Nabedjivanje

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
kako reagujete kad vas neko nabedjuje da ste nesto uradili sto niste ili da nesto treba da uradite ili da niste uradili nesto sto jeste
do kog stepena dokazujete nesto sto je ocigledno i izvrnuto namerom i od kog trenutka prekidate tu igru i okrecete li se metodu ignorancije ili vikanja i vredjanja onog ko vas nabedjuje
ili imate neki treci metod u toj situaciji
i da,dal ste ikad se koristili nabedjivanjem prema drugoj osobi i zbog cega

Ja sam užasno impulsivan, odmah opalim šamar, ne raspravljam se uopšte. Možda neko to vidi i kao nedostatak argumenata, sklonost ka nasilju ili nešto treće, al' mene stvarno zabole patka, znači ako kreneš da me praviš budalom dobićeš šamar, ako nastaviš jebaću ti mater, ili ćeš ti meni jebati mater, uglavnom neko će nekom jebati mater i to je najbitnije.

Rasprave generalno su besplodne, ne postoji niko ko se raspravljao sa mnom i ko me je ubedio u svoje stanovište. Vremenom sam došao do zaključka da ne želim da se raspravljam nego da delujem, ja nisam demokrata nikad bio i ne smatram da svako treba da ima "svoje mišljenje", pa čak ni pravo na svoje mišljenje, niti me tudje mišljenje o bilo čemu preterano zanima. Odnosno zanima me ponekad, ali ne usvajam ništa iz toga niti želim. Imam svoj život i svoje vidjenje stvari, i ono što nikako ne podnosim je kad mi neko natura svoje vidjenje i pokušava da mi promeni mišljenje i stavove. To sečem odmah, u korenu.

I samo da dodam - ovo se naravno odnosi samo na ove obične, čisto medjuljudske rasprave. Ako bih sutra kao advokat mora da raspravljam neki predmet pred sudom ili kao pisac da objašnjavam suštinu svog dela, to mi ne bi bio problem.

Poslednja izmena:
Ja sam užasno impulsivan, odmah opalim šamar, ne raspravljam se uopšte. Možda neko to vidi i kao nedostatak argumenata, sklonost ka nasilju ili nešto treće, al' mene stvarno zabole patka, znači ako kreneš da me praviš budalom dobićeš šamar, ako nastaviš jebaću ti mater, ili ćeš ti meni jebati mater, uglavnom neko će nekom jebati mater i to je najbitnije.

Rasprave generalno su besplodne, ne postoji niko ko se raspravljao sa mnom i ko me je ubedio u svoje stanovište. Vremenom sam došao do zaključka da ne želim da se raspravljam nego da delujem, ja nisam demokrata nikad bio i ne smatram da svako treba da ima "svoje mišljenje", pa čak ni pravo na svoje mišljenje, niti me tudje mišljenje o bilo čemu preterano zanima. Odnosno zanima me ponekad, ali ne usvajam ništa iz toga niti želim. Imam svoj život i svoje vidjenje stvari, i ono što nikako ne podnosim je kad mi neko natura svoje vidjenje i pokušava da mi promeni mišljenje i stavove. To sečem odmah, u korenu.

I samo da dodam - ovo se naravno odnosi samo na ove obične, čisto medjuljudske rasprave. Ako bih sutra kao advokat mora da raspravljam neki predmet pred sudom ili kao pisac da objašnjavam suštinu svog dela, to mi ne bi bio problem.

Razumem ja tvoj stav, ali kao takav mislim da ces lose proci sveukupno. Proveri kolika je odsteta za samar, jer to spada u uvredu casti. Dakle, ako ima svedoka, to se na sudu resava dok si reko keks. Da ne kazem da ima likova koji namerno izazivaju da ih lupis, ili opsujes... Samo im svedok treba i uzece ti pare na sudu. Cak mislim da je bolje nekoga opucati pesnicom nego lupiti samar.

Razumem ja tvoj stav, ali kao takav mislim da ces lose proci sveukupno. Proveri kolika je odsteta za samar, jer to spada u uvredu casti. Dakle, ako ima svedoka, to se na sudu resava dok si reko keks. Da ne kazem da ima likova koji namerno izazivaju da ih lupis, ili opsujes... Samo im svedok treba i uzece ti pare na sudu. Cak mislim da je bolje nekoga opucati pesnicom nego lupiti samar.

Ne krećem se ja u društvu gde se za šamar ide u policiju.

Cula sam i ja da je bolje pesnicom,jos davno.Nije objasnjeno zasto.

Tema:Ako je forumas u pitanju ignor ili blok.
Uzivo okrenem se,odem/ne slusam/ignorisem u zavisnosti od mesta,vremena,toga ko pokusava da me napravi budalom.

kako reagujete kad vas neko nabedjuje da ste nesto uradili sto niste ili da nesto treba da uradite ili da niste uradili nesto sto jeste

Rezimiram ima li istine u tome. Ukoliko ima, vodim normalnu komunikaciju. Ukoliko nema, vodim nromalnu komunikaciju.

Ukoliko vidim da je nekome potrebna pomoć, načinim tako da me odmah ne podnose i pustim da ih prođu bubice. Kada shvate u čemu su bile njihove greške, ostave to po strani, a ja se na to ni ne obazirem.

U principu gotovo ništa me ne dotiče do te mere da gubim kontrolu, osim ako je slučaj takav da zahteva gubljenje kontrole s obzirom da je to jedini pristup. Reagujem drugačije kada je oigledna glupost u pitanju i tu nema leka. Neki ljudi su jednostavno isuviše glupi da bi razumeli bilo šta i tu postoji granica mog strpljenja. Tada se odmah uspostavi razmatranje šta je veći gubitak vremena i da li se isplati trošiti vreme na komunikaciju ili ne.

Odnos dosada - komunikacija je često presudan. Ljudi imaju input-output. Ako dovoljno dugo čačkaš, pronađeš error.

Da, gotovo nista te ne dotice da gubis kontrolu, samo bi ceo svet spalio jer koristi dostignuca informaticke ere homosapiensa, prosto 90% svoje zivotne i psihicke energije utrosis da im "objasnis da su robovi" i da ne mozes vise da podneses da gledaju u telefoncic.

I nesto si mi se mnogo raspisao na ovom softveru, preko svog, kojeg god, gedzeta, za jednog patoloskog hejtera gedzeta. Al hoce to. Reaktivna formacija je majka svih mehanizama odbrane licnosti. :mrgreen:

Kažeš, o da svakako, u pravu si, sad tek to uvidjam, i idem da se promenim iz ovih stopa. I onda odeš na pivo. Ovo je barem najbrži način da nekog otkačiš, daš mu za pravo i odeš svojim putem. Ako ga opet sretneš, kažeš nemam pojma o čemu pričaš, pamćenje me baš i ne služi najbolje zadnjih dana.

do kog stepena dokazujete nesto sto je ocigledno i izvrnuto namerom i od kog trenutka prekidate tu igru i okrecete li se metodu ignorancije ili vikanja i vredjanja onog ko vas nabedjuje

Trudim se da reagujem smireno i ARGUMENTIMA
Nista nema snagu kao ARGUMENT
Ako ne upali iz prve, nekom jakom recenisom zavrsim izlaganje i ne vracam se vise na to
Obicno sve dodje na svoje
i SVAKO

нека докаже, немам ништа против, кад већ нисам то урадио значи да не може ни да докаже и тиме им зачепим прљава усташца:D

Back