На Косову и Метохији обијена и опљачкана пета црква за 10 дана

nesko101

Elita
Poruka
20.857
На Косову и Метохији обијена и опљачкана пета црква за 10 дана

14:58 16.03.2021.

У селу Горња Гуштерица, у општини Грачаница, ноћас је обијена је и опљачкана црква Свете Недеље. Ово је пета црква у српским срединама на Косову и Метохији која се нашла на мети вандала и пљачкаша, што јасно указује да се српска верска баштина континуирано угрожава, а тиме и нарушава мир православних верника, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Из цркве је украден новац, улазна врата су обијена и причињена је друга материјална штета, а провалу су приметили мештани овог села у јутарњим часовима и о томе обавестили надлежне.
7134514055cd3288966b1f642457948_v4_big.jpg

Подсећа се да су претходног викенда, у ноћи уочи Задушница, обијени храмови Светог Петра и Павла у Клокоту и Свете Тројице у Партешу, а пре три дана црква Четрдесет Севастијских мученика у селу Драјковце и храм Светог Димитрија у селу Доња Битиња у општини Штрпце.
Како је Канцеларија за Косово и Метохију и раније упозоравала, индикативно је да се овакви случајеви интензивирају уочи годишњице обележавања мартовског погрома на Косову и Метохији, када је уништено 35 верских објеката.
„Недопустиво је да се у 21. веку на територији Косова и Метохије, чији се политичари у Приштини и међународни представници декларативно залажу за европске вредности, верску толеранцију и суживот, на терену одвијају најстрашнија кршења верских права и слобода“, истиче се у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију апеловала је на све представнике приштинских привремених органа и међународних институција, који су преузели дужност и обавезу да осигурају мир и безбедност српског народа на Космету и заштите српску имовину и верску баштину, да хитно реше ове случајеве и приведу извршиоце пред лице правде.
https://srbin.info/drustvo/na-kosovu-i-metohiji-obijena-i-opljackana-peta-crkva-za-10-dana/
Kojeg još Srbina ovo interesuje u doba zaključavanja u kuće?
U doba kada je popularan ekumenizam među pravoslavcima sada će neko da digne glas i ne daj Bože opruži poštene šiptare na Kosovu kako mrze pravoslavce i ne plaše se njihovog Boga.

Kad Srbi tamo prociste gomna medju svojima , lakse ce im biti onda protiv siptara.
Do tada bice jako tesko za sve tamo na severu ili gde god su Srbi.
Veruj mi da su ti šiptari desničari jako mala većina. Bio sam gomilu puta dole, radio neke poslove sa njima. Albanac kad ti da reč tu ti ne treba ugovor, obraz je u pitanju. Veća su gov.na ti naši dole, retko antipatičani narod. Nišlije ne mogu da ih smisle, kontaminirali su im grad svojim dvoličnim mentalitetom.

Pa kakvi su ti naši dole dovoljno govori činjenica da ih niko nije proterao 99, neko im je svima zinula ****** za Albanske masne pare koje su im nudili za kuće i njive. To su mi pričali ozbiljni ljudi Albanci dole, čestiti i pošteni do koske. Kažu nismo mi vas proterali i okupirali, vi ste sami sebe prodali. I to je tako. A najviše Srbuju za Kosovo upravo ti Kosovci naši koji su poprodavali sve za masne pare. Dok mi iz ostatka Srbije ono malo življa dole poštenog pomažemo raznim navijačkim humanitarnim akcijama. Tim ljudima koji su ostali na svojoj vekovojnoj đedovini svaka čast, ali su jako mala grupa.

Pa kakvi su ti naši dole dovoljno govori činjenica da ih niko nije proterao 99, neko im je svima zinula ****** za Albanske masne pare koje su im nudili za kuće i njive. To su mi pričali ozbiljni ljudi Albanci dole, čestiti i pošteni do koske. Kažu nismo mi vas proterali i okupirali, vi ste sami sebe prodali. I to je tako. A najviše Srbuju za Kosovo upravo ti Kosovci naši koji su poprodavali sve za masne pare. Dok mi iz ostatka Srbije ono malo življa dole poštenog pomažemo raznim navijačkim humanitarnim akcijama. Tim ljudima koji su ostali na svojoj vekovojnoj đedovini svaka čast, ali su jako mala grupa.
I to sto su slali preko raznih organizacija , bas je dosta love dole poslato zna i onaj Covic.
To je palo u ruke mafiji koja je delila narodu napacenom mrvice...
Ko je izgradio Zvonka i ostale njusketine ...

