na ivici idiotizma

Politička volja zna da presahne i ugasi se čoveku , na način koji odgovara svakoj vlasti , naročito tiransko ništačkoj . Čovek polako ulazi u idotska stanja , sa kojima može da se uključi u delanje ništačkih klika ili tiranističkih političkih setki ! Postoji i način samovanja , ali on je prečesto tragičan za takvog čovela , jer ga obe gore pomenute grupacije svojim delovanjem destruktivno urede da se otuđuje od sopstvene ljudskosti i skončava kao poslednja beda plaćenička ili pak kao samoubica ( tihi , spori - tl' pak agresivni , brzi)..
Bilo kako bilo, protivu ovakvih stanja delotvoran je prosvetiteljski rad i mogućšnost širenja prosvetiteljstva !
Ako je raznim ometanjima , korekcijama i zabranama prosvetiteljstvo sputavano , ometano ili zabranjivano - onda je reč o tiraniji i njenoj bedi , koju uvode i održavaju nitkovi u ime pogane ništačke vlasti !
Gotovo da nema čoveka , koji nije doteran na raznorazne načine od strane klika i ništaka , na ivicu idotizma! Na toj ivici čovek se preispituje , kao samoubica na litici - mireć se sa sopstvenom beznačajnošću i njenom bespomoćnošću !
I da nije spasonosne svetlosti , glasa razuma , u prosvetiteljskim govorima časnih ljudi , čovek bi skočio sa litice ljudskosti u ambis - ništačko bezdno u kome caruju nitkovi !
Ovih dana , gazio sam stazama idiota , podnoseći udarce nitkovskih klika - i gotovo sam digao ruke da skočim U poslednjem trenutku pronašle me reči časnog prosvetitelj govora ! Digao sam se iz pepela , rešen da istrajem !

"Endemska korupcija i kriminal, visoka nezaposlenost i mnogi drugi ekonomski i socijalni problemi, proizvod su postojećeg društvenog sistema, koji se u nas, ne bez razloga, često naziva i „sistem divljeg kapitalizma“, odnosno sistem tzv. prvobitne akumulacije kapitala. Taj sistem je počeo da se stvara i učvršćuje posle raspada zajedničke države 90-ih godina prošlog veka, ratova, sankcija međunarodne zajednice i bombardovanja zemlje, posle neprimerene eksproprijacije društvene imovine radnika u njihovim preduzećima i masovnog grabeža tako stvorene državne imovine, kroz pljačkašku privatizaciju neslućenih i neviđenih razmera.

http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/napustiti_divlji_kapitalizam.46.html?news_id=274875

"Književnik Momo Kapor upozorava: „Narod sateran uza zid može lako da se u svom očajanju pretvori u živi eksploziv koji može u vazduh da raznese i Balkan i Evropu i novi svetski poredak“. U to veruje većina Miloševićevih sledbenika. Oni najavljuju i očekuju svetski rat kao priliku za konačni obračun sa Zapadom. Kako bi bio razumljiviji masama, deo društvene elite rado koristi rečnik i logiku drumskih mehana."

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/feljton...o.24.html?news_id=274752#sthash.zqx3c9CW.dpuf

Jogstvo i komesarstvo
„Jogin“ je, saglasno Kestleru, povučen, samozatajan, ne veruje u angažman, niti u mogućnost promene bilo čega delovanjem spolja, dočim je „komesar“ njegova sušta suprotnost – sav je od akcije, sav od ideologije i sav od angažmana"

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumni....881.html?news_id=275034#sthash.sOKmkcRz.dpuf

ljubitelj burleski | 25/01/2014
"Jogini i Komesari kod nas ne,,uspevaju, postoje i večni su JAPAJANCI,, koji nam od 45 prekrajaju duše"

" Ljubitelju Burleski " , nama su duše prekrojene tako davno, još kod uvođenja slavjanske pismenice , "ćirilizacijom", a gotovo u bezdno satrte , uvođenjem "narodnog serpskog" , ili ti austrogarskog opismenjavanja - po vuku ! A 1903 počinje ubijanje poslednjih tragova ljudskosti u nama , aktuelizuje se sa IIS.R. i posle njega vrše se završne borbe sa asanacijom ideoloških varijaca . Zadnje tri decenije su utrošene na razotkrivanju naših uništenih duša i potstrekivanje na zverstvo , da bi sad bilo na sceni zversko disciplinovanje iste.
Slušajte samo "crveno-crnu koaliciju sa združenim dosmanlijama ", koji komesarski su nas uvodili u zverstvo , pa nas komesarski kažnjava za zverstva , koja se počiniše pod njihovom retoričkom i komandnom palicom.
I kad me već pita u ime kulture - pa verujem i u ime prosvetiteljstva , Gospodin Svetislav, ja sam lično za našu marginalizaciju u svim sverama . Hteo bih , ako je to moguće , da živimo neinteresantnim životima , za sve susedne države i sav svet - naročito za sve sile , kako istočne , tako i zapadne .

BUDI I TI DEO TIMA - zašto da ne !?

Vucic-Tim-1390216854.jpg

"Marš upm ..........................Kad je sistem naštimovan da loši budu bolji, da škart bude jedini resurs, normalno da sve to evoluira i eksplodira. Tako se u tom napredovanju došlo i stiglo da i Treća Srbija uđe u „napredno proleće“ i dođe po svoje."

http://blog.blic.rs/1144/Mars-upm

Bravo !
Nasmejah se u sopstvenom jadu i bolu , belodanim istinama !
U sveopštem političkom idiotizmu rulje , cerekah se ceo svoj život , tonući u bezdno ; pa ko velim , ovako beznačajan i beznadan , ajd od bola da se cerekam ovim belodanim istinama i u ostatku bednog života " Jest da nije ljudski prema nerođenoj deci , ali ono što je u škartu i samo je mnogo veći škart - pa ti ne rođeni , ne moraju da se rađaju kod mene / kod nas !

