Na Zapadu NISTA novo!!! xa xa xa...

SerbiaUnited:
kao i sto nema od cinjenice da se moze naci sredina u globalnoj privredi.
1. MOZES DA BUDES KOMUNISTA
ili 2. KAPITALISTA
JA SE SECAM DOBRO...RANIJE JEDNOG TVOG KOMENTARA KADA SI UPOREDJIVAO ZIVOTNI STANDARD NA KUBI I U ZAPADNIM ZEMLJAMA...KAKO SITUACIJA NIJE NI CRNA NI BELA....-vec da postoji nesto izmedju.

U nekim stvarima se slazemo...ali se ne sazem sa tobom da ne postoje nijanse(kako si sada naveo).
Postoji i socijalizam i socijal demokratija,i kapiatalizam i komunizam i liberalni kapitalizam i svaki ekonomski sistem se razlikuje...

B.A.L.:
A bas bi voleo da cujem ako su komunisti i kapitalisticki globalisti i toliko slicni,STA CE KOMUNISTI NA ANTI-GLOBALISTICKIM DEMONSTRACIJAMA PO SVETU???

U stvari na ovo "dimme" i ne mora da mi odgovori jer ovim pitanjem njegova terija deluje smesno...ALI IPAK DA SACEKAMO ODGOVOR OVOG NADOBUDNOG MLADICA...:lol:

BALvane
Ti si velikim delom svojih postova pokazao da si intelektualna ameba!Zato je jako smesno kad ti pricas o inteligenciji.Dakle moj savet ji da evouliras bar do stadijuma primata pre nego sto pocnes da tipkas po tastaturi.
Ti si brate moj napaceni sledbenik bravara koji je u prvom svetskom ratu ucestvovao na strani austrougarske protiv Srbije!
Ti pricas o verskom slobadama a u Rusiji ste pobili 200 000 monaha i monahanja!Od crkvi ste pravili skole,stale i td...
Ti pricas o slobodama a ljude su slali na goli otok zbog jedne recenice!
Ti pricas o ucenju nacionalne istorije a ne govoris kako je ta istorija pisala!Jel pisala ta istorija o klanju Srba u Jasenovcu?Sta je pisala o cetnicima?
Ti pricas o jednakosti a ja ti dajem argumente da na Kosovu nisi moga da dodjes do posla ako nisi crven ili Siptar!
Dakle jedno ozbiljno pitanje za tebe:DA LI SI TI IMBECIL,RETARD,DEGENERIK ILI NEKA PRELAZNA FAZA!

O tome da su radikali levica,da komunizam ljude povezuje prijateljstvom a ne interesima,da u komunizmu nema vladajuce klase,da nije jedan covek na vrhu vlast(BAL vane AKO JE SISTEM JEDNOPARTIJSKI TO ZNACI DA JE NAJMOCNIJI CLAN PARTIJE UJEDNO I VRH PIRAMIDE!) moze da prica samo pacenik koji nista ne zna!
Dzabe ti par procitanih knjiga jer knjige se ne citaju,nego se iz njih uci A TI BALijo BALavi
nisi naucio NISTA ili si suvise ogranicen da bilo sta sustinski kazes sto su u ostalom mogli da zakljuce svi ljudi koji nisu na nivou jednocelijskog organizma a citali su tvoje postove!
Ima ovde komunista sa kojima moze normalno da se prica,ali tesko komunizmu dok ka ti budes branio i blago nama ostalima!
Dakle BALvane imas moju podrsku!