Dobar serijal

“Kosovo je srce Srbije”, parola je, koja je građane Srbije prema istraživanju Insajdera, koštala za poslednjih 12 godina minimum dve milijarde evra. Novac iz budžeta, pod izgovorom patriotizma i navodnog opstanka Srba na Kosovu, odlazi po raznim osnovama i to bez ikakve kontrole. Rezultat su s jedne strane bogati lokalni moćnici na Kosovu, a sa druge strane Srbi koji u enklavama jedva preživaljavaju i budžet Srbije koji je oštećen, jer je za deset godina u proseku odlazilo dnevno 650. 000 evra skoro bez ikakve kontrole.

I to sto su slali preko raznih organizacija , bas je dosta love dole poslato zna i onaj Covic.
To je palo u ruke mafiji koja je delila narodu napacenom mrvice...
Ko je izgradio Zvonka i ostale njusketine ...

Dobar serijal

“Kosovo je srce Srbije”, parola je, koja je građane Srbije prema istraživanju Insajdera, koštala za poslednjih 12 godina minimum dve milijarde evra. Novac iz budžeta, pod izgovorom patriotizma i navodnog opstanka Srba na Kosovu, odlazi po raznim osnovama i to bez ikakve kontrole. Rezultat su s jedne strane bogati lokalni moćnici na Kosovu, a sa druge strane Srbi koji u enklavama jedva preživaljavaju i budžet Srbije koji je oštećen, jer je za deset godina u proseku odlazilo dnevno 650. 000 evra skoro bez ikakve kontrole.
Kod nas grobara na tribini ide kutija, između svih grupa se prebroji koliko se nakupilo(svako ubaci ko koliko može) i onda se na našem grobarskom forumu javno istakne cifra, i direktno se bira porodica ili određeno selo u Metohiji i pare se lično nose na ruke tim Srpskim domaćinima. Za stoku mehanizaciju, renoviranje kuće, ma bilo šta.. Ako je svota novca veća od 10000 e onda se deo uplati na račune manastira, a ostali keš se nosi na ruke dole Srbima. Upravo zbog toga nam je takva organizacija, da ne bi razni Vučići, Veselinovići, Čovići te naše pare strpali sebi u džep.

Samo ti suruj sa njima - vuk dlaku menja ali cud nikada!
A ako tako govoris o svom narodu, veruj mi u njihovim ocima tvoj obraz nista ne vredi. Njihova je parola da je i najgori Albanac bolji i od najboljeg Srbina. Zato su i stigli dotle.
A pogledaj kakvih si se ti gluposti nalupao, Boze me sacuvaj. Sram te bilo!!

Pošto ne možeš preko granice više od 10000 e da preneseš, zato se raspoređuje na razne strane. Ali završi tamo kome stvarno treba.
To je humano.
Da mu das direktno a ne da se iz države finansira mafija a ide priča kako odvajamo za Srbe na Kosovu.
Sada taj Zvonko Veselinović gradi po Srbiji ima sve moguće privilegije...

Поред овога, што је криминал и срамота наша српска, могао би једном да се направи и преглед губитака Србије, услед одметништва јужне српске покрајине. Било би супер кад би иста медијска кућа то урадила. Да не буде да нас то не интересује, поготово јер сви знамо да КиМ није далека и пуста сива површина Месеца, већ територија с великим природним и озбиљним рудним богатствима. Колики су губици услед неубирања пореза на више од 1.800.000 становника (2020)? У дворишту Србије налази се легло најгорег криминала, а то је окупирани простор Косова и Метохије.

To je humano.
Da mu das direktno a ne da se iz države finansira mafija a ide priča kako odvajamo za Srbe na Kosovu.
Што би им давали. Па они људе на северу држе као таоце.

To je humano.
Ma znamo mi kako ta napredna bagra funkcioniše. E upravo su ti takvi ti "naši" Kosovci, prodali su sve i zapalili odatle ili šuruju sa istim tim Albancima kao taj Veselinović. Kažem, onih pravih Srba je danas dole ostalo jako malo, a upravo takve gledamo da pomognemo maksimalano. Ove ostale hohštaplere ne vredi komentarisati!

Back