NACIONALISTI

Pun mi koorac onih koji se udaraju u nacionalna prsa .Obicno su takvi ili veliki glupani ili velike fukare .Govorim
o pripadnicima raznih nacionalnosti .Obicno se takvi pozivaju na istoriju , mada obicno istoriju svog naroda
jako slabo poznaju .Obicno se radi o ljudima koji se ni u cemu nisu dokazali , pa im je nacionalizam neko
utociste .Cesto su sovinisti , a nerjetko i cisti fasisti .Za svoje licne neuspjehe uvjek okrivljuju druge , a pripadnici
drugih nacionalnosti su im vrlo zgodna meta .Posebno zato sto su takvi malobrojniji , a time i slabiji .Zgodna
meta su im i osobe iz mjesovitih brakova . Vrlo cesto takvi i sami u familiji imaju pripadnike drugih nacionalnosti
ali tu cinjenicu kriju kao zmija noge .Ti nabjedjeni nacionalisti su obicni bukaci i voljeli bi da se zarati sa njima
neomiljenim nacijama . Ako do rata i dodje , oni obicno izvuku svoju goozicu , mada uzivaju da huskaju druge .
Kada rat prodje , evo njih opet . Izvuku se iz misjih rupa i opet udaranje u nacionalna prsa .
Ogorceni su protivnici pripadnika svoje nacije koji ne podrzavaju njihov primitivizam i takve proglasavaju
izdajnicima , svjesni svoje inferiornosti .
Primjecujete da ne pisem o pripadnicima neke odredjene nacije . Nije ni bitno , jer su to sve ista goovna .

знам жену која је полудела (али буквално) зато што јој родитељи нису дали да се уда за човека друге вере...

Kako bi znali ko su negativci da nije nacionalista, pripadnika i simpatizera ovih ili onih partija a u stvari samo sitnih bednih oportunista, ostrašćenih vernika koji veze sa verom nemaju i svih ostalih da ne nabrajam?
Dobar tekst, bravo!

Ovo je komplikovana tema, i sam si je pisao sa nekom dozom"nervoze"što samo po sebi već nije dobro. Generalno se slažem sa tobom da ne treba "mrzeti" jer jedna ružna reč, misao delo proizvodi druge dve. Teško je onom ko je na pravdi Boga izgubio nekog svog dragog....teško je to primeniti na tako prost način samo kritikom. Kritika se može odnosito na one koji su u "opasnosti" da ne zagaze u zlo. I vera nas uči da treba praštati ali.... to je vrlo teško za one koji su već unesrećeni. Zato si ovaj tekst trebao posvetiti onima koji "dolaze" mlađim i neiskusnijim u životu.

Bravo Sarvase, odličan tekst.
Da dodam: Samo je pojam NACIONALISTA pogrešno shvaćen, jer:
Engleski nacionalista ==> dobar englez
Francuski nacionalista ==> dobar francuz
Srpski nacionalista ==> ?????????
Turski nacionalista (ne mislim na Bosnu nego na Tursku) ==> ?????????
Madjarski nacionalista ==> ?????????????

Prava definicija:
NACIONALISTA je čovek koj voli svoj narod, a poštuje sve ostale.
A ti što su im grudi crvene od busanja .... pusti, nisu vredni komentara, to su KVAZINACIONALISTI.
Kod nas to ima negativnu konotaciju.
Zašto, neznam. Valjda zbog ovih što se busaju u prsa.
Meni su u Prištini par muslimana redovno dolazili na slavu sa flašom rakije, ja kod njih na
svaki Bajram.

To vam je kao sa verom, Svaki pravi vernik, bilo koje vere je, po defaultu, dobar.

I molim sve posetioce da me ne shvate pogrešno.

Poslednja izmena:

Back