dimme:
BALvane
Ti si velikim delom svojih postova pokazao da si intelektualna ameba!Zato je jako smesno kad ti pricas o inteligenciji.Dakle moj savet ji da evouliras bar do stadijuma primata pre nego sto pocnes da tipkas po tastaturi.
Vazno je da si ti meni odgovorio na postavljena pitanja... :lol: Svaki tvoj post je uvreda i sugorno si samo tako agresivan na tastaturi... :shock: Dok sam ja tebi odgovarao tacku po tacku,ti si mene iznad citirao na strani 8...a nisi mi odgovorio. :roll: PA STA JE JEL IMAS ODGOVOR?
Ti si brate moj napaceni sledbenik bravara koji je u prvom svetskom ratu ucestvovao na strani austrougarske protiv Srbije!
I sta to dokazuje. :confused: Znas li ti koliko se srpskih komunista borilo protiv Hrvata pa su opet ziveli zajedno.Nije to niko radio zato sto je hteo,nego zato sto je MORAO!Cak je Tito bio jedno vreme u zatvoru zato sto je u prvom momentu odbio da ucestvuje...
Ti pricas o verskom slobadama a u Rusiji ste pobili 200 000 monaha i monahanja!Od crkvi ste pravili skole,stale i td...
Kakva bre Rusija...magarce???Ja sam ti pricao Srbiji.Sto se Rusije tice tacno je!Ti svestenici kojima su ruseni manastiri su bili zajedno sa belogardejcima(ako si cuo za njih).I jos da dodam da su vesani...Ja nisam za to da se rusi verski objekat(ipak je preterao),ali vesanje BELOGARDEJSKIH HOSPALERA-DA!
Ti pricas o slobodama a ljude su slali na goli otok zbog jedne recenice!
Da ako je ta "slobodna" recenica bila uvreda za sistem i rusenje jednakosti.
Ti pricas o ucenju nacionalne istorije a ne govoris kako je ta istorija pisala!Jel pisala ta istorija o klanju Srba u Jasenovcu?
Jeste ucilo se i o Kosovskom Boju,Caru Dusanu... ! Pitaj caleta ako neznas, balavko.Ja sam licno isao kao klinac da gledam dokumentarac o tome u Jasenovcu.
Sta je pisala o cetnicima?
Sve najgore! I tako treba da bude...Sta bre vi mislite gibanicari, da ce vasa saradnja sa okupatorom tek tako da prodje...Da vas ljudi velicaju i pisu vam pesme uz propratni orkestar. :lol:
Ti pricas o jednakosti a ja ti dajem argumente da na Kosovu nisi moga da dodjes do posla ako nisi crven ili Siptar!
A znaci nisi bio crven, ni tvoja porodica! E pa onda ko vas je*e!Sad razumem zasto nisu dobili posao.Hoces da lajes na sistem i za to lajanje drzava jos da te placa! :roll:
Dakle jedno ozbiljno pitanje za tebe:DA LI SI TI IMBECIL,RETARD,DEGENERIK ILI NEKA PRELAZNA FAZA!
U bre...ala si besan... :lol: .Ja bi voleo da budem sve ovo sto si ti naveo...SAMO DA NIKADA U ZIVOTU NE BUDEM POPUT TEBE! AKO SI TI NORMALAN A JA LUD...JA BI DA IZABEREM OVO DRUGO!

O tome da su radikali levica,da komunizam ljude povezuje prijateljstvom a ne interesima,da u komunizmu nema vladajuce klase,da nije jedan covek na vrhu vlast(BAL vane AKO JE SISTEM JEDNOPARTIJSKI TO ZNACI DA JE NAJMOCNIJI CLAN PARTIJE UJEDNO I VRH PIRAMIDE!) moze da prica samo pacenik koji nista ne zna!
Ne bih o radikalima...ti o tome nemas pojma...jer ja sam ti u vezi njih postavio pitanje ati mi nisi odgovorio...toliko o tebi :roll: Najsposobniji clan je na vrhu piramide i to moze da bude BILO KO AKO JE SPOSOBAN! Ti sigurno ne...ali i za takve osobe iam mesta u komunizmu,jer mi smo za socijalnu pravdu pa i prema umobolnim ljudima!
Dzabe ti par procitanih knjiga jer knjige se ne citaju,nego se iz njih uci A TI BALijo BALavi
nisi naucio NISTA ili si suvise ogranicen da bilo sta sustinski kazes sto su u ostalom mogli da zakljuce svi ljudi koji nisu na nivou jednocelijskog organizma a citali su tvoje postove!
Ja se ne brinem oko toga...jer su svi ovde ljudi na forumu videli moje argumente i tvoje.I nisam ja ovde od juce.A ti posto ne volis da citas,najbolje bi bilo da se bavis fizickim radom.Oces da kritikujes komunizam a neces da citas-SMESNO!Podsecas me na nekog kriminalca koji kaze:"Meni ne trebaju knjige,sve sto znam naucio sam na ulici!"
Ima ovde komunista sa kojima moze normalno da se prica,ali tesko komunizmu dok ka ti budes branio i blago nama ostalima!
Dakle BALvane imas moju podrsku!
Ti si bre potpuna dileja"hektorius" jeste komunista ali on nece da te uvredi i sazaljiv je.Ja sam druga prica!

Dok god bude takvih kao sto si ti ja cu sve da ucinim da pokazem ljudima da su vam diletantske izjave,da sve sto znate potice od toga sto ste NESTO CULI O KOMUNIZMU,i da prosipate pamet po forumu i na ulici, misleci da vas neko shvata ozbiljno!.

B.A.L.:
Ok ajde da pretpostavimo da je tako kao sto kazes...

