nacin razmisljanja

Janko Jeremic

Početnik
Poruka
4
Poz. svima :)
Nisam znao gde bas da otvorim temu al' ajd' ovde...

Zanima me da mi neko od vas kaze ako zna, na koj nacin ljudi poput detektiva, agenata drzavne bezbednosti i slicno razvijaju mozak i nauce da razmisljaju na onaj njihov nacin, da kapiraju stvari, da povezuju, da brzo pamte detalje itd

Da, da, naravno da ima toga, ali ipak imaju sigurno neku posebnu obuku i neke posebne metode kojima ih uce na obuci... Mene to zanima, nigde nisam uspeo to da pronadjem

Potraži malo o NLP- u na primer, koristi se za razne stvari a izmedju ostalog i za brzo učenje i pamćenje ako te zanima to konkretno. Mada je potrebno široko i odlično znanje iz psihologije ako govorimo o ozbiljnim profesionalcima.

to sto pitas to se uci i nije nesto komplikovano jer se generalno sluze providnim trikovima. Dobar policijski psiho je onaj sa velikim iskustvom vezanom za ubice, psihopate i sl. felu. To se pocinje rano sa radom u zatvorima i ludnicama.
Da bi usao u psihu drugog coveka i razumeo ga kako razmislja i deluje, ipak moras imati talenta.

- - - - - - - - - -

to je prvo, a da se naucis analitickom razmisljanju sve napred pobrojano, plus iskustvo, jako siroko obrazovanje i najvaznije...duhovna neopterecujuca sirina.

Poz. svima :)
Nisam znao gde bas da otvorim temu al' ajd' ovde...

Zanima me da mi neko od vas kaze ako zna, na koj nacin ljudi poput detektiva, agenata drzavne bezbednosti i slicno razvijaju mozak i nauce da razmisljaju na onaj njihov nacin, da kapiraju stvari, da povezuju, da brzo pamte detalje itd

A da ne gledas ti previse filmova?
Sto bi neko istinski visokointeligentan zelio da bude bilo sta od navedenog?

inspektori u policiji i sl, imaju ogromno iskustvo u radu sa kriminalcima raznih profila, od dzeparosa i seoskih bitangi do ozbiljne mafije i znaju kako ovi razmisljaju. Filmovi prikazuju samo deo tog operativnog rada kada policija ispituje nekoga, ali do toga se stize ogromnim, ne samo profesionalnim , nego i zivotnim iskustvom i obrazovanjem.

...
na koj nacin ljudi poput detektiva, agenata drzavne bezbednosti i slicno
razvijaju mozak i nauce da razmisljaju na onaj njihov nacin,
da kapiraju stvari,
da povezuju,
da brzo pamte detalje itd

Sve je to od majke !

Ja sam se iznenadio kad sam u nekom trenutku razmišljanja o sličnim stvarima shvatio,
da su najveći silnici
ustvari kopije svojih majki.

To su bile siledžije iz mog okruženja
dakle imao sam prilike da razmišljajući
uporedim sećanja na njih i njihove keve.

Hoću da kažem - nisam razmišljao o Hitleru, Al Kaponeu i sličnima,
već o pandamima iz škole, kraja, sa posla ...

Uglavnom nije tako...
mene su privodili i pominjali nevezane nebuloze o meni iz mog zivota,koje im je rekao moj bivsi prijatelj,ja sam se pred njima nasmejao na te opaske i rekao koja je taj budala,to sam mu posle naplatio 1000e,svaki postupak koji imaju je sprdnja,oni ne mogu da procene ko je ok ko je olos,svakog isto posmatraju,uvek bolje prodje olos nego normalan covek,zato sto se pred njima mogu dici na nivo iznad,reci ne zasluzuju da se trose na njih bez izuzetaka

policija treba da uliva sigurnost,
a ne da se prelazi na drugu stranu ulice kad ih vidis,
ovde nije stvar uredjivanja drustva kad cekaju u sakekusi
i izmisljaju prekrsaj
nego da napune budzet mupa

Sve si lepo rekao - a opet ne razumeš !

Oni treba da ulivaju sigurnost bakicama, dečici i sl.
a nama mužjacima treba da ulivaju strah od činjenja krivičnih i prekršajnih dela.
( zvuči ružno ? jebbiga, to tako funkcioniše )

Meni nije bilo jasno pre 20 godina,
gledam ga na ulici kako reketira prodavce cigareta - uzima box ...
Bilo mi je muka, samo što se nisam ispovraćao.
Srušio mi dečije snove.

Tek kasnije sam shvatio da je moja reakcija zdrava,
da je njegova akcija visoko profesionalna.

On je tom prilikom mene specijalnom metodom naterao da se okrenem poštenju
i da mi se gadi šverc i svako drugo kriminogeno ponašanje.

Ma prosto bre ! ;)

ne zivim posteno uvek oni mogu naci propuste i greske,evo i na crveno sam presao umalo po 5 soma da damo al nadjosmo vezu i izbegosmo,par puta isto prekrsaji u saobracaju podmazes po crvenu,to im naravno udaram minuse,sta ce ljudi krediti,sitna deca,nocni rad mora se zaradi baksis

A da ne gledas ti previse filmova?
Sto bi neko istinski visokointeligentan zelio da bude bilo sta od navedenog?

Pretpostavio sam da ce se naci neki pametnjakovic kao ti da pokusa da pametuje iako nije narocito pametan. Ne, ne gledam mnogo filmova vec me zanima to sto sam pitao. Zapravo, filmove uopste ne gledam. Tako da ako nemas nista stvarno pametno da napises, bolje ne pisi nista.

Back