Na ime kupca. (Kupovina automobila- porezi)

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.545
Dao sam kaparu za jedan fin autić, c4 sa full opremom.

Oglas je bio "na ime kupca".

Elem, koliko sam shvatio, prodavac izdaje fakturu i ja plaćam po fakturi i zadržavam uplatnicu.

Sa tom uplatnicom i fakturom idem u mup.

Ako je auto 6000 evra i toliko se plati po fakturi, šta još treba da se plati od poreza?

Dao sam kaparu za jedan fin autić, c4 sa full opremom.

Oglas je bio "na ime kupca".

Elem, koliko sam shvatio, prodavac izdaje fakturu i ja plaćam po fakturi i zadržavam uplatnicu.

Sa tom uplatnicom i fakturom idem u mup.

Ako je auto 6000 evra i toliko se plati po fakturi, šta još treba da se plati od poreza?
Koliko znam odes u poresko i oni ti kazu tacno, posle ti izdaju resenje i sa tim ides u SUP ne u MUP.

Dobro brate, Sup.

Ne ide se više u poresku, sa dokumentacijom ideš u sup i tamo rešavaš sve. Mene samo zanima šta još treba da se plati.
Nema sta da platis, ako je uradjen prenos, placen porez i to je to ....ako ces da menjas tablice onda mora nova saobracajna, nove table i nalepnica a ako ne onda kad istekne registracija ako je registrovan auto i zavisi kako se dogovoris sa prodavcem...e sad prenos, ja sam uradio to kod notara.....sad pretpostavljam da su i to izmenili i izmislili nesto novo.

Moras i porez da platis jer bez toga nema registracije.

Porez je već plaćen prilikom uvoza. Da je prodaja izmedju dva lica, onda mora da se plati porez za prenos apsolutnih prava.

Koliko sam shvatio, ovo su koraci. Ko zna nela potvrdi.

1. Pravno lice mi izdaje fakturu i po toj fakturi ja plaćam i dobijem priznanicu. Pored toga mi da još neke dodatne dokumente.
2. Vozim auto na tehnički, auto prodje tehnički .
3. Sa potvrdom tehničkog, prizanicom i drugim dokumentima kao i sa svim plaćenim taksama idem u sup.

Da li se nakon toga plaća neki porez?

Na ime kopca jasno znači da se za traženi novac dobija automobil za koji više nema troškova sem registracije. E sad ima i +dodatni troškovi gde mogu da te izvaraju tipa traže da platiš porez ili amss uverenje itd.

Uglavnom ima puno prevaranata i treba otvoriti četvore očiju.

Ja uvek idem preko agencije jer oni dobijaju rabat od osiguranja i teh pregleda pa me košta isto kao da idem sam u policiju da čekam red i gubim vreme.

Ako im padne sistem taj dan moram ponovo da idem u osiguranje da promene datum na polisi. Da sam obaviš registraciju računaj ceo dan po šalterima.

Back