Na šta su sve deca spremna kad im je dosadno

krasuljak

Buduća legenda
Poruka
26.629
Deca se otrovala ladoležom

U jagodinsku bolnicu primljena su dva dečaka nakon što su probali seme cveta ladolež. Oni su lekarima rekli da su to uradili "kako bi pobedili dosadu i probali nešto novo i zanimljivo".
"Kada su ih doveli kod mene davali su sve znake trovanja, ali su takođe delovali i kao da su pod dejstvom nekog opijata. U početku nisu hteli da mi kažu o čemu se radi, ali su posle dugog razgovora dečaci rekli da su konzumirli seme ladoleža. Radi se deci koja su odlični đaci i dobro poznaju hemiju i biologiju. Oni su pronašli hemijski i bološki sastav semena ladoleža. Samleli su ga i pojeli seme", priča o ovom nesvakidašnjem događaju jagodinski neuropsihijatar dr Vladimir Radojković.

Poznati jagodinski neuropsihijatar kaže da u svojoj karijeri kako lekara tako i sudskog veštaka, nije imao sličan slučaj.

"Vrlo je pogrešan roditeljski princip poput onog sve sam ti stvorio, tvoje je samo da uživaš kako ja nisam mogao. Deci se na taj način oduzima smisao. Mladi imaju vrlo čudne stavove. U razgovoru sam saznao sam da je njihovo neko merilo u novcu, odnosno limit za koji bi oni radili – 50.000 dinara, dok m je 40.000 malo. Plata od 60.000 dinara, kako smatraju, nosi mnogo odgovornosti. Naravno o manjoj plati od 500 evra uopšte ne razmišljaju i takav posao ne bi prihvatili", priča dr Radojković.

On kaže da među mladima vlada apatija, ali su dobro informisani i znaju šta ne podleže krivičnoj odgovornosti.

"Danas je situacija u mnogim porodicama teška, po nekoliko generacija žive od penzije najstarijih ukućana. To izaziva frustracije. Imamo mnogo poslušne dece koja u roditeljskom neznanju stradaju. Ali ovaj primer o dva dečaka i ladoležu govori o tome da i dobri đaci i poslušna deca prave probleme zbog dosade, apatije, besciljnosti ", zaključuje dr Radojković.
http://www.mondo.rs/s290606/Info/Hronika_i_Drustvo/Deca_se_otrovala_ladolezom.html

Deco, nemojte da se drogirate, ima tona biljaka u prirodi koja moze imati opojna dejstva, ali ih za vase zdravlje izbegavajte.
Tinedjzeri kao tinejdzeri su skloni eksperimentisanju, bilo da je to alkohol, cigarete, seks, droga, ili neka nova iskustva, samo da bi bili "cool".

Realno, ko nije uradio neku glupost kada je bio tinejdzer? Stoji, vaspitanje utice, ali radoznalost pojedinca ipak to nadvlada ponekada.

Poznati jagodinski neuropsihijatar kaže da u svojoj karijeri kako lekara tako i sudskog veštaka, nije imao sličan slučaj.

"Mladi imaju vrlo čudne stavove. U razgovoru sam saznao sam da je njihovo neko merilo u novcu, odnosno limit za koji bi oni radili – 50.000 dinara, dok m je 40.000 malo. Plata od 60.000 dinara, kako smatraju, nosi mnogo odgovornosti. Naravno o manjoj plati od 500 evra uopšte ne razmišljaju i takav posao ne bi prihvatili", priča dr Radojković.
[/url]

Deca su pametna a taj neurospihijatar je za posmatranje
Nek on lepo dodje u Beograd pa nek radi u Maksiju za 20.000
aj da ga vidim
nek da primer

ne mogu svi da rade u svojoj struci, treba biti spreman i na prekvalifikacije i poništavanje stručne spreme
za kilo leba

a ni izbeglice nikad nisu trčale da rade u Maksiju za 20.000
zaista ko radi u Maksiju?

(i sličnim nazovi firmama)

Deca su provalila da privatnik neće da prijavljuje na socijalno i zdravstveno
Pa su deca provalila da tamo gde je promet siguran sledi tzv "redovna plata" ali se ne diče cifrom iza tog izraza
A isto tako deca provalila da tamo gde i nema nešto prometa da je rad na procenat

možda bi trebalo da je obnuto ali megalomanska Srbija da nikom nikad ništa ne plati
a da sa druge strane dobije sve u full-u je načinilo da oni koji zakidaju
zapravo kidaju lanac i njima se pare nikad više ne vraćaju

ovo je eksperiment, koji je obavila država
sad za čije interese nemam pojma

- - - - - - - - - -

Možda je i komunizam bio eksperiment ali lep :D

Па, је л сељаци имају израз "најео се бунике", откад је света и века, срБски сељак, али и немачки, јапански, сви народи и сељаци су ескпериментисали са лаким (или тежим - као Кастанеда, али Ј. Американци нису за поређење).
што се тиче односа према новцу, евентуалне плате, то су чули од старијих, према њима се и равнају.