Ali, znas li ti da su ti isti politicari anti- komunisti (DOS) kritikujuci stvaranje pokrajina za vreme SFRJ,posle pada Slobe imali plan a i dan danas ga imaju u svojem programu-REGIONALIZACIJU REPUBLIKE SRBIJE JOS ZA ISTOCNU SRBIJU ,SANDZAK,SUMADIJU I ZAPADNI DEO... :confused:

Pa sta je to onda ako nije rasparcavanje??? :confused: Ako cemo tom logikom onda je i ovo komadanje.... 8)
I ovo pitanje neka stoji neodgovoreno...ako si stvarno posten i nisi budaletina....dokazi mi!Odgovori mi, daj argumente,kao sto sam ja za svako tebi postavljeno pitanje!

Inace cu da te smtram da si neozbiljan... sagovornik...sto i jesi 8)

Voleo bih kad bi imao malo vise vremena da ucestvujem u ovim diskusijama, ali si ne mogu priustiti ...bilo bi prelepo ocekivati da svi razgovaraju kao normalni ljudi, i kad bi umesto uvreda radije cutali ako vec nemaju argumenata ili nista pametnije da kazu...drugi ce ih vise postovati...
Komunizam je, za mene bio najbolje dotadasnje resenje...ali je bio mlad...zato su se i cinile greske...ali ljudi (narodi) nisu dopustili da se taj sistem razvije, jer se neprestano razvijao...kao u Kini...korak po korak...kod njih to jako sporo ide jer ih je onako puno...ali ide...i danas su velesila...kod nas je moglo sve da ispadne super, jer je i taj SFRJ komunizam bio samo prelazno stanje ka jos boljem...ali narodi (svi) su ga srozali...jer su hteli nesto bolje...ostaje nam samo da cekamo...i nadamo se...ali kako ono kazu...nada je najveca *****...cinjenica je da je i onakav kakav je bio, nas komunizam bio najbolje resenje za nas...samo onaj ko ne poznaje osnovne ciljeve komunizma moze da ga osudjuje...u kapitalizmu se sve vrti o pojedincima kojima nikad dosta i cija pohlepa za novcem i moci nema granica, a gde su obicni ljudi male baterijice od 1,5 Volti...
Pogledajte zapad sada...nema vise 70-tih i 80-tih kad je sve bilo jos kako treba, i kad su ljudi za svoj rad bar mogli da si priuste kakav-takav normalan zivot...sad je sve proslost...radnici se u ogromnim masama salju na ulicu...zato jer jadan pojedinac ima moc da tako odluci...iako placas zdravstveno u apoteci moras svaki lek da platis...cak i poset doktoru...porez na svaki ku*ac...cene lete u nebo a plate stoje u mestu...raspitajte se kod ljudi koji sad zive u po zapadu kako se zivi...siromastvo, u bukvalnom smislu te reci je odavno prisutno...

B.A.L.:
I ovo pitanje neka stoji neodgovoreno...ako si stvarno posten i nisi budaletina....dokazi mi!Odgovori mi, daj argumente,kao sto sam ja za svako tebi postavljeno pitanje!

Inace cu da te smtram da si neozbiljan... sagovornik...sto i jesi 8)

Prvo sa vredjanjem i omalovazavanjem si ti prvi poceo.
Drugo ajde da ne pricamo o nekim imaginarnim planovima koje demokrate imaju jer je to neozbiljno.IMATI PLAN O REGIONALIZACIJI I STVARATI AUTONOMNE POKRAJNE NIJE ISTO kao sto nije isto imati sexsualni kontakt i mastati o njemu!
Trece ti mene dozavljavas kao branioca trenutnog rezima sto ja ni u kom slucaju nisam!

Sto se levicara medju antiglobalistima tice njih naravno ima,ali ima recimo i ekstremnih desnicarskih organizacija,kao i verskih organizacija i obicnih pojedinaca!
Da li ti tvrdis da su samo komunisti antiglobalist,ili posedujes statisticke podatke koji govore o pripadnickoj strukturi antiglobalistickog pokreta na planetarnom nivou pa pricas na osnovu toga?
Svi se bore iz svojih razloga protiv zajednickog neprijatelja.
Tako recimo desnicari se bore protiv gubljenja nacionalnog identiteta,levicari zbog socijalne ne pravde,Crkva zbog nestajanja tradicionalnih vrednosti i td...

Sto se tice moje porodice ja sam ti JOS ODAVNO REKAO DA ONA NIJE BILA OPOGANJENA PARTIJSKOM PRIPADNOSCU sto si ti konstatovao tek u predhodnom postu sto znaci DA NE CITAS POSTOVE PAZLJIVO,a samim tim postajes NEOZBILJAN jer me teras da se stalno ponavljam a to smara!

