Hvala bogu,da je dodeljivanje nacionalnih penzija,bar privremeno obustavljeno.
Ono sto je do sada radjeno,i uradjeno,za svaku je osudu.Nacionalna penzija,to je
najvisi oblik priznanja,koji jedna drzava,moze da dodeli svojim gradjanima. Na veliku
zalost i bruku,ta dodela nacionalnih penzija,pretvorila se u neki oblik,SOCIJALNE
pomoci.To svakako nije svrha,ove institucije.Jedna mala zemlja,kao sto je Srbija,ne bi
trebala da ima,u vrh glave desetak nosilaca,tog prestiznog priznanja.
Medju tim,te nac.penzije,deljene su sakom i kapom,da bi se njihov znacaj,usled
brojnosti,srozao na najnizi nivo.Po mom skromnom uverenju,nacionalnu penziju,
mogao bi da dobije neko,ko je ime i reputaciju Srbije,proneo sirom sveta.Do sada,
jedina osoba,koja je stekla takav tretman,bio bi Novak Djokovic.Medjutim,kako sam
iz stampe obavesten,time se do sada,mogu podiciti,mnoge pevacive sa magistrale,
kao i niz glumaca - ica,koji nemaju veci znacaj,od lokalnog znacaja.Cini mi se,da
mi,sve u osnovi dobre zamisli,tako devalviramo,da to postane zalosno-smesno.
Isto to,ili slicno,ucinili smo sa Vukovom nagradom.Djacima,koji su vise nego skromnog intelekta,a koji su bubalice,pa na osnovu osvojenih dobrih ocena,postali
su "Vukovci". Kasnije,na fakultetima,koje su upisali,na osnovu te nagrade,postizali
su vise nego slabe rezultate.I nacionalne penzije,i Vukove nagrade,treba ukinuti,
jer su se izvrgli u svoju nicim zasluzenu nagradu.

Ono sto je do sada radjeno,i uradjeno,za svaku je osudu.Nacionalna penzija,to je
najvisi oblik priznanja,koji jedna drzava,moze da dodeli svojim gradjanima. Na veliku
zalost i bruku,ta dodela nacionalnih penzija,pretvorila se u neki oblik,SOCIJALNE
pomoci.To svakako nije svrha,ove institucije.Jedna mala zemlja,kao sto je Srbija,ne bi
trebala da ima,u vrh glave desetak nosilaca,tog prestiznog priznanja.
Medju tim,te nac.penzije,deljene su sakom i kapom,da bi se njihov znacaj,usled
brojnosti,srozao na najnizi nivo.Po mom skromnom uverenju,nacionalnu penziju,
mogao bi da dobije neko,ko je ime i reputaciju Srbije,proneo sirom sveta.Do sada,
jedina osoba,koja je stekla takav tretman,bio bi Novak Djokovic.Medjutim,kako sam
iz stampe obavesten,time se do sada,mogu podiciti,mnoge pevacive sa magistrale,
kao i niz glumaca - ica,koji nemaju veci znacaj,od lokalnog znacaja.Cini mi se,da
mi,sve u osnovi dobre zamisli,tako devalviramo,da to postane zalosno-smesno.
Isto to,ili slicno,ucinili smo sa Vukovom nagradom.Djacima,koji su vise nego skromnog intelekta,a koji su bubalice,pa na osnovu osvojenih dobrih ocena,postali
su "Vukovci". Kasnije,na fakultetima,koje su upisali,na osnovu te nagrade,postizali
su vise nego slabe rezultate.I nacionalne penzije,i Vukove nagrade,treba ukinuti,
jer su se izvrgli u svoju nicim zasluzenu nagradu.