Nezaposleni | 25/01/2014 01:26

Maksimalna moguća podrška ministru Raduloviću i njegovom ministarstvu - od nas nezaposlenih. Molimo izdržite da bismo najurili parazitsku bandu.

Na ledjima zakopcan | 26/01/2014 00:09

Neverovatno koliko nasa javnost ne vidi kome ne odgovaraju reforme! Mislim da svakom radniku i nezaposlenom licu treba da bude jasno da moramo imati sto fleksibilniji zakon o radu,ne zbog otpustanja,vec zbog lakseg zaposljavanja i prijavljivanja. Tako je u zemljama gde se po pravilu lako nadje posao,kakav takav,cak i u krizi! -

See more at: http://www.danas.rs/danasrs/ekonomi...an.4.html?news_id=275066#sthash.l6cNKRkC.dpuf

Hteo bih da Zakopčanom i Nezaposlenom predložim , da odu kod Beka ; i on je koliko se sećam , imao sličan reformatorski program sa slobistima - sad je najbogatiji čovek u državi ; možda će da nađe za nezaposlene zakopčane , neko "časno" uposlenje ! A ovaj ministar , kao i svi naši ministri reformatori , već će se obogatiti na našoj gluposti - strpljivih trpljača iz čeke !
Poštovana gospodo , reformatori i vi koji se kapitalite u reformama tranzicije , ovakvi komentari kao što su tekstovi podrške Hrvoja i Janeza , govore o razini sa kojoje se vrše reforme - zato malo oladite . Kao šzo reče Bane Ivković , za vas su socijalisti šmekeri - neprevaziđen intelektualni nivo !

Utisak http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/utisak_adrenalina.881.html?news_id=275182

Moji sajber prijatelji , imaju visoko obrazovnu evropejsku zamerku , na diskriminatorski stav administratora ove kolumne , u kojoj njihovi komentari završavaju u koš ! Naime , Janez & Hrvoje , stoje na stanovištu , da slovenija & hrvatska , visoko intelektualno evropejski cene Gospodina Aleksandra Vučića - kako njegov rad, tako i rad njegove stranke , zahvaljujući njemu samom !
Žao im je što nemaju oni takav politički kapacitet na raspolaganju , za opšte njihovo dobro i cele europe !
Stoga molim administraciju da objave ovo priopćenje podrške , kao demantije ove konstatacije Janeza & Hrvoja da su njihovi stavovi , ničim izazvani , ovdi diskriminisani !
Usput , ja se lično ograđujem od njihovih stavova , ali nisam ni spreman da zbog neslaganja sa njim , ubijam internacionalno prijateljstvo !
Moj utisak je , da sagovornik Gospođe Olje i Gospodina Basare , raspisuje izbore da bi izbegao ukrajinski sindrom ! Pokazalo se , da evroppeizacija sa "brzom trakom" za grad na vodi , usko je povezana sa šerijatskim pravom u budućim radničkim zakonima - uzgred , koje ovo stanovništvo ovako kako je opljačkano i izbačeno iz sopstvenih ljudskih života , može doživeti kao poslednju kap u moru beznađa !

"Kakav sam ja „zauzeo“ stav gleda izbora? Sad ću da vam kažem. Da me ne smatraju za zajebanta i da imam nekakav autoritet, ja bih, braćo i sestre, pozvao srpski narod i senat na sabornu i apsolutnu apstinenciju, ne od onoga posle čega nema kajanja, nego od izlaska na glasačka mesta."

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/kombinacije.881.html?news_id=275394#sthash.lzJ12GLX.dpuf

Predlog da potpuno bojkotujemo izbore, ukazuje na dve moguće situacije : ili smo tolikodestruktivno uređeni i duhovno uništeni da ne možemo racionalno politički da odlučujemo ; ili je neka nama nevidljiva sila , zajašila političku scenu da svako naše političko bauljanje , nema časan i pošten završetak ! A kad čovek pogleda sa strane , izgleda da su obe stvari neraskidivo povezane. Nadam se da ovi posmatrači , EU šmekeri sa strane , neće pobedniku da čestitaju izbornu pobedu , nedelju dana pre otvaranja izbornih mesta - jer mi brica stalno zaobilazi one magareće uši koje mi izrastoše u prošlim izborima dva sata pre zatvaranja izbora ! No videćemo ! Naročito videćemo , posle pokajničke Botine izjave za medije u režiji nevidljive političko vladarske sile - da ne kažem službe u ilegali ! A da služba radi , radi ! Kod nje nema takvih obrta , koji će da zapanje svet ! Ne valja samo što ovi javni delatnici službe , nekako bedno skončavaju - srozavaju se i padaju sa čibeničkih visina kao ona stvar sa nebesa ! Pa nisu oni sitni kao ptice , pa da čovek i ne zameri , poneki su veći i od krava i volova ; pa ne ide sa tih visina da se uneređuju javno i u javnosti ! No štaje tu je ! Neće samo da valja , posle nekoliko izbornih ciklusa srozavanje Gospodara Vučića . Pa i on je baš onako ogroman kao ovaj Bota , a služba ne odustaje od strategije sunovrata svojih javnih izabranika !

Back