Nabavka skutera

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Kolege,

Budući da nikada u životu nisam seo na motor, kao i da nemam položeno za A1,A2 i ostalo, preostaje mi samo da uzmem nešto do 50 kubika i da vozim to. Ono što se postavlja kao pitanje je gde je i na koji način moguće naći pristojan skuter? Šta je nešto na šta se treba obratiti pažnja i isplati li se uopšte uzimati to, jer znam da je ograničen negde na 50 km/h, što je prilično malo za Beograd gde svi voze kao blesavi, tako da mi to deluje i kao ne tako bezbedna solucija.

Drugo pitanje je šta sve treba da se položi za neki malo jači motor koji ide do 100km/h? Znači nikakvi R1 me ne zanimaju, samo nešto što će mi pružiti užitak, zabavu i lakše probijanje kroz grad.

Hvala unapred.

Ako nemas B kategoriju onda treba da imas minimum 16 godina, da polozis teoriju, pa praksu, prvu pomoc i uradis lekarski i na kraju polaganje
Ako imas B kategoriju onda samo radis prakticni deo i polazes
A1 kategorija ide oko 90 na sat ali mislim da ako imas B onda ti ne treba nikakav skuter i motor i jos na to dodas da se lakse gine i vremenske nepogode jos vise uticu nego kad vozis kola

To je jedina stavka oko koje se još uvek premišljam, jer se bukvalno gine kad god i ima ona izreka "ne pitaj da li je pao, nego koliko puta"...

Drugo, u Beogradu se još nije razvila kultura za motore, niti oni znaju da ih voze kao ljudi već seku, uleću, glume Matriksa, probijaju se kroz masu, niti ovi znaju da obraćaju pažnju na njih.

Ali sa treće strane, saobraćaj u Beogradu postaje nemoguć, parking naći takođe, zbog toga i razmišljam o tome.

Za grad ti i ne treba nesto jace i brze od 50 kubika....vazno je da nisu mali tockovi , zbog neravnih puteva, a inace " kultura" zavisi od onoga ko vozi gine se svuda i ne samo motorima. Ko ne zna, ne zna ni sleper da vozi.
Uskoro ces primetiti vise mopeda na ulicama nego dzipova, jer ce im pouzimati dozvole.

Za grad ti i ne treba nesto jace i brze od 50 kubika....vazno je da nisu mali tockovi , zbog neravnih puteva, a inace " kultura" zavisi od onoga ko vozi gine se svuda i ne samo motorima. Ko ne zna, ne zna ni sleper da vozi.
pa logicno kad je sleper teze voziti nego motor
To je jedina stavka oko koje se još uvek premišljam, jer se bukvalno gine kad god i ima ona izreka "ne pitaj da li je pao, nego koliko puta"...

Drugo, u Beogradu se još nije razvila kultura za motore, niti oni znaju da ih voze kao ljudi već seku, uleću, glume Matriksa, probijaju se kroz masu, niti ovi znaju da obraćaju pažnju na njih.

Ali sa treće strane, saobraćaj u Beogradu postaje nemoguć, parking naći takođe, zbog toga i razmišljam o tome.
ima onih koji ne obracaju paznju ni na sta ali vecina gleda motore samo sto su ljudi koji ih voze malo ludi oni bi da se provuku i kad nema mesta sto ti kazes ulecu gde god im padne na pamet preticu punom bez problema ko da voze hitnu a ne motor
ako ti treba samo za grad onda i ne moras da kupujes neki jaci motor a razmisli i mozda o bicikli ako ti je to previse sporo onda kupi motor sta da ti kazem

ima onih koji ne obracaju paznju ni na sta ali vecina gleda motore samo sto su ljudi koji ih voze malo ludi oni bi da se provuku i kad nema mesta sto ti kazes ulecu gde god im padne na pamet preticu punom bez problema ko da voze hitnu a ne motor
ako ti treba samo za grad onda i ne moras da kupujes neki jaci motor a razmisli i mozda o bicikli ako ti je to previse sporo onda kupi motor sta da ti kazem
Ko kaze da je teze voziti sleper nego skuter?

Uskoro ces primetiti vise mopeda na ulicama nego dzipova, jer ce im pouzimati dozvole.

Misliš da je bezbedno proći mostom na Adi ili gazelom sa 50km/h, dok pored tebe lete sa 80 ili 100 i više?