Dakle interesentan si ti lik za cimanje ali nije na meni da ja tebi objasnjavam nesto sto ti neces da shvatis.
Postujem tvrdoglavost. :)
E a sto se moje agresivnosti tice to je jer si me bas iznervirao,a i pre nekih 7 dana pukla mi vreca i nemam vise sta da bijem pa sam malo nervozan...
Sredicu ja to narednih dana i onda cemo da caskamo u duhu tolerancije... :D :D :D
A sto se citanja tice otkud ti znas sta sm ja procitao i gde sam ja to napisao da ne citam?Crvene knjige ne citam do duse ali nisam znao da ti samo to smatras literaturom,mada to objasnjava tvoju fanaticnu indoktriniranost i negaciju cinjenica...
A stvarno si cudan lik sunce ti tvoje... ;)

hektorius:
Pogledajte zapad sada...nema vise 70-tih i 80-tih kad je sve bilo jos kako treba, i kad su ljudi za svoj rad bar mogli da si priuste kakav-takav normalan zivot...sad je sve proslost...radnici se u ogromnim masama salju na ulicu...zato jer jadan pojedinac ima moc da tako odluci...iako placas zdravstveno u apoteci moras svaki lek da platis...cak i poset doktoru...porez na svaki ku*ac...cene lete u nebo a plate stoje u mestu...raspitajte se kod ljudi koji sad zive u po zapadu kako se zivi...siromastvo, u bukvalnom smislu te reci je odavno prisutno...
Evo recimo slazem sa ovom slikom zapada koju si dao...Veci deo zapada polako pada u ekonomsku krizu i to je tacno!Da ne govorimo o potpunom sunovratu morala i kulture...Zapad se potpuno izgubio u nihilizmu...
Siranje EU samo ce ubrzati potpunu katastrofu koja je neminovna jer mi smo najbolje videlii da je,nazalost bratstvo i jedinstvo nemoguce!Samim tim ni ta kvazi drzava EU nece dugo opstati.
Zato je za mene resenje u stvaranju jake nacionalne drzave sa socijal-kapitalistickim uredjenjem...na zalost izgleda da ni ovo danas nije moguce...

Dimme...kad bi se Srbi jednog dana osvestili i zajedno gledali napred...umesto razjedinjeno nazad...tad se moze govoriti o nekoj borbi za bolje sutra...ali ako je ovaj forum slika i prilika nekog ukupnog razmisljanja u Srbiji...onda ce vecno ostati sranje...svi se medjusobno svadjaju i optuzuju...i nema kraja...pa dokle? Kao da nemamo dovoljno neprijatelja....zato ja i ne spominjem niti jednu partiju u Srbiji...ni u kom kontekstu...jer mi je muka od svih njih...kao sto rekoh...neprijatelja imamo vise nego dovoljno...i oni se najvise nasladjuju gledajuci nas...

dimme:
Prvo sa vredjanjem i omalovazavanjem si ti prvi poceo.
Drugo ajde da ne pricamo o nekim imaginarnim planovima koje demokrate imaju jer je to neozbiljno.IMATI PLAN O REGIONALIZACIJI I STVARATI AUTONOMNE POKRAJNE NIJE ISTO kao sto nije isto imati sexsualni kontakt i mastati o njemu!
Trece ti mene dozavljavas kao branioca trenutnog rezima sto ja ni u kom slucaju nisam!
Prvo procitaj svoje prve postove na ovoj temi,pa onda vidi ko je i kako uleteo sa svojim komentarima,sta je uzrok ,a sta posledica.Sto se reginalizacije tice ona ce se svakako dogoditi.Sve te stranke ex-DOS-a imaju to u programu i to ce da bude gotovo zavisno od toga koliko budu bili na vlasti(ja se nadam sto krace-jer nisam ni za kakvu regionalizaciju).

