Na prodaju patagonska ara

Danica83

Obećava
Poruka
80
Molio me drug da postavim oglas u njegovo ime: Na prodaju patagonska ara, muzjak, star 9 meseci, rucno hranjen, prstenisan i pripitomljen uz mogucnost dresure. Cena 400e, moguc dogovor. Broj je:063/8589-874, Isidor.
Inace to je onaj decko sto je dresirao svog papagaja i vodi ga i u setnju, cesto je bio na TV-u i po novinama. Ovog drugog mora da proda posto se bas i ne slazu. Ali i njemu je zapoceo dresuru, vec ga je vodio napolje i ok se ponasao. A dobra stvar je i sto ovaj papagaj nije puno glasan, sto vecina velikih papagaja zna da bude, tj. ovaj se uopste ne dere. Naravno najbitnije mu je da ptica ode u ruke ljubitelja. Tako da ko je zainteresovan ili zeli detaljnije informacije nek okrene broj. Pozdrav! :)

Ja pozeleh da vidim na netu kako izgleda ta pticica, kad naidjoh na ovo:

" !!! Pažnja !!!

Pri kupovini papagaja obratite pažnju šta kupujete i kod koga kupujete jer i u ovom poslu kao i u svakom drugom ima mnogo prevaranata! Ti prevaranti su išli čak dotle da su kupili jednu vrstu ptica, a prodavali je kao sasvim drugu vrstu! Jedan od primera za to je ''Patagonska Ara'' koja ne postoji, a u oglasima se prodaje ''Patagonska Ara'', postoji samo ptica koja se zove Patagonac koji kosta oko 200 Evra, a oni je prodaju kao posebnu vrstu Are po ceni od oko 400-500 Evra. I kupac kada vidi da je ova ''Ara'' dosta jeftinija od one prave Are, se odluči da kupi ovu, ali biva prevaren jer ove ptice ne mogu naučiti da pričaju iako će vam prodavac reći da mogu.

Još jedan od slučajeva je da ćete naći pticu jeftinije nego što joj je realna cena. I u tom slučaju se pripazite jer sam i ja lično bio tako prevaren. Desilo se da mi je jedan momak prodao pticu, kao hitno mu trebaju pare, a to nije bila istina, istina je da je ptica bila bolestna i nije mogla da se izleči i posle samo mesec dana, ona je uginula. Normalno on nije hteo da mi vrati pare nazad.

Takodje ima jos nekih koji će vam pričati sve što želite kako bi vam samo prodali papagaja.

Još jednom napominjem, dobro se raspitajte kod koga kupujete i šta kupujete.

U svakom slučaju, možete me pozvati i pitati bilo šta da vas zanima u vezi ptica ili kupovine, bez obzira da li se odlučite da kod mene kupite pticu ili ne, uvek ću vas uz pomoć mog dugogodišnjeg iskustva od srca posavetovati."

izvor: http://www.mojpapagaj.com/paznja.htm

Odlican je link sto si postavila i svakako bi trebalo da ga pogledaju oni koji se razmisljaju o nabavci ovih ptica. Ja na zalost ne znam bas mnogo o pticama, i znam da ovaj decko u cije ime sam i postavila oglas za svog papagaja kaze da je Patagonac, tj. patagonska ara. Tako da sam mislila da je to isto. Inace sto se tice izgleda, to je papagaj srednje velik, veci od nimfe, recimo kao kakadu, i zelene je boje. A takodje za pricanje ne znam dal mogu da se nauce, al to je makar lako proveriti. Znam da je ovaj naucen da ide u setnju, tj. da bude na gazdinoj ruci dok se seta, i da malo proleti oko njega pa mu se posle vrati. :D Ovaj njegov cesto leti po kraju i uvek mu se vrati. A vodio je i tog drugog, tog sto je na prodaju, i bio je dobar. U svakom slucaju, ko je zaiteresovan nek se dobro raspita (kao uostalom i pre svake ozbiljnije kupovine) pa nek sam resi. Pozdrav! :)

Back