Na sta vas asocira ova fotografija?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..sta je gadno na toj slici da kod tebe izaziva gadjenje

Ja sam prilican prirodnjak, medjutim kad vidim golubove i galebove malo mi je muka. Cisto licna reakcija. Ali ovde pricamo o subjektivnom.

S obzirom da ima i jednih i drugih na slici, racunam da je slikano negde blizu vode/reke, a jos uvek u gradu. Golubove je neko svojevremeno nazvao - leteci pacovi - jedu sve i svasta, a sto prljaju - za medalju - sve u vezi njih mi je gadno - ti divlji - gradski (ovi domace gajeni su ipak drugaciji). Odredjeni gradovi pod njihovom opsadom uvode razne mere - da ih uklone. I iz zdravstvenih razloga. Galebovi su nasilnici, nisu bas toliko prljavi, ali im je narav takva - vrlo kompetitivni i agresivni jedni prema drugima - otimaci. Tako da i njih nesto ne ljubim previse. Interesantno koliko su se nagomilali u gradovima i manje love u vodi koliko prezivljavaju na ljudskom djubretu.

Kompozicija slike i izvedba je odlicna, trenutak u opstoj dinamici, zanimljiva emocija na licu osobe koja ih ocigledno hrani, ali nesto ne odise nekim posebnim zadovoljstvom u tome sto radi. Pozadina isto odise vodom i rekom, toliko da mogu da osetim miris, nagomilan otpad, djubre, negde van necije ograde - neko se dakle ogradio od tog sveta gde je taj covek - sugerise marginalizaciju.

Fotografija je odlicna na razne nacine, rekao bih socijalna, mozda cak socialno angazovana. Ali ne bih je drzao na zidu da je gledam svaki dan.

Back