Iskreno, ne bih se baš osećao bezbedno. Koliko su uopšte skuteri pristojni i gde ih naći? Vespe su lepe, ali su skupe.

Neće džipovima nikad pouzimati, uvek istresaju sirotinju.

Živim na jako brdovitom delu Beograda i onda bi baš bila pogibija uzeti biciklu i ići njom na posao, npr, jer bi se u povratku okupao u pedeset voda, plus nije ni bajs pouzdan preko mosta.

Misliš da je bezbedno proći mostom na Adi ili gazelom sa 50km/h, dok pored tebe lete sa 80 ili 100 i više?

Iskreno, ne bih se baš osećao bezbedno. Koliko su uopšte skuteri pristojni i gde ih naći? Vespe su lepe, ali su skupe.

Znam mnoge koji su vozili dzipove i vise ih ne voze, isto i one koji su vozili skupa kola pa uzeli sofere, a i skutere su mnogi ostavili.
Mnogi su pokupovali dzipove, a nisu vozili nista malo, pa ce brzo da uvide probleme voznje "sigurnih" automobila...Tacnije, razmisljaju kao i ti...strahom, a ne mozgom.

Živim na jako brdovitom delu Beograda i onda bi baš bila pogibija uzeti biciklu i ići njom na posao, npr, jer bi se u povratku okupao u pedeset voda, plus nije ni bajs pouzdan preko mosta.
Onda je bajs jako lose resenje slazem se, ali i na motoru ces osetiti i brda i vodu...

drzi krajnju desnu i vozi normalno i nece biti problema
ni jedan dvotockas ne moze da bude siguran kao auto, sve ti je otvoreno nemas ni krov ni vrata, nemas motor ispred sebe koji bi te zastitio, u kolima ako ne daj boze krenes napred imas bar volan da te zaustavi ovde ces se mnogo lakse prevrnuti, ako te udare sa strane vrlo lako padas a u kolima ce ti se ostetiti samo auto ako nije jak udarac

Znam mnoge koji su vozili dzipove i vise ih ne voze, isto i one koji su vozili skupa kola pa uzeli sofere, a i skutere su mnogi ostavili.
Mnogi su pokupovali dzipove, a nisu vozili nista malo, pa ce brzo da uvide probleme voznje "sigurnih" automobila...Tacnije, razmisljaju kao i ti...strahom, a ne mozgom.

Ok, slažem se, šta je onda rešenje?

Onda je bajs jako lose resenje slazem se, ali i na motoru ces osetiti i brda i vodu...

drzi krajnju desnu i vozi normalno i nece biti problema
ni jedan dvotockas ne moze da bude siguran kao auto, sve ti je otvoreno nemas ni krov ni vrata, nemas motor ispred sebe koji bi te zastitio, u kolima ako ne daj boze krenes napred imas bar volan da te zaustavi ovde ces se mnogo lakse prevrnuti, ako te udare sa strane vrlo lako padas a u kolima ce ti se ostetiti samo auto ako nije jak udarac

To je sve tačno, zato se još uvek i razmišljam. Četiri točka teže i proklizaju, nema šljunak i sve ostalo, ipak je sigurnije.

Saobracaj obicno, a kod slepera isto, ali se ne krecu istim putevima na isti nacin.
znam da se ne krecu istim putevima ali cim vozis nesto sto je mnogo teze i duze to nosi neku opasnost
npr mnogo je kamiondzija poginulo na krivininama jer ako pogresis teze se ispravljas, mogu da te udare u prikolicu da te iskrive pa posle zavrsis u provaliji...
moras da pazis na vise stvari nego sto je to slucaj kod auta
nikad nisam vozio motor samo sam jednom seo cisto da vidim kakav je osecaj ali tu je po meni problem samo bezbednost ne mislim da ga je tesko voziti

Mni recimo ne odgovara ni skuter ni mali auto, jer stalno nesto selim i teglim, a volim i da odem malo dalje od beograda, zato vozim karavana i ne moram da imam tri vozila. Za razliku u registraciji i popravkama, placam vecu potrosnju.

Suštinski samo ne bih nešto da mnogo prdi, da izgleda kao da vozim igračku i da je pouzdano. Za 200e? Gde?
50 kubika prducka uvek, pa sta? Vrsi posao i nevazno je da izgledas kao motorista.....
Recimo za tvoje potrebe je i elektricna bicikla super resenje. ( a ne prducka)
Za 200 evra nadjes kod svakog ko popravlja te motore...mislim na skutere...

Back