Sto se levicara medju antiglobalistima tice njih naravno ima,ali ima recimo i ekstremnih desnicarskih organizacija,kao i verskih organizacija i obicnih pojedinaca!
Da li ti tvrdis da su samo komunisti antiglobalist,ili posedujes statisticke podatke koji govore o pripadnickoj strukturi antiglobalistickog pokreta na planetarnom nivou pa pricas na osnovu toga?
Ako bi pratio antoglobalisticke demostracije,znao bi da su tamo uglavnom levicari(anarhisti,komunisti,ekoloski pokreti).Druga stvar koja podrzava ove moje tvrdnje je, da ja ne znam nijednu organizovanu grupu "antiglobalista" koji ucestvuju na tim demostracijama i akcijama, a da NISU levicari.Pojedinci mozda postoje,ali zastave jos nisam video na skupovima.Desnicara ekstremnih SIGURNO NEMA.Jer da je tako,skup se ne bi ni odrzao zbog medjusobne tuce samih ucesnika.
Svi se bore iz svojih razloga protiv zajednickog neprijatelja.
Tako recimo desnicari se bore protiv gubljenja nacionalnog identiteta,levicari zbog socijalne ne pravde,Crkva zbog nestajanja tradicionalnih vrednosti i td...
Ovo je tacno.Samo sto i dalje ponavljam-NE NA ISTIM SKUPOVIMA!Antiglobalisticke demostracije koje mozes da vidis preko TV-a oraganizuju levicari.Kao recimo onaj iz 2001u Djenovi, kada je u tuci sa policijom nastradao anarhista Karlo Djulijani.

Sto se tice moje porodice ja sam ti JOS ODAVNO REKAO DA ONA NIJE BILA OPOGANJENA PARTIJSKOM PRIPADNOSCU sto si ti konstatovao tek u predhodnom postu sto znaci DA NE CITAS POSTOVE PAZLJIVO,a samim tim postajes NEOZBILJAN jer me teras da se stalno ponavljam a to smara!
Ja sam isto tebi dosta toga ponavljao po 10 puta,ali nema veze.Sto se tice tvoje porodice i njihovog odnosa prema partiji,nisam ni mogao to da zakljucim,jer si tek sada naveo DA NISU BILI CLANOVI.
A sto se citanja tice otkud ti znas sta sam ja procitao i gde sam ja to napisao da ne citam?Crvene knjige ne citam do duse ali nisam znao da ti samo to smatras literaturom,mada to objasnjava tvoju fanaticnu indoktriniranost i negaciju cinjenica...
A stvarno si cudan lik sunce ti tvoje... ;)
Pa na to sam i mislio.NE CITAS KOMUNISTICKE KNJIGE.Ja recimo nisam nikakav desnicar, pa opet citam i desnicare i monarhiste,da bih znao, kako u rasparavi da odgovorim sagovorniku gde je nakaradnost teorije i gde se nalazi slaba tacka.

Dakle poruka price je MORAS DA CITAS I CRVENE KNJIGE DA BI MOGAO DA ZNAS STA TU NIJE DOBRO!

I jos nesto.Ja sam pre svega ultra komunista, to svi znaju na forumu i smatram da je Marxizam kao nauka nepravedno zapostavljena.Ona moze da te nauci mnogo cemu:ekonomiji,kulturi,sociologiji,politikoligiji...(sto znaci da se prozima sa njima).

Ono sto je za sve vas nenormalno,za mene je normalno!Normalno mi je da ne verujem TV-u,radiju,internet vestiima...tj. Sve to uzimam sa rezervom!

Ja za razliku od nekih hocu da cujem obe strane, da bi mogao da procenim kakav je standard u nekoj zemlji,kakav je sled dogadjaja,sta se zapravo desilo,zasto je sve to tako...

DAKLE NISAM ZAPOCEO DZABE OVAKVU TEMU!

Meni je dovoljno da vidim kakve klasne i sve druge razlike izmedju ljudi postoje u kapitalizmu, u svakom smislu, da za mene apsolutno nema nikakve dvojbe da je komunizam JEDINO pravedno resenje... vidim kako su ljudi postali jadni. kao da im je i ono malo duse sto im je ostalo ukradeno...kako su svi ocajni, umorni, apaticni, depresivni...ne samo kod nas, svugde u svetu...hodaju ko zombi...bez ikakvih prava da se bore za vlastitu pravdu, bez zakonske mogucnosti da se bore za visa prava...postoje kao sindikati...ali se uvek pokaze da u su u stvari u sprezi sa guzonjama...radnici izadju na ulice i masu zastavama...i sta? Pojo vuk kenjca...nista se ne menja...po meni u svetu vlada neki oblik fasistickog kapitalizma...svi ti vlasnici firmi imaju potpuno odresene ruke da rade sta ih volja...politicari i ministri samo ubiru proviziju...sistem je jednostavan...svi donose zakone koji guzonje stite da rade sta hoce...u komunizmu toga nije bilo...sve je krenulo prema dole posle Titove smrti, kad su se lesinari okomili jedni na druge...sad oni i njihova deca kao jedini uzivaju u novom kapitalizmu, dok ostalih 99% pati...

Back