Stoka ga (ladolež) rado jede. Manja količina deluje povoljno na mlečnost. U nekim zemljama ga jedu i ljudi. Uzgajaju se ukrasne forme ove biljke, koja ima lekovita svojstva. Ladolež je medonosna biljka.

http://sr.wikipedia.org/sr/Ladolež

ето зашто не читам новине
Deca su jela semenke. a ja sam čula da su i semenke pojedinih kajsija opasne, valjda one gorke.

Како ли је само тај лик успео да повеже чињеницу да су деца јела ладолеж са платом за коју би радили?!:dash:

Нушић у својој ''Аутобиографији'' пише како је, као дечак, јео дрвца од шибица...:lol:
Па га још нико није прогласио апатичним, досадним и бесциљним...:roll:
И није на основу тога дошао до закључка за коју лову би Нушић радио...:lol:

Клинци праве глупости откад је света и века!
Понекад те глупости имају фаталне последице...на жалост...

Са 6 година скакала сам са првог спрата Дачине зграде у песак...а дечаци су скакали са другог... Моја другарица је разбила зубе тако, а последице су могле бити далеко горе... Значи ли то да смо, раних седамдесетих, били бесциљни, апатични и да смо то радили из пуке досаде?! :roll:
На истим грађевинама топили смо олово и изливали фигуре од њега...и то је могло да се заврши са последицама...
Пентрали смо се на кров оближњег вртића и шетали по њему...у нижим разредима основне...
Није било дрвата на чији се врх нисам успентала...
једном смо украли кокошку, уредили је как смо знали и умели и пекли је на ражњу...а после је јели тако полупресну и жилаву....бљак...
Крали смо лубенице са шпедитера, редовно, разбијали их о бетон и јели их тако прљавим прстима дубећи парчад...а после смо се клизали на корама...
Ишли смо на мочвару зими да разбијамо лед...могли смо сви завршити под ледом...
У лето 1982. када је било забрањено купање у Боки Которској зато што је у заливу примећен морски пас - ми смо ишли на ноћно купање...

...Да не набрајам сад које све будалаштине сам урадила као дете, а била сам мирна и послушна девојчица... Шта ли су тек радили несташни дечаци - локални мангупи?
И нико није наше глупости довео у везу са платом за коју бисмо радили! :lol:

Како ли је само тај лик успео да повеже чињеницу да су деца јела ладолеж са платом за коју би радили?!:dash:

Нушић у својој ''Аутобиографији'' пише како је, као дечак, јео дрвца од шибица...:lol:
Па га још нико није прогласио апатичним, досадним и бесциљним...:roll:
И није на основу тога дошао до закључка за коју лову би Нушић радио...:lol:

Клинци праве глупости откад је света и века!
Понекад те глупости имају фаталне последице...на жалост...

Са 6 година скакала сам са првог спрата Дачине зграде у песак...а дечаци су скакали са другог... Моја другарица је разбила зубе тако, а последице су могле бити далеко горе... Значи ли то да смо, раних седамдесетих, били бесциљни, апатични и да смо то радили из пуке досаде?! :roll:
На истим грађевинама топили смо олово и изливали фигуре од њега...и то је могло да се заврши са последицама...
Пентрали смо се на кров оближњег вртића и шетали по њему...у нижим разредима основне...
Није било дрвата на чији се врх нисам успентала...
једном смо украли кокошку, уредили је как смо знали и умели и пекли је на ражњу...а после је јели тако полупресну и жилаву....бљак...
Крали смо лубенице са шпедитера, редовно, разбијали их о бетон и јели их тако прљавим прстима дубећи парчад...а после смо се клизали на корама...
Ишли смо на мочвару зими да разбијамо лед...могли смо сви завршити под ледом...
У лето 1982. када је било забрањено купање у Боки Которској зато што је у заливу примећен морски пас - ми смо ишли на ноћно купање...

...Да не набрајам сад које све будалаштине сам урадила као дете, а била сам мирна и послушна девојчица... Шта ли су тек радили несташни дечаци - локални мангупи?
И нико није наше глупости довео у везу са платом за коју бисмо радили! :lol:

Ја сам била познати пироман, љубитељ бурне оксидације. :lol:

Back