Na šta se najviše bacaju pare?

Pogledajte prilog 1402600

Kažu da se na ovo najviše baca para.
  1. Nakit
  2. Brendirana odeća
  3. Flaširana voda
  4. Kockanje
  5. Brza hrana
  6. Skupa kola
  7. Pušenje
  8. Alkohol
Koji je za vas najgluplji način da trošite pare?

Ne pusim mrzim cigare, alkohol ne konzumiram, nakit ne nosim, auto nemam, ne kockam se (mada volim nekad da odigram neki tiket u kladionici za neku sicu tipa 30,50 ili 100 kinti), flasiranu vodu pijem (ukusnija mi je, meksa i nekako pitkija od cesmovace), brzu hranu ne konzumiram precesto jer i moji kod kuce vole dobro da kuvaju pa nemam ni potrebu da se mnogo hranim napolju ali volim povremeno neki rostilj, neko punjeno belo, gurmansku, cevape, pizzu, palacinke ili tako nesto a sto se tice odece, ono ne trosim ne znam ni ja koliko na odecu ali ono volim basket, volim Hip Hop i taj fazon i volim neke sportske brendove i ono nije mi zao da nekad izdvojim i mozda malko vise para za neku kul duksericu, majicu, jaknu, dobre patike ili nesto sto mi se svidi (ali odecu uglavnom kupujem na snizenjima ili u outletima).
Takodje volim nekad i da potrosim pare na neki strip,graficku novelu, video igru, neki suvenir ili tako neke zezalice (iliti sitnice sto "zivot znace").

Ja generalno ne trosim mnogo novca jer ga ni nemam (nit mi je ikad bio prioritet), nisam materijalista ali volim povremeno da castim sebe tako nekim sitnicama (nebitno dal su to sad nove patike, dukserica, neki strip, knjiga, video igra ili neka igrackica/figurica ili sta vec ) i iskreno ne verujem u ono stiskanje, neprekidno kalkilisanje i stednju na svemu, sad mislim da coveku materijalne stvari ne trebaju da budu prioritet u zivotu niti da trazi srecu u materijalnim stvarima (jer je tu nece naci sigurno) ali da je bitno da si covek nekad da malo oduska i da ima neki ventil.

Poslednja izmena:
Voda nije skupa (još uvek, nemojmo provocirati)!
Naravno da nećeš poneti od kuće česmovaču kojoj u nekim gradovima ne nedostaje ništa, ali u nekim je diskutabilna. Računaš da ćeš nešto da odradiš brže, ali oduži se. U mom gradu ima nekoliko česmi pijaće vode, ali nikad nisam pomislila da sam bacila novac ako sam kupila pola litra Rose. Voda je i dalje smešno jeftina, a kad ti zatreba-ne postavlja se pitanje!
Jednoj gospođi se po ovim vrućinama slošilo ispred mene na trafici. Ma, frižider sa vodom je bio tu, pitala nisam koliko košta da je umijem i dam joj da pije.

E voda uopste NIJE jeftina, cak je i sramotno skupa za nase standarde i prilike (ali to je zato sto je bagra na vlasti kako ova tako i prethodna prodala nasa izvorista vode),pa recimo litar ipo Rose je sad 75 dinara (neke su i skuplje, Prolom je ja mislim oko 85) , na trafici flasica od pola litre 80 kinti sto je vec suludo a negde je i 100,150, znaci voda se vec skoro izjednacila sa cenama piva i sokova, sto je skroz suludo i nerealno (da eto cak i flasica vode vec postaje maltene luksuz).

Back