Nabavka UV reflektora

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.515
Planiram da preuredim jednu prostoriju u kući i neka ideja mi je da uzmem 2 UV reflektora za tako nešto.
Zna li neko gde se mogu nabaviti kod nas i kako se kreću cene?
U osnovi jurim nešto ovog tipa:
big-61119957_5afab265524061-7866006901.jpg
CLPFLAT1UVIR_1.jpg

Malopre sam naručio neka 2 manja sa AE čisto testa radi.
Pre par meseci sam bi kod ortakinje u Zagrebu, sredila je svoju gajbu krajnje dobro light efekti su bolji nego u većini klubova koje sam video.
Pa ono rekoh da i ovo svoje malo preuredim.

"Većina naučnika koji se bave ovom materijom upozoravaju da je veoma važno biti svestan koja vrsta UV zračenja se može koristiti u mikrobiološke svrhe. Pa tako, treba razlikovati tri tipa UV svetla.

UV – A svetlo ili „crna svetlost“ je najmanje štetna vrsta UV zraka s obzirom da ima najdužu talasnu dužinu.

UV –B svetlo je vrlo štetno jer prekomerno izlaganje ovoj vrsti svetla može dovesti do pojave raka kože, pa je potrebno izlagati joj se što manje i što kraće.

UV – C svetlo spada u najštetniju vrstu zračenja. Pošto UV –C zraci razlažu RNK, tj. nukleobaze u ćelijama mikroba, predstavljaju idealnu zaštitu vazduha i vode. Treba biti svestan činjenice da nepravilno korišćenje UV –C svetla može biti vrlo štetno po zdravlje čoveka.

Takođe, UV – A, kao i UV –B svetlo ne mogu „ubiti“ viruse, već samo UV- C svetlo to može učiniti, naravno ukoliko se koristi na odgovarajući način."

Back