Nabrojte šta bi mogo potencijal Srbije da uradi za sebe?

Nije Švajcarski zakon dobar samo zato što je Švajcarski ili bilo ciji drugi već zato što su ljudi takvi..Svicarska je poznata po direktnoj demokratiji ..Kod njih gradonacelnik ne sme ni drvo da zasadi na svoju ruku a da pre toga ne pita građane ...Zakone treba prilagođavati mentalitetu ljudi a nama pre svega treba čvrsta ruka ..

Dosta se slažem da je i metalitet drugačiji.Zakon dosta pomaže mentalitetu npr.parkirate negde gde je zabranjeno zaustavljanje 120fr.ili niste platili plavu zonu a parkirate tu 40fr.itd.tako da zakoni dosta pomažu mentalitetu.Jednom je bilo na televiziji neki su išarali voz u Singapuru i sleduju toliko i toliko biča.
Mislim da posle par biča neće im pasti na pamet da šaraju u vozu.Svi se čudim al tako je.

Dosta se slažem da je i metalitet drugačiji.Zakon dosta pomaže mentalitetu npr.parkirate negde gde je zabranjeno zaustavljanje 120fr.ili niste platili plavu zonu a parkirate tu 40fr.itd.tako da zakoni dosta pomažu mentalitetu.Jednom je bilo na televiziji neki su išarali voz u Singapuru i sleduju toliko i toliko biča.
Mislim da posle par biča neće im pasti na pamet da šaraju u vozu.Svi se čudim al tako je.
Upravo to naši ljudi koji dodju se brzo prilagodjavaju jer postoje sankcije koje se primenjuju ...Mentalitet je bitniji kod onih koji sprovode te sankcije od onih koji krše određena pravila propisana zakonom

Upravo to naši ljudi koji dodju se brzo prilagodjavaju jer postoje sankcije koje se primenjuju ...Mentalitet je bitniji kod onih koji sprovode te sankcije od onih koji krše određena pravila propisana zakonom

Aj prestani da seres ebote gde god da odem tvoje neke bljuvotine... a nemas blage veze a neki si neradnik teski mudroser.. samo filozofiras ..

idi mama ti postavila dorucak.

Problem kod nas je što u svaki posao u koji ulazimo sa partnerima kako domaćim tako i stranim,trudimo se svim silama da ih prevarimo radi trnutne sitne zarade ili već nečeg drugog.
To je prva stvar koju moramo promeniti kod nas vži ona : Što je tvoje to je i moje a što je moje to je samo moje.

Mnogo su retki realni komentari.Svaka čas.

Потенцијал Србије је плодна земља која лежи празна. Шта би Египћани, или Индуси, дали да имају овако плодну земљу као ми. Земља треба да се поново насели Србима. Треба да се уведе права представничка демократија, где ће свако знати ко је његов народни посланик који га представља у Народној скупштини, и коме увек може да се обрати. Заборавити на високи животни стандард и високо образовање. Наталитет је велики само у заједницама које су сеоске, скромне, и необразоване, а наталитет нам треба највише од свега. И дозволити већи простор за Цркву у јавном животу.

Boga mi gorko jeste ali ima itekako istine u tome! :think:

Boga mi gorko jeste ali ima itekako istine u tome! :think:

Sama poljoprivredna proizvodnja nije dovoljna, potrebna nam je viša faza prerade. Srpski seljak se ne može takmičiti u prostoj proizvodnji sa ostalima iz Evrope, svi oni imaju moderniju proizvodnju, podsticaje od strane države i naj važnije siguran plasman.Naša jedina prednost a koju ne koristimo je to što naši proizvodi imaju ukus a njihovi samo izgled.Predlog : Treba u Rusji napraviti fabriku soka . Recmo Nektar pa onda za nju izvoziti voće iz Srbije po cenama takvim da i seljaku nešto ostane..

Nije poenta u sankcijama, već odeš i vidiš da ako se pridržavaš pravila možeš normalno i ugodno živeti.
Na zapadu je normalno da na pokretnim stepenicama staneš desno, da bi neko ko žuri mogao da te obidje. I bez ikakve sankcije vrlo brzo usvojiš pravilo. Tebe poštuju ti poštuješ. prosto
Ovde je normalno da staneš na sredinu... još ako te neko zamoli da se pomeriš imaš svo pravo da ga proglasiš za bolesnika koji taj dan nije popio lek, pa je našo da te ometa...

Samo kad se svaki dan oznojen i umoran legne u krevet ili iscrpljen od razmisljanja, sastancenja i organizivanja znace se da smo svi mi na dobrom putu a ovako dok su kafici puni a farma i parovi dominiraju i nenmoze covjek nista bolje ocekivati

Slažem se sa tobom, dok se ne zasuču rukavi od prosperiteta nema ništa. Ako sami sebi ne pomognemo, pomoći nam neće niko. Nemamo mi prijatelje to treba da shvatimo i što pre shvatimo biće nam lakše.

Овај политички систем прво треба променити.

Свака општина треба да гласа за свог представника у скупштини. Ово би донекле требало да ослаби садашње политичке странке.

Положај премијера укинути. Председник нека постави министре. Тако ће се осигурати да се избори не одржавају сваке 2 године.

Сумануте намете, таксе и порезе укинути ограничити 10-15% како би привреда могла да се развија.

Укинути систем затвора и заменити их радним логорима где ће затвореници градити путеве и другу инфраструктуру.

Вратити обавезни војни рок како би војска ефикасно могла да интервенише током природних непогода као што су поплаве.

Najbolje što potencijal Srbije može da uradi za sebe jeste da ode iz Srbije.
To je i najbolje što može da uradi i za državu. Jer će u Srbiji ostati neostvaren potencijal.

A generalno... Treba se osvrnuti oko sebe i uočavati poslovne prilike. U Srbiji je problem da se ljudi okrenu oko sebe i kažu:
- Nema šta da se radi. Mercedesi se već uvoze, znači nema šanse da se proizvode ovde. :neutral:

Back