их има и десетак "игора маринковића", али овај са слике јесте отркивен 2009 године тако што је преко факса из неке редакције послао саопштење тада већ забрањеног "Националног строја", што је он и признао, но пуштен је на начин како сам већ навео - после интервенције бившег јуловца, покојног Ђорђа Благојевића који је био професор на катедри за војно машинство и дуго је радио на ракетним горивима за "Југоимпорт-СДПР" те је имао јаке везе, а сам Маринковића се вадио да је "све била шала".

JUL-ovac vadi nacistu iz zatvora. Očekujem da se pojavi vest kako su Stalin i Hitler braća od tetke. Rođene.
Pusti naciste, daj da vidimo kolike su plate po Srbiji.

Nacizam kao ideologija nije vlasnistvo nijednog naroda i zato ga nikome kolektivno nemojte pripisivati. To je uvreda.

Чињеница је да су нацисти ОСЛОБОДИЛИ хрватску и дали јој територије које никад нису биле њене, у Загреботини су дочекани цвећем а ни у техерајвосу није нешто битно другачије.
Београд и Србију су нацисти бомбардовали и окупирали, свели на границе испод минимума, према томе - све јасно. А то што је реплика обрисана не бих коментарисао.

postoje dvojica sa istim imenom. ovaj sa slike i onaj kog zovu.. pa msm znas :cool:
Упознао сам га, лежао у истој соби са мојим братом (оперисао је ногу пре пар година)...квалитетан момак... једино што је атеиста.:(
Надимак му је као обрнуто од нашег познатог имена.;)

Чињеница је да су нацисти ОСЛОБОДИЛИ хрватску и дали јој територије које никад нису биле њене, у Загреботини су дочекани цвећем а ни у техерајвосу није нешто битно другачије.
Београд и Србију су бомбардовали и окупирали, свели на границе испод минимума, према томе - све јасно. А то што је реплика обрисана не бих коментарисао.

A Beograd je bio sablasno pust.

Како сам већ написао, Игор Маринковић је у време када је преко броја телефакса откривен да је послао саопштење тада већ забрањене неонацистичке организације "Национални строј", био новинар у покушају . Ово су неке Маринковићеве фотографије из тог периода, док је покушавао да постане новинар:

files.php

files.php

thumbnail.php

Упознао сам га, лежао у истој соби са мојим братом (оперисао је ногу пре пар година)...квалитетан момак... једино што је атеиста.:(
Надимак му је као обрнуто од нашег познатог имена.;)

i delovao si mi kao neko ko ga poznaje. ;)

Back